Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Мънистото на старт
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Мънистото на старт
Последен ден от едноседмичната ми отпуска!До обяд щракане по форумите,телефонни разговори и кафета!Свършиха ми обаче цигарите и ми предстоеше неизбежното излизане!Времето приятно,слънчево с леко режещ вятър,бе с две думи само за шарани!Стойката ми на Церова кория ме очакваше,собственика и шараните също,обаче едни приятно гласче ми каза "Ако съм на твое място ще ида на реката" .Кажа ли,че съм се навил ще излъжа.Слязох до колата и отворих кофата - имаше само остатъци в пакетите от бойли и се отправих към магзинчето да вкарам някой килограм за излета.Влязох ... и си купих 300гр бял!А защо ли?Ми защото имах насока вече,усещах че въпреки топлото време може и да излъжа нещо на топчето/ама пластмасовото/,а и исках да разпусна на спокойствие!Дестинацията едва ли ще ви е интересна но ще я спомена - Джулюнска река!
Часът бе около 14:00,времето напредваше,но ми предстояха само тридесетина километра и не си давах зор.Пристигнах на реката,а там Димитровградския пазар.След час и кусур лутане успях да се смъкна на едно място,където според думите на колегата "нищо не бутна цял ден"!Е,не буташе не буташе ... колко да не буташе!Малко,ма не пък и хич!Първоначално подхраних с няколко прашки бял и половин кутиика царевица.Заложих на кука 12-ка и две белички и уклеите не закъсняха - дребни и досадни!В един момент ми идваше да ритна нещо около мен и да свия знамената!След цял час нерви и презамятане нещата започнаха да си идват на мястото!Ятото дребосъци изчезна и ми стана ясно,че батковците им са се явили на сцената.Смених веднага куката с по голяма /Камасан В651/ и нанизах мънистото.В комбинация с три бели плувката задържа още на първото изтичане!Последва серия от десетина поредни рибки,малка пауза и после повторение на фиестата!Рибките бяха дребни на фона на Янтраджийските кефалаци,но за тази рекичка са си напълно резонен улов!
Снимките ще ви го покажат:

Имаше още много уклеи и дребен морунаж,но поради тяхната нефотогеничност нямаха честта да поживеят малко в кофата ми чанта!
В заключение,времето все още е топло,реките са бистри и маловодни,но времето на мънистото,прашката и килограма бял иде!
Поздрави и НаСлука на всички!
/ще зазимявам шаранджийското и вадя болонезето май/
###############################
02.12.2010

30.12.2010 - повече вино и шишове,по малко риболов!

Успех и НАСЛУКА !!!
#######################################
Часът бе около 14:00,времето напредваше,но ми предстояха само тридесетина километра и не си давах зор.Пристигнах на реката,а там Димитровградския пазар.След час и кусур лутане успях да се смъкна на едно място,където според думите на колегата "нищо не бутна цял ден"!Е,не буташе не буташе ... колко да не буташе!Малко,ма не пък и хич!Първоначално подхраних с няколко прашки бял и половин кутиика царевица.Заложих на кука 12-ка и две белички и уклеите не закъсняха - дребни и досадни!В един момент ми идваше да ритна нещо около мен и да свия знамената!След цял час нерви и презамятане нещата започнаха да си идват на мястото!Ятото дребосъци изчезна и ми стана ясно,че батковците им са се явили на сцената.Смених веднага куката с по голяма /Камасан В651/ и нанизах мънистото.В комбинация с три бели плувката задържа още на първото изтичане!Последва серия от десетина поредни рибки,малка пауза и после повторение на фиестата!Рибките бяха дребни на фона на Янтраджийските кефалаци,но за тази рекичка са си напълно резонен улов!
Снимките ще ви го покажат:

Имаше още много уклеи и дребен морунаж,но поради тяхната нефотогеничност нямаха честта да поживеят малко в кофата ми чанта!
В заключение,времето все още е топло,реките са бистри и маловодни,но времето на мънистото,прашката и килограма бял иде!
Поздрави и НаСлука на всички!
/ще зазимявам шаранджийското и вадя болонезето май/
02.12.2010

30.12.2010 - повече вино и шишове,по малко риболов!

Успех и НАСЛУКА !!!
#######################################
Последно промяна от sapuna на Чет Дек 30, 2010 7:03 pm, променено общо 2 пъти.
Re: Мънистото на старт
Добре си ги нахващал кефалите...евалата... мисля че си направил правилния избор като си избрал реката..

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- кандидат преподавател
Добре си се представил !
А само на мънисто / без червей / пробва ли ги ?
Върл Shimano фен!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Много бистра беше водата,а и е прекалено топло още само за мънисто!Методът е уловист в снежна вода,като топчето е доста по голямо /8-10мм/ и варира в цветова според деня гама! 

Последно промяна от sapuna на Пет Ное 26, 2010 10:07 am, променено общо 1 път.
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Разбил си ги 

-
- учете се от него
Само за мънисто топло ми се чини още и не би трябвало да е толкова изгладнял, ма знае ли човек
Браво Мите

Браво Мите

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- вече хвърля и на тежко
Браво Митак! Чудни кефалчета си надърпал. Така и шараните са си отдъхнали малко от теб, имам чувството, че като разберат, че ще ги ловиш от страх се заравят в тинята.
Жив и здрав и все такава слука!

-
- кандидат преподавател
То тва е ясно . Идеята ми беше против мухарите / уклей /. Миналата седмица бях в подобна ситуация , но аз целенасочено търсех мухара и вряната. Та как махнех червея , и веднага идваше кефалаsapuna написа:Много бистра беше водата,а и е прекалено топло още само за мънисто!Методът е уловист в снежна вода,като топчето е доста по голямо /8-10мм/ и варира в цветова според деня гама!

Ако искаш виж темата - 70 броя !
Аз , основно лова на мънисто , и то в последните 20 год.

Върл Shimano фен!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отличникsimo72 написа:Добре си се представил !

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- разбира нещата
Браво браво..
само да попитам това мънисто как го слагаш на куката? нанизва се върху стопер ли, закрепва ли се
идея си нямам 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Супер 

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вържа куката и оставям по дълго мустаче при възела/при мъниста с по голям отвор спомага да го задържа на стеблото,а не да се разхожда по влакното/,нанизвам мънистото,правя клупче и следва задължителния микровирбел!Станимир Христов написа:...това мънисто как го слагаш на куката? нанизва се върху стопер ли, закрепва ли се![]()
идея си нямам
Ето ти малко по ясна снимка:

- misho_tsakov
- ще става разбирач
Извинявай за упоритостта - клупче на кое? на снимката изглежда влакното при възела просто държи манистото да не се качва по влакното.правя клупче и следва задължителния микровирбел!
Къде е този микровирбел? Питам, защото до сега аз правех едни глупости да задържа манистото, дето ме е срам да кажа...
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg