зарибяване на язовири

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
tropicalbg
новобранец
новобранец

зарибяване на язовири

Мнение от tropicalbg »

здравейте колеги
имам следното предложение към всички - да започнем една инициатива по зарибяване на любими язовири.
Например аз и мой приятели обичаме да ходим на яз.Сопот и сме решили всеки от нас да даде някяква сума според възможностите си и напролет да купим зарибителен материал от сомчета и да ги завъдим в язовира.
ще довърша после че излезе работа
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: зарибяване на язовири

Мнение от naskobo »

Добра идея в която биха се включили много колеги, ако нямаха усещането, че си дават парите за да правят кеф на бракониерите.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
toyo1

Мнение от toyo1 »

naskobo написа:Добра идея в която биха се включили много колеги, ако нямаха усещането, че си дават парите за да правят кеф на бракониерите.
За сега е неизбежно (риска от бракониерите) но на язИскър се прави всяка година :idea:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Добре дошъл колега при нас! За сведение яз. Сопот се зарибява всяка година от ИАРА-Ловеч с шаранчета от както бяха спряни арендаторите, а от Троян колегите Йоско и Светла, които имат магазини да риболовни принадлежности и касички за дарения в тях, са инициатори на зарибителни акции през последните десетина години с бял амур, платика и други. Можете да се включите и вие с приятелите си в акциите. Дарения при Йоско и Светла се правят от всеки и колкото желае или може. От тях ще научите и подробности да следващи мероприятия. :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

toyo1 написа:
naskobo написа:Добра идея в която биха се включили много колеги, ако нямаха усещането, че си дават парите за да правят кеф на бракониерите.
За сега е неизбежно (риска от бракониерите) но на язИскър се прави всяка година :idea:
Бих се включил според възможностите си за Софийските водоеми, особенно за Огняново, но нямам време за самостоятелно организиране. Бих се присъединил и ще съм благодарен за инфо
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Колеги една идея от доста време ми се върти в главата. Да направим както в други форуми, да отвориме една или няколко сметки в които хората да вкарват по някой лев( кой колкото може) и като се събере по-голяма сума всички които сме дали пари да зарибим даден водоем. Така евентуално на всеки 2-3 месеца ще може да зарибяваме :wink:
Ако не си помогнем сами няма кой да ни помогне!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Това съм го мислил и аз за едно гъолче ама ще видим какви ще ги свърша. :roll:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Вие добре мислите! Ама нали се сещате,че всичкото това зарибяване все пак трябва да има някакъв контрол!Бях свидетел на зарибяване на язовир с щука и бяла риба и след две години всичко стана във водорасли,понеже хищника изяде всичката твар,която контролираше водораслите! Или както стана в Америка с толстолоба....унищожава всякаква флора и фауна след себе си! Трябва доста да се помисли преди да се направи зарибяване! Иначе успех с инициативата!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
ribar4etoo212
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4etoo212 »

И аз съм съглесен , но трябва да има сериозна ОХРАНА!!!!! и след риболов когато вече няма никой няколко човека да обикалят водоема ако има оставени капани .. Вече бракониерите в България са изключително много , и всички са с връзки така ,че и да ги хванат званят на някой телефон.. и след няколко минути им казват айде заминавайте. Лично аз бях свидетел как бракониери оградиха целия язовир с мрежи след 5 мин горска стража мина на проверки и когато ги видяха извадиха мрежите за радост нямаше уловена риба тогава тези бракониери звъннаха на тяхни приятели и след малко тези горски им казаха ,, айде заминавайте" .
Така ,че в другите страни ще си ловят торфейните шарани ,а ние ще ловим зарибителен материал в порядака на 2-3 кг. Например когато бях в Германия на екскурзия имаше водоеми на които можеше да пипнеш рибата с раце ,защото нее наплашена.. и е в големи количеста .
Язовирите са красиви няма отпадаци както по нашите..
Тук в България има толкова хубави водоеми и реки ,но просто ние трябва да ги пазим.
Например в р.Камчия има доста риба ,но хората слагат мрежи,гирими,капани абе каквото ви дойте на ума.Или пък отиват с няколко въдици изловяват каракудата и после какво? отиват у тях чистят я изяжат 2-3 и после на кучетата и какво ПЕЧЕЛЯТ???? Просто тук има много добри възможности ,но българина има ли възможност да открадне въобще не се замисля или пък да наруши закона.. Вярно ,че има доста хора които са съвестни и повечето според мен са тук в този форум и се надявам ,че са съгласни с мен . :)
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
ribar4etoo212
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4etoo212 »

И да спомена колеги ,че в с.Голица преди е имало няколко язовира ,но са били изоставени поради липсата на средства ама те пак се пълнят я от дъждове и от чистата вода която слиза от една чешма. Та преди баща ми ми е разправал ,че е имало доста риба там и жителите на селото са много съвестни това е вярно и едно нещо бракониери там няма . Няма ги и гадните цигани.Мислата ми е ,че ако се саберем повече хора може през лятото да зарибим язовира с помощ разбира се и на кмета на с.Голица и да стане един хубав рибарник . Също така този язовир е на много хубаво място. И ако е вярно това за каракудата и червеноперката ,че хайвера и може да издържи на сушата 9 години сега на пролет там трябва да има риба :)
Все пак ако иска някой можем да го усаществим :)
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”