Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски) 27.11..2010
Re: Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски) 06.06.2010
А бе Тихомире, как не ви досрамя да хванете единствения костур във Бата!
Поздрави за добрия излет!

Поздрави за добрия излет!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- учете се от него
Той Заргански предположи, че сте вие
ма много му слаб бинокъла и не можа да ви разпознае.
И ние останахме капо, като изключим едно кефалче около 300 гр. ма то беше с едно око на което имаше и перде
Инак популацията на слънчаци е чудовищна

И ние останахме капо, като изключим едно кефалче около 300 гр. ма то беше с едно око на което имаше и перде

Инак популацията на слънчаци е чудовищна

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
Ей Ванка, аз видях едно чироки и предположих , че е на зарганския ма викам те ако са наще щяха да махнат!strijok написа:Той Заргански предположи, че сте виема много му слаб бинокъла и не можа да ви разпознае.
И ние останахме капо, като изключим едно кефалче около 300 гр. ма то беше с едно око на което имаше и перде![]()
Инак популацията на слънчаци е чудовищна![]()
Карай ! Другия път!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- zarganski
- ще става разбирач
Щото минавате като джетове с тези каяци, не мога ви уцеля с оптиката... слаб ми бил бинокъла , да-даrimohit написа:Ей Ванка, аз видях едно чироки и предположих , че е на зарганския ма викам те ако са наще щяха да махнат!strijok написа:Той Заргански предположи, че сте виема много му слаб бинокъла и не можа да ви разпознае.
И ние останахме капо, като изключим едно кефалче около 300 гр. ма то беше с едно око на което имаше и перде![]()
Инак популацията на слънчаци е чудовищна![]()
Карай ! Другия път!

другия път по-близо минавайте и по-бавно гребете бре...

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
-
- сериозен играч
12. 6 септември в Поморие...
Познати места. Снимки няма да има много но за това пък ще съм кратък.Слаб риболов - с як адреналин.

Мой улов:

Общ улов:

Хич не харесвам снимки с трофеи без усмивка! Усмихни се бре БУНАК!

6вида
Котак 1.8кг
Познати места. Снимки няма да има много но за това пък ще съм кратък.Слаб риболов - с як адреналин.

Мой улов:

Общ улов:

Хич не харесвам снимки с трофеи без усмивка! Усмихни се бре БУНАК!

6вида
Котак 1.8кг
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бравоrimohit написа:12. 6 септември в Поморие...
Познати места.
...вярвам оттогава не си спал
...БРАВО !!!

Браво за котарачето! Имало е емоции докато го вкараш в кануто.
-
- сериозен играч
13.18_09_2010-Поморие.
Откраднах си половин ден. От безброй кахъри се чувствам много изморен . Угриженоста на човек влияе много на физическата подготовка
Заварих колегите Каякхаус и ДжониБраво на място 4 .С поняколко платеринки и зарганчета.Тъкмо решиха да излизат ,а вятъра почваше да се усилва .Джони ми даде скаридки , за което му благодаря и отпраших към 9-10-11 .Имах няколко барбунки но южняка беше решил, че ще праща вълнички и няма да да ме държи на котва там. Скрих се на малко по закътанко , номерих хубави попчета и си направих риболова и кефа .
Имаше прекрасни стронгили , страхотни тревни попчета няколко барбунки и хиляди лапинки (за радост на един млад гларус) и едно чернокопче.
Та пак нещо се случи за първи път (тревнто попче)
Ето и малко снимки :

Този път ни една котка нямаше ..
Поздрави
Откраднах си половин ден. От безброй кахъри се чувствам много изморен . Угриженоста на човек влияе много на физическата подготовка

Заварих колегите Каякхаус и ДжониБраво на място 4 .С поняколко платеринки и зарганчета.Тъкмо решиха да излизат ,а вятъра почваше да се усилва .Джони ми даде скаридки , за което му благодаря и отпраших към 9-10-11 .Имах няколко барбунки но южняка беше решил, че ще праща вълнички и няма да да ме държи на котва там. Скрих се на малко по закътанко , номерих хубави попчета и си направих риболова и кефа .
Имаше прекрасни стронгили , страхотни тревни попчета няколко барбунки и хиляди лапинки (за радост на един млад гларус) и едно чернокопче.
Та пак нещо се случи за първи път (тревнто попче)
Ето и малко снимки :

Този път ни една котка нямаше ..

Поздрави
Браво Тихомире!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- сериозен играч
RIMOHIT написа:След страхотната импровиирана среща на яовир Жребчево (16. 14_ноември)
в невероятно топло ноемврийско време си мислих , че това ще ми е за тази година риболова от каяк. Раходки да , но на риболов не се надявахБоян и Иван обаче направиха страхотен чернокопов риболов и ме подпалиха яко . Не ми се е случвало да попадам все още на такъв риболов и да усетя тръпката от "чернокопената треска"
В тъмни зори вече бяхме на вода .
След като вече се виждаха къде са "селата" взехме да търсим нашата риба .Нея обаче я нама . Няколко телефонни разговора с разунаването....лошо .![]()
В един момент видях , че чернокопския риболов няма да е особенно активен и реших да пробвам Бургаския риф за попчета. И бе друго много ми се ловяха . Не много едра риба но ми създава много хубави емоции с острото си отчетливо кълване.
И така подхванах "моята си игра" взимах доволно попчета ...
При едно изтегляне на чепарето и презамятане надалеч отразих един порядъчен чернокоп но уви единствен .Е нищо ... изпълнихме заканата , че сме за чернокоп все пак![]()
Звъннах на юнаците майстори да видя как е при тях. Все ще намаха чернокоп освен един лихмар на Роско.
Продължих да си ги скуба в приятно темпо . Месния гларус правеше компания![]()
Понякога удряха много едри стронгили , лихмари и един вид попче , който мисля , че в литературата се нарича змиевидно ( това беше преобладаващия улов в един по преден излет) .Голям кеф.. Голяма тръпка .Прекрасно време. Седях там докато ми свършиха скаридите. След това няколко вех на "собствен ем" и отпраших да видя майсторите.
Оказа се , че риболова не е много силен но имаха а мен невероятна изненада . Осен двадесетина чернокопа майстор Боби беше хванал един страхотен "бонус" .Иван беше извадил десетина риби . Е ...колкото -толкова. И без това този месец ни подари толкова много хубави емоции ..
Ето ги чернокопите на майстор Боян
А ето го и щастливия улов. Морски кефал 3кг!!!!. Най -голямата документирана морска риба (пък може би и изобщо) уловена от каяк в България !!!
БРАВО НА МАЙСТОРА!!!!!!!
Ето го и другия майстор-Иван
И неговите риби с трофея
Браво на майсторите!!!
А ето и моя скромен улов , който ми донесе незабравими емоции!
Като имаше такива ,
такива
и такива рибки
И това е.
Поздрави на всички Бъкари и големи благодарности на моите приятели без които деня нямаше да е същия !
Супер Тишо! Браво и на другите бакари! Ваденето на кефала е било голяма емоция.
Re: Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски) 27.11..2010
Страхотни риби!
Това морския кефал е платерина голяма, нали?
Не бях виждал толкова едра
))
Това морския кефал е платерина голяма, нали?

Не бях виждал толкова едра

-
- сериозен играч
Всъщност това е вид морски кфал. Благодарение на колегата JimBeam разбрах , че е така наречения пеленгас -Mugil soiuy
Морския кефал си е Морски кефал (Mogil cephalus)
Илария (Mugil saliens)
Платерина (Mugil aurata)
Морския кефал си е Морски кефал (Mogil cephalus)
Илария (Mugil saliens)
Платерина (Mugil aurata)
Определено пеленгаса ме заинтригува най-много
. На какъв такъм и стръв се хвана?