Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на Сом с Блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Cougar
- ще става разбирач
Риболов на Сом с Блесна
Мъчих се да ги ловя тези сомове на царевица без резултат, и сега като сложих блесната най-неочаквано в един вир ги намерих и извадих 3 броя!

Мога да кажа че съм много доволен от резултата като се има в предвид че за гарнитура измъкнах и 2 бели риби по 43-44sm и добро количество басове.

Последния сом, който премерих и беше 62см, беше отнесъл на някого куката и повода вързани за червено влакно (предполагам Анде) Сомът е бил шастливец че ми се е хванал и съм му махнал украшението от устата.

Иване, ползвах тази корда хибрид, обаче има една добра и една, за мен не толкова добра характеристика. Добрата е че наистина възлите са безумно здрави. След всички извадени риби се мъчих да късам възела и не можах. Лошото е че кордата е 6Lb и си мислех че това ще е 0.22мм...Да ама не. Кордата е 0.263мм. Чувставм се леко прецакан от тази гледна точка, но мога да си купя и 4Lb която е 0.235мм!!
Въобще тук голяма игра играят с тези Lb - тест без да обозначават диаметър...
Май тази корда ще я оставя за силовите тегления зимата или за сйомгите идните месеци....

Мога да кажа че съм много доволен от резултата като се има в предвид че за гарнитура измъкнах и 2 бели риби по 43-44sm и добро количество басове.

Последния сом, който премерих и беше 62см, беше отнесъл на някого куката и повода вързани за червено влакно (предполагам Анде) Сомът е бил шастливец че ми се е хванал и съм му махнал украшението от устата.

Иване, ползвах тази корда хибрид, обаче има една добра и една, за мен не толкова добра характеристика. Добрата е че наистина възлите са безумно здрави. След всички извадени риби се мъчих да късам възела и не можах. Лошото е че кордата е 6Lb и си мислех че това ще е 0.22мм...Да ама не. Кордата е 0.263мм. Чувставм се леко прецакан от тази гледна точка, но мога да си купя и 4Lb която е 0.235мм!!
Въобще тук голяма игра играят с тези Lb - тест без да обозначават диаметър...
Май тази корда ще я оставя за силовите тегления зимата или за сйомгите идните месеци....
- Local
- учете се от него
Cougar - какво му се чудиш , че излизат на блесна - глад брат ми глад ги мори . Това е канадски сом - тука си му викаме канален . На Овчарица съм хващал доста такива , даже по 2 кг и нагоре . Пробвай ги на попово прасе , дебел земен червей и дори малка риба , ама гледай задължително да е сребриста . 

Клавиатура риба не лови!!!
хай
А! Браво! Същите сомове и аз ги ловя на блесна в играта Мат Хейз Фишинг симулатор, кълват на клатушка....хахаха. Пума, много красиви риби са, предполагам, че си се изкефил максимално. А тая сулка що е такава по-нашарена от нашенските?
П.С. - и аз ходих вчера, ама за пъстърва, и направих доста добър риболов на муха.
П.С. - и аз ходих вчера, ама за пъстърва, и направих доста добър риболов на муха.
- Cougar
- ще става разбирач
Re: хай
Сомовете наистина са кеф, като се хванат веднага се разбира че е едра риба защото мощно почват да развиват корда но после човек вижда как кордата където влиза във водата почва да прави 8-ци. Това за мен веднага показва че е сом.Бат Стан написа:Пума, много красиви риби са, предполагам, че си се изкефил максимално. А тая сулка що е такава по-нашарена от нашенските?
Първия обаче маса време се чудих какво е преди да го видя, защото знаех че не е щука, не е костур, не е бяла риба не е пъстърва, и не е шаран само по начина на теглене.
Иначе хубави цветове, приятни за пипане, нямат и люспи и били много вкусни, но човек трябва на място да ги одере, иначе кожата разваля вкуса на месото. Преди 2 години имах лоши преживяваня с чистенето на сом и повече с тях не се занимавам.
Бялата риба е малко по-различна. Тази обича да стои в по-бърза вода, често направо под водопади и бързей, и е напръскана със жълти петна както се вижда от снимката. Иначе си е бяла риба.
Видях ти улова, много е хубав. Да измъкнеш и избягалата или някой неин по-стар роднина.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Риболов на Сом с Блесна
Cougar наистина красиви риби.Аз до сега не зн че тези риби ги има и в България.Браво! Но имам вапрос. Каде си ги ловил? 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Риболов на Сом с Блесна
Тези риби са ловени в Канада а темата е отпреди пет години 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов