Бързо въпросче за риболов на щука

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Бързо въпросче за риболов на щука

Мнение от Raven »

Извинявам се предварително, понеже въпроса сигурно е засяган не еднократно, но на предния риболов колегата изкара 60см щука и на мен сега ми е влязла тази муха в главата...

Утре отивам да се пробвам целенасочено за щука. Това което не ми е ясно, щуката сменя ли си положението или след да кажем половин час опити на едно място предполагам че там няма щука и аз трбва да сменя позицията?

ПП: Вероятно това отговяра ня въпроса ми
bg.wikipedia.org/ написа:...За разлика от другите хищници, щуката се държи на определени места във водоема и напада жертвите си от засада, като след нападението се завръща на своето място...
но все пак да се допитам до практиците :)
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Бързо въпросче за риболов на щука

Мнение от kalata1912 »

според мен имаш отговор на вьпроса!успех утре
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Щуката винаги чака от засада поне при мен аз рядно съм ловил щуки но знам че като ходих на Дунава чакаше на 10м от брега и щом види блесната веднага атакува.И на рибка съм ловил на дънна въдица.
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

А чувал съм да казват, че едрите щуки обитвали едно място по две и държали определена територия. т.е. където има една голяма щука се очаква да има и втора и толкова.
Че няма да допуснат други в определен периметър. В това дали има нещо вярно?
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

[quote="Raven"]А чувал съм да казват, че едрите щуки обитвали едно място по две и държали определена територия. т.е. където има една голяма щука се очаква да има и втора и толкова.
Че няма да допуснат други в определен периметър. В това дали има нещо вярно?[/quo
Може да има но нали знаеш рибите не ядат едно и също всеки ден един ден щуката може да се лови на блесна друг ден на таранка а друг на друг вид рибе така че трябва да пробваш възможно най-различна стръв.А за да намериш двете големи щуки трябва да пообиколиш водоема и да видиш дали има изобщо активност.А за определените места найстина е така на 500м от у нас има един водоем пълен със щука.Там се лови на таранка ама знам че само до папурите и местата с големи водорасли се лови аз често ходя и по 2-3 щуки изкарвам.Но ако я ловиш на тапа я търси при водораслите ако знаеш че рибата има обоняние.
Риболова е хоби.Наслука :)
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Тя може и да седи ан едно място, но ти не знаеш къде е то. Може да въртиш цел ден на абсолутно едно и също място, а щуката да е в друг район така че за това е спининга да се обикаля.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
kris-uk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kris-uk »

Точно така, мисля, че за щуката трябва търсене, ако си на спининг, трябва обикаляне, смяна на бллесни, воблери и друго е, ако си на тапа, да знаеш или оцелиш мястото! :wink: :D
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Raven написа: Това което не ми е ясно, щуката сменя ли си положението или след да кажем половин час опити на едно място предполагам че там няма щука и аз трбва да сменя позицията?
Здрасти,колега. Според мен,като си набележиш няколко переспективни места трябва да ги облавяш периодично. Това,че в момента не ти е ударила щука не значи ,че не е там. Просто трябва да си по-упорит и ,ако имаш възможност да сменяш повече примамки. На слука.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

имал съм по 20 щуки за един ден на едно място в разстояние от 7-8 метра на блесна... ама щуклета до 1 кг ... ама наред с тях ми удари една която изтървах сигурно към 3 те кила...
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Естествено нищо не хванах, но всъщност и от плувкарите никой нищо не хвана. Времето беше ужасно, почти през цялото време валеше...
Аватар
mgmgrand
новобранец
новобранец

Мнение от mgmgrand »

Raven написа: Това което не ми е ясно, щуката сменя ли си положението или след да кажем половин час опити на едно място предполагам че там няма щука и аз трбва да сменя позицията?
Можеш и повече от половин час да опитваш и да нямаш удар, а точно там да те чака някой звяр.Както казва Коцето Данев, обикаляш местата, които смяташ за преспективни, и упорстваш.Ако нямаш удар, можеш да започнеш да ги обхождаш пак.Колкото повече места облавяш, толкова повече увеличаваш шансовете си за успех.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Колега,аз имам в един и същи ден,2 щуки ,на абсолютно едно и също место но втората след 25 минути(това на язовирче),така,че може да има повече от една.Всичко е до упорстване.
Изображение Изображение
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Raven написа:А чувал съм да казват, че едрите щуки обитвали едно място по две и държали определена територия. т.е. където има една голяма щука се очаква да има и втора и толкова.
Че няма да допуснат други в определен периметър. В това дали има нещо вярно?
Има нещо такова - известен факт е че щуката е канибал, т.е яде себеподобни. Логично е да се предположи че където се въртят дребни - няма едра. По принцип щуката си има територия и си я охранява. Ако хванеш едра, територията и остава свободна и се заема от друга, обикновенно по-дребна. Друго - щуките са единаци - не се движат в пасаж или по двойки - мъжка и женска. Аз лично съм хващал щука около килото със доста сериозни следи от захапка през средата на тялото и.
Съдейки по размера на захапката трябва да е била атакувана от 2 до 3 пъти по-голяма от нея щука. Това се случи септември месец, т.е. извън размножителния период!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”