На лов за пагури

Модератор: nkolev66

Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: На лов за пагури

Мнение от australia »

ЕЕЕЕ.......... направо се задавих вече :lol: :lol: :lol: потекоха ми лигите и направо ме фана скомина,така ми се дояде рачешко че направо ше ги сънувам нощеска :rolleyes:
Диканаров а раци има ли в тоя язовир като е толко чист :?:
Последно промяна от australia на Пон Ное 22, 2010 1:06 pm, променено общо 1 път.
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Да има! На стената между каманите съм намирал при спадане на нивото раци по една педя! Срещат се и в ручеите и реките, които се вливат в язовира, но не е за целенасочен раколов. Раци има под стената до вливането на Калник във Вита и то хубави. :drinkers: А за паурите съм ползвал обикновени клещи за чупене на орехи, които за лев можете да си намерите във всеки магазин за домашни потреби. Много са удобни! Честно казано за мен и езерните и морските раци са си неземно мезе, но ако са правилно сварени с много копър, една бира и шепа сол при 5 -10 мин. врене. Компанията е задължителна при консумацията! :drinkers:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Ма езерни ли са щото нали знаеш че речните са защитен вид и не бива да се събират.Но явно става дума за езерни щом казваш че си намирал по една педя ,речните не стават толко голями.
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
penioprimorsko
новобранец
новобранец

Мнение от penioprimorsko »

Аз ги ловя така-посягам с едната ръка към рака да го залъжа и с другата отзад го хващам зад щипалките.Когато е в процеп го оставям за разплод да има и за догодина. :wink:
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Да съживя една тема и аз :D,вземете си едни неопренови ръкавички 4-5мм и с малко повече смелост,няма какво да ги залъгвате и да ги бучите с разни неща,хващаш го с цялата ръка отгоре,като гледащ да му прибереш щипките на вътре със пръстите си,той оторе не може да те хване,рекорда ми от последното влизане е 4 броя на едно потапяне,щях да се удавя докато ги събера :D,а ръкавичките са ако все пак те хване да хване тях а не теб....Иначе невероятно вкусни раци,далеч повече ги харесвам от миризливите блатни,а и имат повече месо,всичко в кутията се яде и е супер вкусно :)
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Все се каня да си направя една мрежичка за раци, ама мързела голям бе. Вчера гмурках на едно ново за мен място и видях поне 15 големи рака.
Пашата обича смелите.
Sineok
новобранец
новобранец

Мнение от Sineok »

mrhunday написа:...рекорда ми от последното влизане е 4 броя на едно потапяне,щях да се удавя докато ги събера :D,а ръкавичките са ако все пак те хване да хване тях а не теб....)
Колега, имам неприятното чувство, че събираш маломерни раци. Целата ми фантазия не стига да си представим как държиш 4 възрастни пагура или как издържаш на щипките им през кви ще да е неопренови ръкавици. На мене хем с кевлар ми е падал нокът от голем пагур.
При това стръвнишко бране как успеваш да ги видиш и да отделиш женските, или ги гребеш наред?
Имайте и малко милост към тия гадинки - зимайте само колкото ше изядете на едно ядене. И те не са неизтребими както мидите а като гледам как се множат гмурците...
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Абсолютно правилно. Поне ние да не се държим като онея с таляните, дето морето им е бащиния. Няма вид, няма пол, няма размер, няма размножителен период - всичко под ножа, пък после ненужното ни на боклука.
Изображение
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

baretata написа:Все се каня да си направя една мрежичка за раци, ама мързела голям бе. Вчера гмурках на едно ново за мен място и видях поне 15 големи рака.
Златко аз ползвам това, сгънато в джоба на буя е една педя, разгънато е колкото торбичка от билата. Рака лесно влиза вътре защото от едната страна е дебело пвц, събира миди за 4 човека :). Отвора е с въженце което може да се стяга и си виси на буя :

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=659

Изображение
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Вчера събрах малко пагури ,наистина взех само най-големите които намерих (колкото да има на масата наред с другите благинки от морето )обаче с ръка на сърцето си признавам ,че не подбирам мъжки женски по простата причина ,че не знам как да ги различа .Ако някой има желанието да си направи труда да обясни ще съм благодарен а и ще е от полза .Не че съм някой голям изтребител на раци взимам по 7-8 бройки няколко пъти в годината ,вчера просто рибата беше много дребна на мястото където бях а срещнах няколко мутанта и ги прибрах.Така че ще е от полза за всички някой ако обясни.Поздрави и лек ден на всички :D :drinkers: .
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Благодаря Юли, със сигурност ще се възползвам от него. Досега не съм се заглеждал в този живарник.
Пашата обича смелите.
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Sineok написа:
mrhunday написа:...рекорда ми от последното влизане е 4 броя на едно потапяне,щях да се удавя докато ги събера :D,а ръкавичките са ако все пак те хване да хване тях а не теб....)
Колега, имам неприятното чувство, че събираш маломерни раци. Целата ми фантазия не стига да си представим как държиш 4 възрастни пагура или как издържаш на щипките им през кви ще да е неопренови ръкавици. На мене хем с кевлар ми е падал нокът от голем пагур.
При това стръвнишко бране как успеваш да ги видиш и да отделиш женските, или ги гребеш наред?
Имайте и малко милост към тия гадинки - зимайте само колкото ше изядете на едно ядене. И те не са неизтребими както мидите а като гледам как се множат гмурците...
Малки раци не ловя,прескачам повече от половината които видя поради размера им,нито ловя женски,случаят с четирите беше интересен,раците не бяха големи,нито малки,бяха среден размер и когато хванах по един в ръка(1.90 съм висок така че имам доста големи ръце :D),прехвърлих единия в другата като двата рака се вкопчиха един в друг без да ме атакуват,мога да ви покажа снимки на размера за на раците,които ловя за да не ме обвинявате,че са маломерни и тн,повече от 15-20 рака много рядко вадя,въпреки,че има случаи,в които за 2-3 часа има толкова много бройки,че можеш да изкараш и един чувал.
roko-koko написа:Вчера събрах малко пагури ,наистина взех само най-големите които намерих (колкото да има на масата наред с другите благинки от морето )обаче с ръка на сърцето си признавам ,че не подбирам мъжки женски по простата причина ,че не знам как да ги различа .Ако някой има желанието да си направи труда да обясни ще съм благодарен а и ще е от полза .Не че съм някой голям изтребител на раци взимам по 7-8 бройки няколко пъти в годината ,вчера просто рибата беше много дребна на мястото където бях а срещнах няколко мутанта и ги прибрах.Така че ще е от полза за всички някой ако обясни.Поздрави и лек ден на всички :D :drinkers: .
Относно пола-като обърнеш рака отдолу женския има много по голяма и закръглена "опашка",така да се изразя,тя служи за да носи хайвера под нея преди да го хвърли,а опашката на мъжкия е много по тънка и издължена.

Хубаво нещо,което забелязвам е че има страшно много малки магури,и на последък ги виждам със стотици,което ме радва,защото са страхотен вид,който трябва да запазим...
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”