Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за монтаж
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Въпрос за монтаж
Сега ще кажеш,че те преследвам,ама няма да е правилно ,кво да правя ,като не си чел внимателно.Колегата е написал,че негов приятел е ловил с такава плувка на въпросния затворен водоем и то така,че му се е харесало-значи е хващал,щото дълбочината е била позволяваща да се лови с неподвижно закрепена плувка.Ай стига ваглери,та и слайдери за дълбочини до 5 метра примерно.От посочените плувки имам къде 18 бройки-с товароносимост от 1 грам до 8 грама.Чудесни са,обръщаш тялото според наличието на течение,не са чупливи.Монтажа си е точно за затворен водоем,за река ,където се предполага "изтичане" ,напоследък все повече колеги използват т.нар."италианска верижка".
Е да,но за разстояние от 15,20м с тази плувка,на колегата ще му трябва и далекоглед.Ако задуха и вятър?Да не говоим,че трудно ще стигне до там.Все пак говорим за Мач.Смисъла е и да търсим по далечните слоеве на водата ,където рибата е по ненаплашена.С такъв модел плувка ,по лек грамаж и само щека или директен карбон 8м.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Плувката е 6гр, никак не е лека. Да, за течение е измислена и направена, не за мач риболов, но това по никакъв начин не пречи. Предполагам ще се ползва за риболов на хищници със стръв жива рибка и тогава всичко ще е ОК.
Проблеми ще има при вятър. С такъв тип плувка влакното не може, а и не бива да се потапя и такъма ще се носи из водата, но при риболов с жива стръв това само може да е плюс и да доведе до повече кълване.
Ако идеята е да се ползва за риболов на мирни риби на язовир, тогава плувката, монтажа и изобщо цялата идея е тотално грешна.
Проблеми ще има при вятър. С такъв тип плувка влакното не може, а и не бива да се потапя и такъма ще се носи из водата, но при риболов с жива стръв това само може да е плюс и да доведе до повече кълване.
Ако идеята е да се ползва за риболов на мирни риби на язовир, тогава плувката, монтажа и изобщо цялата идея е тотално грешна.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
......точно

-
- разбира нещата
да, за мирни риби-каракуда и шаран ще се ползва... за Щука ще метна тапа.... Защо да е грешна ? имам 5,6 и 8гр. плувка но ще полвам тази от 6гр. Дълбочината на язовира е максимум 4 метра на стената. Следователно там където ще ловя е 1.5 -2 до 2.5м макс .... така че мисля че няма да имам проблем с тази фиксирана плувка. Аз съдя по моя приятел миналата седмица: изкара сумати каракуди (едри всичките) със същия мач и плувка 5гр. със същия монтаж. Реших да сложа 6гр. за да меткам малко по навътре и ако има някой шарко да се закачи. Мача е Шиамно Аливио 5-15гр. 3.60м. основно 0.22, повод 0.18 малка кука няква....
Аз не отивам за количество а за качество риба (демек кеф). Малко се пренавивате с тези финни монтажи 1гр плувка и кука 22 ... Не ми се занимава с некви дребосъци изобщо. Ако има риба която е достатъчно едра тя ще си вземе и ще си потопи плувката 6гр. без проблем. Миналата седмица изкарах няколко каракуди по педя и малко на фидера с кука 4ка за шаран + 3 царевици на косъм. Следователно гладна ли е и достатъчно едра ли е рибата ще вземе. Аз с ваглед под 5гр. не ловя никога, така мисля че плувката 6гр. ще е добре..
Аз не отивам за количество а за качество риба (демек кеф). Малко се пренавивате с тези финни монтажи 1гр плувка и кука 22 ... Не ми се занимава с некви дребосъци изобщо. Ако има риба която е достатъчно едра тя ще си вземе и ще си потопи плувката 6гр. без проблем. Миналата седмица изкарах няколко каракуди по педя и малко на фидера с кука 4ка за шаран + 3 царевици на косъм. Следователно гладна ли е и достатъчно едра ли е рибата ще вземе. Аз с ваглед под 5гр. не ловя никога, така мисля че плувката 6гр. ще е добре..

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Успех и да ги скъсаш!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- разбира нещата
chirusa_bg написа:Успех и да ги скъсаш!
Мерсим ще се опитам

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Мача е Шиамно Аливио 5-15гр. 3.60м. основно 0.22, повод 0.18 малка кука няква....
Тука вече спираме със съветите и коментарите.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Кво стана!?
Имаше ли рибоци,нямаше ли?
Имаше ли рибоци,нямаше ли?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Повечето колеги риболовци тук,могат да представят личното си мнение по въпроса,базирайки се на опита и личната преценка,подкрепена с нужните аргументи и не на последно място,резултата,който са постигнали.... Аз лично не бих оспорил повечето мнения по темата (безмислена полемика),но бих те посъветвал: Щом имаш някакви познания,за начина на построяване на линията и достатъчно съвети от доброжелатели,то на принципа проба-грешка,ще откриеш оптималния вариянт за теб,който да донесе максимални резултати и емоции от риболова.Всеки един от колегите тук,може да одобри или да отхвърли монтажа на,който ще се спреш...все пак темата е необятна и с много нюанси.Риболова не е точна наука,късмета играе ключова роля-затова казваме: На слука.
Ако приемем,че най-голямото богатство,което никой не може да Ви отнеме-са спомените,би следвало,риболова да е най-бързия начин за вашето забогатяване!!!