Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Кога са забраните за риболов?
Модератор: sapuna
Кога са забраните за риболов?
Никъде не намирам информация в интернет за забраните за риболов. Интересува ме дали всяка година са еднакти датите или се сменят? Въобще има ли някъде линк, където да са опоменати датите или да получа актуална информация?
-
- научил се да хвърля
Re: Кога са забраните за риболов?
е баш никъде да не намираш....
:)

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега нов си във форума порастарси се има една търсачка гоогле.бг Пишеш забрани за риболова и само кликаш търси и ще видиш всичко ама те сега са нови така че надявам се да ги намериш.icelame написа:Никъде не намирам информация в интернет за забраните за риболов. Интересува ме дали всяка година са еднакти датите или се сменят? Въобще има ли някъде линк, където да са опоменати датите или да получа актуална информация?
Риболова е хоби.Наслука 

Мислите ли че не съм пробвал в гугъл
Никъде няма конкретни дати за забрана! Има само теми по форума за прословутата забрана за цялата 2010г, която всеки си тълкува както иска (така и не разбрах само за стопанския риболов ли се отнася, за всички ли се отнася, само до някои водоеми ли). Ако не беше и гугъл до тоя форум нямаше да стигна, затова се надявам на активните риболовци да подскажат.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Забраната е сезонна и се изменя според редица определящи фактори!Всяка година тя се определя със заповед на министъра,като точно определя срока,водоемите и видовете риби!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За момента основните забрани за вътрешните водоеми са две :
- за пъстървовите от първи октомври до първи февруари .
- за останалите сладководни всяка година се определя със заповед на министъра но обикновенно е от некое време през април за четиредесет и пет дни .
- за Дунав и Черно море има забрани за риболов на дадени риби които също са на база заповед всяка година и тъй .
- за пъстървовите от първи октомври до първи февруари .
- за останалите сладководни всяка година се определя със заповед на министъра но обикновенно е от некое време през април за четиредесет и пет дни .
- за Дунав и Черно море има забрани за риболов на дадени риби които също са на база заповед всяка година и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Благодаря на Павел и sapuna.
Още един въпрос остана, ако примерно си ловя на блесна за кефал или щука и случайно хвана пъстърва, трябва да я пусна веднага и няма да съм в нарушение нали?
Още един въпрос остана, ако примерно си ловя на блесна за кефал или щука и случайно хвана пъстърва, трябва да я пусна веднага и няма да съм в нарушение нали?
Да, няма да има проблем ако я пуснеш веднага.
Все пак горното не важи ако те хванат да ловиш "щуки' в някоя планинска рекичка
Все пак горното не важи ако те хванат да ловиш "щуки' в някоя планинска рекичка
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Засега мисля да ходя от щъркелово гнездо нагоре по искъра
не съм от София и не съм запознат с тукашните, затова ми се струва там да пробвам. Дали ще имам някакъв успех натам?