Питане за 7-8 метра директен

Модератор: sapuna

Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Питане за 7-8 метра директен

Мнение от bgstan »

Колеги на скоро гледах как вадят платиките с такива телескопи ,а аз си четях вестник. Та въпроса ми е може ли да ми предложите директен 7-8 метра който да е за начинаещ като мен в този вид риболов. Бюджета е ограничен на под 100лв . Кажете какво да гледам при избора. Съвети.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Питане за 7-8 метра директен

Мнение от chirusa_bg »

Ако ще ползваш въдицата за дребни риби(до 1-1.5кг) изборът е лесен. Гледаш само цена-тегло.
За под 100лв ти препъръчвам да си вземеш 7м, осмиците ще са доста тежки и няма да е удоволствие.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Когато аз си взех подобен стигнах до извода - колкото по-лек, толкова по крехък и скъп. За платика ти трябва по-мек връх, но ако го ползваш за друга риба вероятността да го счупиш е по-голяма.

Toва е един от най-масовите модели.

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w-Hunter-B

Но по-дълъг от 7 метра не си взимай. Виси като сопол.

п.с. може би и по-евтино ще го намериш....
Фен-клуб Таранка!
jonkobg
новобранец
новобранец

Мнение от jonkobg »

Градски,

Въдици Globe продават в магазина на "Рами - 5" до хотел "Дедов".
krss
новобранец
новобранец

Мнение от krss »

Колега, пролетта си взех осмица от тука http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... _subgroup= и съм много доволен... Сега са и на промоция...
Животът е това, което ти се случва, докато правиш други планове.
Джон Ленън
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

kaleeff написа:Когато аз си взех подобен стигнах до извода - колкото по-лек, толкова по крехък и скъп. За платика ти трябва по-мек връх, но ако го ползваш за друга риба вероятността да го счупиш е по-голяма.

Toва е един от най-масовите модели.

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w-Hunter-B

Но по-дълъг от 7 метра не си взимай. Виси като сопол.

п.с. може би и по-евтино ще го намериш....
Относно Нюхънтър имам седмица чисто нова/неупотребявана/ и мога да му я дам за 70 лева.
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Мен малко ме притеснява ,че съм немарлив и ме е страх да не я прецакам на бърже. За ню хънтара не е ли много чуплива и може ли да се сложи ластик и да хващам и по големи риби. Иначе колега аз съм взимал въдици от теб и съм доволен . Имам ню хънтър болонеза 4 метра и ми се струва доста крехка.
Изображение

Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Колега,спри да търсиш.Вземи си VEGA SERAPHIC 7 метра,на цена от 120 лв.Имам приятели,които го ползват.Всеобщото мнение е ясно и категорично - пръчката НЯМА аналог цена-качество.Сравнително лека,стройна и добре балансирана.Позволява и използване на всякакъв вид ластици.Тестване е както с шарани,така и с по-дребни риби - платики,каракуди и бабушки.Друга нова пръчка до 100 лв. , ще ти излезе първо по-скъпа, и второ ще ти развали удоволствието от риболова.Пробвал съм десетки директни телескопи от всякакъв ценови клас.Това е вярното решение,макар и с 20 лв. над определената от теб цена.Все пак,ако бюджета ти е твърд , опитай да я потърсиш втора употреба,което ще легне под 100 лв.Ще ми благодариш после. :wink: А за 8-ца, под 100 лв. изобщо не си и помисляй.Ще си вкараш уникален автогол.Ето и линк към нея.Също така се продаваха и в рибарските щандове на строителен хипер-маркет Алати,но не съм сигурен дали ги имат още.Поздрави.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1999
TICA FAN
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Колегата от Троян ако изкочи с предложение за вегата иначе изглежда много добре. Ще разпитам в СтЗ дали я има да я видя.
Изображение

Изображение
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

SONY написа:Колега,спри да търсиш.Вземи си VEGA SERAPHIC 7 метра,на цена от 120 лв.Имам приятели,които го ползват.Всеобщото мнение е ясно и категорично - пръчката НЯМА аналог цена-качество.Сравнително лека,стройна и добре балансирана.Позволява и използване на всякакъв вид ластици.Тестване е както с шарани,така и с по-дребни риби - платики,каракуди и бабушки.Друга нова пръчка до 100 лв. , ще ти излезе първо по-скъпа, и второ ще ти развали удоволствието от риболова.Пробвал съм десетки директни телескопи от всякакъв ценови клас.Това е вярното решение,макар и с 20 лв. над определената от теб цена.Все пак,ако бюджета ти е твърд , опитай да я потърсиш втора употреба,което ще легне под 100 лв.Ще ми благодариш после. :wink: А за 8-ца, под 100 лв. изобщо не си и помисляй.Ще си вкараш уникален автогол.Ето и линк към нея.Също така се продаваха и в рибарските щандове на строителен хипер-маркет Алати,но не съм сигурен дали ги имат още.Поздрави.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1999
Минах през 3 магазинчета нямат го в наличност утре ще обиколя повече. Доста ми хареса тази вива.
Изображение

Изображение
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

Относно Нюхънтър аз съм с такава пръчка 8мица с монтиран ластик 0,8 много съм доволен нямам проблем с риби до 3 кг. Това е от мен надявам се да съм ти бил полезен.Успех
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

На някой да му се откъсне от сърцето една снимка на монтаж на ластик върху 8-ца?
Извинете,че не съм много по темата.......Иначе "ункалния автогол",който може да си вкара колегата е с нещо от 15 лв.Нали се сещате онези нитернити :D евтините.Останалото е в удобния диаметър на хващане.Разбира се ако говоримот 60 до 100 лв,нямат разлика.Въпрос на етикети и лъскаво фолио.Аз съм с една'' германска'' осмица за 70 лв и убивам пплатиките на Тича.Веднъж убодох нещо,което после ме накара да изпуша три кутии цигари и да гледам умно.Че и за това е питането ми де :rolleyes:
Последно промяна от ringo на Вто Ное 30, 2010 11:36 am, променено общо 1 път.
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

За тази вега какво мислите Magnolia Pole .По голяма акция ама тя влияели при замятане.
Изображение

Изображение
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

[quote="bgstan"]За тази вега какво мислите Magnolia Pole .По голяма акция ама тя влияели при замятане.[/quote]
По скоро може да те обърка дължината на влакното , дебелината и качествата му.На 8 метра не прави много рязък мах защото върхът ще забие линията.
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

ringo написа:[quote="bgstan"]За тази вега какво мислите Magnolia Pole .По голяма акция ама тя влияели при замятане.

По скоро може да те обърка дължината на влакното , дебелината и качествата му.[/quote][/quote][/quote]

Аз затова питам защото съм бос в тази тема. Ама съм гледал ,че с тези дълги сопи не се замята. И в този ред на мисли се оказа че я има тази въдица в в СтЗ.
Последно промяна от bgstan на Вто Ное 30, 2010 11:55 am, променено общо 1 път.
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”