Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
На язовир Мандрата какво защо има толкова много сулка , откъде е дощла , че и бибан излиза много . ???
тбК
Последния костур, който хванах на средецка беше пълен с червени червеи и в месото и в стомаха. Противна картинка.
Относно шлюзовете на мандрата много грозно впечатление ми направи, че имаше десетки костурчета, дори и по-едри изхвърлени на брега.
Не знам какъв човек трябва да си по такъв начин безсмислено да изтрепваш рибата.
Относно шлюзовете на мандрата много грозно впечатление ми направи, че имаше десетки костурчета, дори и по-едри изхвърлени на брега.
Не знам какъв човек трябва да си по такъв начин безсмислено да изтрепваш рибата.
- каридата
- учете се от него
аааа.то тва си е нормално за бековете дето са фенове на т.н. чорт и тъпченето на риба в буркани.И по средецка когато се набие риба зимата е осеяно с костур по бреговете.Инъче ако не си гнуслив имаш нерви да изчистиш гадините не са вредни,стават за ядене но за всеки случай ги препържи.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

За съжаление общата култура на много от риболовците в България е твърде ниска и посредствена. И мен ме е учудвал този факт, но на дребната риба се гледа като някаква напаст, която видиш ли ще ми яде червея. Следва здрава псувня след поредния дребосък и удряне в земята, да не вземе пак да ни клъвне
Е има и такива, които си ги прибират надлежно в торбичката....препържени са просто страхотни

Е има и такива, които си ги прибират надлежно в торбичката....препържени са просто страхотни

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
НЕ е вярно колега, няма никакви червеи!!! даже се учудих че и месото му не миришеше, когато ходих пролетта (тогава ходих към Порой) месото му лъхаше на тиня и имаше гаден вкус но точно под този (стария път) не е така няма нито червеи нито мирише, Успехкаридата написа:има и то доста.Колега Божидар Стойков хубав излет сте направили но можели да те попитам като одереш костурите имат ли червии в месото като нашия Мандренски костур или е чист , че съм мераклия да си направя маринован Благодаря ти предварително за отговора и Наслука на всички
Ако не знаеш къде точно се намира ето една снимка за да се ориентираш г/д...
Линк: http://img6.imageshack.us/img6/9646/19282195.png
С червено ти е пътя, с зелено съм заградил мястото, Късмет

- каридата
- учете се от него
Абе ти хем питаш хем знаеш отговора,Чудна работа.Мислиш ли че е възможно в един язовир едни да нямат червей а други да имат.Все едно в мандрата някой да имат някой да нямат.Всички и мат някой по малко други повече.Мястото ми е пределно ясно,можеби най комерсиалното.Лично аз преди 2/3 седмици хванах десетина дребни костуретки около стената,нарочно ги взех за проба и бяха бъкани с тези ситните червеи,така че не ми говори каде какво....
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- Георги Кръстев
- сериозен играч
rumci написа:препържени са просто страхотни

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- YordanDanev
- сериозен играч
На Порой костура е Мандренски, следователно ще е заразен. Лично аз костур невзимам и за поройския неспоря.

-
- научил се да хвърля
Ходих преди няколко дни/22.11/ точно на същото място на яз. "Порой", до стария път. За 2 часа хванах 1кг дребен костур15-20см. Когато взех да го чистя в къщи се оказа пълен с черви.
преди 3-4 години хванахме една латексова кофа костур от шлюзовете на Мандрата и ги пуснахме в Поройския...верно зарибихме, но си мисля че не трябваше да го правим, защото така пренесохме този паразит в Поройския...но от друга гледна точка поне костур вече има!
...освен слънчаци... 

Паразита се изчиства някак си защото на един и същ водоем две последователни години съм ловил риба със и без паразит.
Колеги трябва ми имформация за яз.Ръжица.Целта ми е шарани на мач .Предварително благодаря на всички отзова ли се . 

Видя ли
ТАЗИ тема?

Само съм я гледал
изглежда щом не съм разбрал за къде става въпрос.Благодаря за бързият отговор 

Колеги трябва ми имформация за яз.Ръжица В момента язовира се източва и рибата щеше да се грипосва,така че не става за риболов.Пробвахме на яз.Ябълчево ,също го изпускат но има доста шаран и си взема доволно,рибите са от1,5 кг. до 3 кг поне ние това хванахме но имало и много по големи