Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

На лов за пагури
Модератор: nkolev66
- niki_fire1977
- новобранец
Re: На лов за пагури
gogo26 написа:изтървах си фарпуня,дръпна ми се фъшкията,почти си отхапах шнорхела....

-
- новобранец
Реших първо едни дребушлъци да хвана само за опит. Е тия малки добичета такава сила извадиха, че предложението на колегата с пръстите ми се вижда чист мазохизъм.
Представям си на какво са способни големите ! Един мой бивш колега разказваше ,как баща му подавал химикал "Пионер" към щипките и рака го срязвал. Сега вече му вярвам ,че е възможно. Последния едър екземпляр се беше барикадирал пред един винкел и варианта хващане изотзад изобщо не помогна.Наежи се той , показа си щипките и ретро рибаря окончателно се отказа да го хваща.
Между впрочем такъв като на снимката качена от човека оръжие не съм виждал, но съм виждал такива покрити с шипове. Интересно ,че тази година от тях не съм виждал.Вариантът с кокана ми се вижда най-добър и после в живарничето.
П.С. Днес към 18:30 се бях изтегнал на една пейка в морската заедно с една госпожица.Случайно поглеждам към един мъж и жена, които се разхождаха.Мъжът погледна към мен и имаше огромна прилика с Булти . А жената ,която вървеше с него ми заприлича на съпругата му. Туй нещо става до сцената "охлюва". Булти , ако това си бил ти ,съжалявам ,че неможах да се запозная с теб наживо. Сори за спама

П.С. Днес към 18:30 се бях изтегнал на една пейка в морската заедно с една госпожица.Случайно поглеждам към един мъж и жена, които се разхождаха.Мъжът погледна към мен и имаше огромна прилика с Булти . А жената ,която вървеше с него ми заприлича на съпругата му. Туй нещо става до сцената "охлюва". Булти , ако това си бил ти ,съжалявам ,че неможах да се запозная с теб наживо. Сори за спама
...въх ....
....време е да си пусна мустаци

....ще се запознаем ...току виж Тони спретнал някоя среща в Поморие , а и зимата на Севри баир няма де да избягаш , видя ли вила с рапани наоколо , освен моята - ти ши си

....ще се запознаем ...току виж Тони спретнал някоя среща в Поморие , а и зимата на Севри баир няма де да избягаш , видя ли вила с рапани наоколо , освен моята - ти ши си

-
- новобранец

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Колеги няма ли нещо като капан за тези раци...? Примерно нещо като касетка вътре нещо което раците обичат и само да си ги вадим понеже водата вече е студена и не става за гмуркане

Eee, тук е раздела за подводен риболов. Ние сухи нищо не ловим
. Нерядко и мокри нищо не хващаме, но това е друга тема
. Не ни вълнуват и калдърми, мрежи, слепи кошове и т.н.

Няма ли равностойна борба под водата - кръстосване на рачешки щипки с човешки пръсти, не е спортсменско, не е честно... 

Никоя риба не е по - важна от живота !
....йееее , добре дошъл

Диканаров написа:Ванко, точно това е!
Добре дошъл!
Къде се изгуби?
Липсваше ни!
-
- ще става разбирач
Момци, какво им ядете на тия Паури? Опитвал съм 3-4 пъти и освен щипките и малко месце покрай краката ...другото не става май...Аз лично спрях да ги събирам, то не си заслужава да ги трепя за по биричка , с цацата по ми се връзват нещата
Сега, речните раци са друго нещо 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Приятели, изкарах шест щастливи месеца на яз. Сопот. То да си "пенция" било хубаво. Нямах нито миг скука или ядове. Такова нещо не ми се беше случвало от детството. Риба, гъби, билки, всякакви плодове,малка градинка за зеленчуци, планина, чист язовир, алпийска панорама, хубави комшии, истински мезета и лекарства за блякък в очите. Единственото нещо за което съжалявам, че малко от вас ми гостуваха. Нищо, ще има и следващи сезони! Каня се да съм там от април другата година и поканата ми е постоянна към всички ви. Тази година хванах и рекордният си кефал-39.5см. на жива рибка. За бели риби, голями костури и каракуди, едри бабушки и оклеи да не говорим. Между другото амурите са вече над 8кг., но такъв още не съв хващал. Е надявам се на новия сезон. А във форума влизам от една седмица и само чета. Нещо много скромно се отразяват риболовните успехи. Хич не ми се вярва да е била толкова постна годината. Вярно е, че скромността краси човека, ама ние не сме обикновени хора, а ангели рогати. Та поразтегнете с някоя и друга дума спомените си от 2010-си сезон. Сгрявате ми сърцето!
Аз си нося там неопрена, да си плувам. Харпуните не, че нали не е разрешено с тях в язовир. То и на ластичвият трябва са сменям ластиците, а въздушния ми е за сервиз, че 10г. не е ползван. Абе голям срам! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Диканоров, шест месеца са си половин година, а половин година релакс на макс си е направо джакпот, отнесено към настоящият стресов и депресиращ живот в който се мъчим да оцелеем.
Радвам се, а и малко ти завидях за този предполагам за теб незабравим сезон.

Радвам се, а и малко ти завидях за този предполагам за теб незабравим сезон.

На паура му се яде абсолютно всичко, без шлюпките разбира се.deso_bg написа:Момци, какво им ядете на тия Паури? Опитвал съм 3-4 пъти и освен щипките и малко месце покрай краката ...другото не става май...Аз лично спрях да ги събирам, то не си заслужава да ги трепя за по биричка , с цацата по ми се връзват нещата![]()
![]()
Сега, речните раци са друго нещо

По мое мнение има много повече месо от речния рак и на вкус е по добър.
Вярно, че цапаницата е голяма, но и това го приемам като част от гастрономическото удоволствие.

- niki_fire1977
- новобранец
И е по-вкусен от речния. И повече месо има. То само едната щипка има месо колкото два речни. Речния не ми е много вкусен. Пък и някой път има една такава странна миризма. Е , покрай паура и някой и друг рапан, скаридка, мидичка. Опа, взех да лигавя клавиатурата. И да не забравя най-важното приспособление за ядене на паури. Клещи тип "гага" с регулиране на натиска и всичко ще бъде наред. Няма да има досадни частици броня. И ако има малко повечко бройки човек направо може да се наяде. И още нещо, което го прави толкова вкусен. Броя на пръстите, когато човек влиза във водата да бъде равен на броя на пръстите при излизане от водата с доволно количество паури
. Е тогава наистина придобива божествен вкус. И бира умряла от студ., на една ръка разстояние
.