Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

Питане за кемпер
Модератор: Ачо ♣
Питане за кемпер
Колеги ако има някои опит с кемпер да сподели тънкости по експлоатацията че в сряда ми пристига Bimobil Mercedes 310d 4x4 от Германия и кръстосването започва
Разбрах че всяка година трябвало да се минава на преглед за Газовата итсталация
Как се обслужват касетъчните WC ,и всичко с което сте се зблъсквали по време на излетите за по няколко дена (освен свършването на аперитива)
. Мерси предварително

-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: Питане за кемпер
прочети малко тука http://wzemi.com/kemper-club/ ...има какво да се научи или напрово се регистрирай сайтът е много зарибяващ и форума е пълен с полезна информация.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Ми така ще е , ся като ни избутат незаконните постройки минаваме на каравани !
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
Защо да не сме на първа линия и на останалите водоемиsteaven написа:Ми така ще е , ся като ни избутат незаконните постройки минаваме на каравани !

Абсолютно ! Каравана с пет кошера - и Бойко с танк да дойдат не могат да ме махнат ! 

сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колегата правилно те е насочил ,това е форума.В него съм почти от началото,но след рибарския разбира сеcarp777 написа:прочети малко тука http://wzemi.com/kemper-club/ ...има какво да се научи или напрово се регистрирай сайтът е много зарибяващ и форума е пълен с полезна информация.

Има почти всякаква информация за кемпер и каравана.За сега в БГ не се минава на преглед газовата инсталация ,уредите все още както в Германия примерно .На ще стане ,започва се както и с прегледа на газовите битови бутилки,но все още нищо.За хим. тоалетни си има препарати ,качествени няма нищо сложно.Зависи каква е с вътрешна ,външна касета ,с постоянен резервоар ,но принципа им е един и същ.Има доста неща ,а и тънкости особено при газовите уреди,ако има нещо пиши на ЛС.
Bimobil са интересни кемпери ,повечето се монтират /и свалят/ върху пикапи,но има и на бус.На Мерцедес 4х4 е рядкост ,дай някоя снимка ,линк ако имаш.
Всичко може,но не всеки го можe.

Нали Витарата изгни та реших с един патрон СТАДО ЗАИЦИMITKO70 написа:Колегата правилно те е насочил ,това е форума.В него съм почти от началото,но след рибарския разбира сеcarp777 написа:прочети малко тука http://wzemi.com/kemper-club/ ...има какво да се научи или напрово се регистрирай сайтът е много зарибяващ и форума е пълен с полезна информация.![]()
Има почти всякаква информация за кемпер и каравана.За сега в БГ не се минава на преглед газовата инсталация ,уредите все още както в Германия примерно .На ще стане ,започва се както и с прегледа на газовите битови бутилки,но все още нищо.За хим. тоалетни си има препарати ,качествени няма нищо сложно.Зависи каква е с вътрешна ,външна касета ,с постоянен резервоар ,но принципа им е един и същ.Има доста неща ,а и тънкости особено при газовите уреди,ако има нещо пиши на ЛС.
Bimobil са интересни кемпери ,повечето се монтират /и свалят/ върху пикапи,но има и на бус.На Мерцедес 4х4 е рядкост ,дай някоя снимка ,линк ако имаш.

- krokibg
- учете се от него
Ники,моя кум взе същия и е много доволен.Направи му обаче някакви промени.Слага някакви въздушни възглавници,допълнителни специални акумулатори и т.н.Ако искаш,ще те заведа да видиш какви още екстри му наслага и сега е направо готов да живее вътре,ако ще да се взривят всички ел и атомни централи
Трябва да ви запозная,същия издрънчалник е като теб и ще си паснете.Само купува и преправя,макар да му идват с пълно оборудване

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Любе може да сме от една породаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ники,моя кум взе същия и е много доволен.Направи му обаче някакви промени.Слага някакви въздушни възглавници,допълнителни специални акумулатори и т.н.Ако искаш,ще те заведа да видиш какви още екстри му наслага и сега е направо готов да живее вътре,ако ще да се взривят всички ел и атомни централи![]()
![]()
Трябва да ви запозная,същия издрънчалник е като теб и ще си паснете.Само купува и преправя,макар да му идват с пълно оборудване
![]()
![]()

- тони котев
- научил се да хвърля
Честита придобивка,колега.До споделя и моят 4 годишен опит с кемпер мерцедес 601.Много по проходим от всичките ивеко.пежо и др..Задното предаване съчетано с помалко килограми(-900) е от голямо предимство,ноо винаги внимавай къде вкарваш машината,че аз на Пясъка бях на косъм от голям проблем.Както си карах покрай водата усетих ,че гумите почват леко да потъват,спрях и без да се бавя дадах макс на зад,затънах на два метра от здравото.Огромна благодарност на един колега от Пловдив с Опел омега ,закачи ме и ме изтегли от калта.Въобще не си личеше в какво блато щях да се удавя.Надух си лодката и газ да влача.Когато се върнах заварих кофти гледка,3 коли се бяха бухнали до вратите,дойде трактор,и с него мъка,след около 4-5 часа кански мъки успяхме да извадиме всичкш,барабар с трактора.Така ,че винаги имай едно на ум,нищо ,че е 4*4.
Колега жив и здрав да си ,за затъване ,вадене,дърпане и всичко сварзано с НАИ ЛОШИЯ ВАРЯНТ съм направо ПРОФЕСОР (даже съм решил като тръгвам за някъде с кемпера да оставям ключовете и дакументите от Ланд Крузера че като стане ....... да съм сигурен че ще ме извлачат)Проблема ми е че лодката ми е 1300кг и трябва много внимателно да подбирам местата от които ще я пускам.Днеска докато беше на КАТ за регистрация се събраха от всички канали около кемпера.Перфектен е (регистриран,застрахован и със зелена карта) утре му монтират плазма 15, и музика че е с касетофон и до понеделник трябва да е с теглич.Много не ми стана ясно как деиства 4х4 точно и залегах от доло до вида предния диференциал но така е покрит с предпазни кори че нещо не се вижда.Иначе до лоста на скоростите 5 бртони котев написа:Честита придобивка,колега.До споделя и моят 4 годишен опит с кемпер мерцедес 601.Много по проходим от всичките ивеко.пежо и др..Задното предаване съчетано с помалко килограми(-900) е от голямо предимство,ноо винаги внимавай къде вкарваш машината,че аз на Пясъка бях на косъм от голям проблем.Както си карах покрай водата усетих ,че гумите почват леко да потъват,спрях и без да се бавя дадах макс на зад,затънах на два метра от здравото.Огромна благодарност на един колега от Пловдив с Опел омега ,закачи ме и ме изтегли от калта.Въобще не си личеше в какво блато щях да се удавя.Надух си лодката и газ да влача.Когато се върнах заварих кофти гледка,3 коли се бяха бухнали до вратите,дойде трактор,и с него мъка,след около 4-5 часа кански мъки успяхме да извадиме всичкш,барабар с трактора.Така ,че винаги имай едно на ум,нищо ,че е 4*4.

- krokibg
- учете се от него
Да ти е четит приятелю и много риболовни излети да направиш с него.Що се отнася до кума ми,нямаш проблем,само се завърти насам и те водя

Опс,вземи да качиш някоя снимка,да се покефим и ние

Опс,вземи да качиш някоя снимка,да се покефим и ние

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Днеска вкарах кемпера в сервиз и се оказа че от 4х4 (както беше в немската обява
е САМО с блокаж на задния мост) И от понеделник ги почвам с адвокатите. (Добре че снимам ,ОБЯВАТА,ДОГОВОРА и СУМАТА ПЛАТЕНА ПО ДОГОВОРА) Явно и някои германци са се объркали
Сега ако разваля зделката на германеца ще му струва ПЪТЯ в двете посоки х900евро + всичко което съм вложил до момента---каско,регистрация и .......+адвокатските.На какво разчитат НЕ ЗНАМ
А кемпера е уникален и предпочитам да не го връщам но ако не прави ресто ИГРАЧА ще го ушия .Причината за която го купих на тая цена е 4Х4 .

Преди две седмици бях на яз.Батак, аз съм с бусче Субаро Либеро и един приятел с бус Мерцедес.Приятеля много си хвалеше Мерцедеса направен с изолацията и т.н. перфектен, но на 5см кал започва да буксува хем с нови зимни гуми, и си остава на място заради леката задница!Издърпах го със субарото не не разчитай изобщо на Мерцедеса при кал да върви така както истинско 4х4-личен опит.Относно блокажа на заден диф става също и с дърпане на ръчната на 1 зъб колкото да даде спирачен момент на това колело което буксува за метър два колкото да се излезне от калното място, но не винаги спасява.