Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

унищожение
Модератор: sapuna
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
унищожение
здравей те колеги! днес с мой приятел решихме да отидем на излед .това добре но какво заварихме
ето това
http://imageshost.ru/photo/353940/id274814.html
http://imageshost.ru/photo/411146/id274817.html
товае вече бивш гьол в с.конаре а имаше хубава риба
http://picbg.net/img.php?file=6083bca0e768ff6.jpg
http://picbg.net/img.php?file=7cbe71e064afe99c.jpg
а това е твърдица нямам думи

http://imageshost.ru/photo/353940/id274814.html
http://imageshost.ru/photo/411146/id274817.html
товае вече бивш гьол в с.конаре а имаше хубава риба
http://picbg.net/img.php?file=6083bca0e768ff6.jpg
http://picbg.net/img.php?file=7cbe71e064afe99c.jpg
а това е твърдица нямам думи
Последно промяна от stamicha на Нед Ное 28, 2010 3:49 pm, променено общо 1 път.
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Re: унищожение
извинявам се малко несе получи с снимките ама качвам за първи път
-
- ще става разбирач

На третия линк му липсва разширението и не мога да го отворя, ако можеш го коригирай.

Мила родна картинка !!!!!

Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за помоща колега Иванов.Да за съжаление е така мила родна картинка идва никулден тоз гьол не е на никой що данего прилопаме
а после казвай де си ходил за шаран мъка мъка 

-
- и господ не е толокова добър
Нормално за тази шибана държава.Много измет има в тази малка страна

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Колега за съжаление почти навсякъде е така!Днес минахме през 3-4 язовира,всичките изглеждаха по подобен начин!И от всички, през които минахме се виждаха едри чичковци с джипове,контролиращи изкъсо раята с мрежите!!
Няма оправия! 

- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Нямам думи . Баси беззаконието и простотията. 

- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Имам няколко приятели в с.Конаре и преди малко научих цялата ГРОЗНА истина за източването на язовира!
Главният виновник е кмета на селото.Всичко започва в Сряда.Източили са водата под предтекст че трябва да сменят напоителния кран.Въпросният кран струвал около 500лв.Оклоло 20:00 часа на язовира пристигат няколко "бригади"мрежари с грипове.Извадили са над 4 тона риба.В 2:00 през ноща всичко е приключило.Ето малко статистика:
шарани от 3 до 15кг парчето(около 50-60бр)
няколко сома по 7-8кг
Толостолоб от 10 до 20 килограмови (30-40бр)
Тонове каракуда,червенопера и костур.Оставили са само раците,но и те вече сигурно са мъртви щото в язовира няма и капка вода вече 4 дена
.Сами можете да сметнете колоко пари са изкарани след продажбата на рибата(според мен най-малко 6-7000лв),кой е получил лъвския дял от тях,а въпросният кран за 500лв е бил само жалко извинение и предтекст за това престъпно деяние.
Много жалко за този язовир ,на който имам толкова хубави моменти още от дете,боли ме като гледа тези снимки.За жалост и тази случка ще остане безнаказана според мен,както много други такива случки от нашата мила родина.
Главният виновник е кмета на селото.Всичко започва в Сряда.Източили са водата под предтекст че трябва да сменят напоителния кран.Въпросният кран струвал около 500лв.Оклоло 20:00 часа на язовира пристигат няколко "бригади"мрежари с грипове.Извадили са над 4 тона риба.В 2:00 през ноща всичко е приключило.Ето малко статистика:
шарани от 3 до 15кг парчето(около 50-60бр)
няколко сома по 7-8кг
Толостолоб от 10 до 20 килограмови (30-40бр)
Тонове каракуда,червенопера и костур.Оставили са само раците,но и те вече сигурно са мъртви щото в язовира няма и капка вода вече 4 дена

.Сами можете да сметнете колоко пари са изкарани след продажбата на рибата(според мен най-малко 6-7000лв),кой е получил лъвския дял от тях,а въпросният кран за 500лв е бил само жалко извинение и предтекст за това престъпно деяние.
Много жалко за този язовир ,на който имам толкова хубави моменти още от дете,боли ме като гледа тези снимки.За жалост и тази случка ще остане безнаказана според мен,както много други такива случки от нашата мила родина.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Този кмет е за линчуване 

-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,
По - голяма простотия не съм виждал никъде. Не съм много сигурен, но не трябва ли някой в тази ши..на държава да се погриже най - накрая за рибното богатство и да забрани законово тоталното източване на язовири, независимо от това кой ги стопанисва и за какво се използват. Нека да предложим законова промяна и като пример да дам реките. Когато строят ВЕЦ - ове има законово задължение част от водата да остава в коритото на реката. Не може ли такова изискване да се въведе и за абсолютно всички водни обекти, като изклюбение се направи за водни обекти, които собственика на даден имот си е изкопал сам.
Наслука колеги и аман от простотия.
По - голяма простотия не съм виждал никъде. Не съм много сигурен, но не трябва ли някой в тази ши..на държава да се погриже най - накрая за рибното богатство и да забрани законово тоталното източване на язовири, независимо от това кой ги стопанисва и за какво се използват. Нека да предложим законова промяна и като пример да дам реките. Когато строят ВЕЦ - ове има законово задължение част от водата да остава в коритото на реката. Не може ли такова изискване да се въведе и за абсолютно всички водни обекти, като изклюбение се направи за водни обекти, които собственика на даден имот си е изкопал сам.
Наслука колеги и аман от простотия.
За съжаление това е положението но това ще се случи на още много такива закътани водоеми, за които ИАРА нехае или съдейства на тези п.......и. До никулден това ще се случи на още много места.
Едвали такова нещо може да се случи другаде освем в нашата мила родина

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка,
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Много грозна картинка, която обаче не е единичен случай. Около Варна отпреди месец са затворени и всички арендовани водоеми, и на повечето им е изпусната водата и се събира всичката риба за Никулден. А догодина ще ги напълнят и ще дерат по 15-20 лв такса без да има пукната риба вътре и ние бълъците ще плащаме и ще се чудим кък нямаме късмет да хванем и една риба. Скапана българска картинка - и кой дееба е измеслил това дето се яде шаран на Никелден,тоя празник обезриби и без друго обезрибените водоеми тотално.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- big chopar
- новобранец
Дреме им на ИАРА-закони няма.
Грозна, гадна работа...
6-7000лв. печалба... При мащаба на акцията колко е припечелил всеки? А са затрили цял водоем
ПП

ПП
Раците отдавна са в тинята и чакат да запролети, според мен. А там поне те имат шанс...vanboxer написа: ...Оставили са само раците,но и те вече сигурно са мъртви щото в язовира няма и капка вода вече 4 дена...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"