Питане за кемпер

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

toyo1

Re: Питане за кемпер

Мнение от toyo1 »

Gogo55 написа:Преди две седмици бях на яз.Батак, аз съм с бусче Субаро Либеро и един приятел с бус Мерцедес.Приятеля много си хвалеше Мерцедеса направен с изолацията и т.н. перфектен, но на 5см кал започва да буксува хем с нови зимни гуми, и си остава на място заради леката задница!Издърпах го със субарото не не разчитай изобщо на Мерцедеса при кал да върви така както истинско 4х4-личен опит.Относно блокажа на заден диф става също и с дърпане на ръчната на 1 зъб колкото да даде спирачен момент на това колело което буксува за метър два колкото да се излезне от калното място, но не винаги спасява.
Колега днеска ми превеждаха упътването (блокажа е сериозна екстра ) но в никакъв случаи не може да замени 4х4 .Променя въртящия момент и не позволява на двете гуми да приплъзват по-отделно .Със сигурност е по-добре отколкото без блокаж (утре го подкарвам германеца ПОНЕДЕЛНИШКИ) а иначе има решение и на тоя проблем .
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

М....му,за пореден път се убедих ,че и германците не са вода не на пита.Аз си мислех ,че само мен са ме прекарали с по -стари снимки на външния вид,като купувахме кемпера,но се оказа ,че и други са изгоря ли така.Обаче продължават и то с по-сериозни неща да лъжат.Цакай го юридически германеца ако можеш колега,никаква аванта :evil:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Toyo,качи линк или снимка бе братче,да го видят момчетата а аз искам да видя дали е като на кума ми !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
toyo1

Мнение от toyo1 »

MITKO70 написа:М....му,за пореден път се убедих ,че и германците не са вода не на пита.Аз си мислех ,че само мен са ме прекарали с по -стари снимки на външния вид,като купувахме кемпера,но се оказа ,че и други са изгоря ли така.Обаче продължават и то с по-сериозни неща да лъжат.Цакай го юридически германеца ако можеш колега,никаква аванта :evil:
Стартирал съм нещата и от тука на татъка е КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ.Кемпера е перфектен и е с блокаж допълнителен (качвам снимки в галерията ако можеш ги премести) :idea:
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Изображение

Изображение
fozi
новобранец
новобранец

Мнение от fozi »

Колега много ти е хубаво кемперчето!Не се коси за това прословуто 4х4.Блокажа също е добър вариант.Макар ,че не съм запелен гьоладжия и аз си взех тази пролет едно вито с блокаж.Като го взех мина през сервиз зада го прегледат.Като си го взех се оказа че датчика на абс не работи/Ате са 4/висна ми камбаната защото разчитах че с него мога да газя пясъците по морето.Не ми се казва колко ми струваха но макар и късно в големия сняг рови чудесията.Взех си и едно инверторче от 1 квт и вътре си храня едно малко хладилниче,тв-то и с разклонител се закарвам ток до една енерго спестяваща крушка за нощен риболов /на сафрид/
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

toyo1 написа:Стартирал съм нещата и от тука на татъка е КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ.Кемпера е перфектен и е с блокаж допълнителен (качвам снимки в галерията ако можеш ги премести) :idea:
Ники,на кума ми е нов модел 2009 и е зелен.Ония какво чудовище е,направо да ти спре сърцето.Нищо де,и този е добре,с кеф да си го ползваш.Дано се оправи проблема с немеца и да връща манги защото е излъгал :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Gogo55 написа:Преди две седмици бях на яз.Батак, аз съм с бусче Субаро Либеро и един приятел с бус Мерцедес.Приятеля много си хвалеше Мерцедеса направен с изолацията и т.н. перфектен, но на 5см кал започва да буксува хем с нови зимни гуми, и си остава на място заради леката задница!Издърпах го със субарото не не разчитай изобщо на Мерцедеса при кал да върви така както истинско 4х4-личен опит.Относно блокажа на заден диф става също и с дърпане на ръчната на 1 зъб колкото да даде спирачен момент на това колело което буксува за метър два колкото да се излезне от калното място, но не винаги спасява.
Е тоя чалъм ме изкефи .Ужким ходя по горите от25г.,но винаги има какво да науч
иш.
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Много запазен изглежда,провери ли му основно уредите?С парите от немеца да му тупнеш едно соларче от горе и заспива работата.В Германия съм работил 4 пъти и мога да ти кажа ,че притиснеш ли го както трябва немеца ляга бързо,иначе се правят на големи тарикати.Ако можеш да се разбереш преди да се стигне до съд,че таксите са им големи(собствен опит).
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега БЕШЕ със 50W вграден солар ,сега вече е с 200W слажих му LCD окабелен с извод за Булсат ком :wink: а солара е направен да зарежда 10% основния акомулатор и 90% тяговия :wink: ,зимно испълнение се оказа :idea: и е с газова 60л.Собственикът не е виновен за разминаването с 4х4 а дилъра на автокъщата които преди да го пусне 4х4 го е пробвал на 14500е ---като само със задно.???? Явно после го е ИЗМИСЛИЛ 4х4 --- чак е правил ДЕМО на шофьора с платформата----как да го включва и до колко КМ може да се кара 4х4.Истината е че е КАТО ЧИСТО НОВ ако толкова ми е належащ 4х4 лесно може да се направи но ЗА СЕГА ще го карам така :wink: Чао и ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Честита нова година.Ей го моя убавец, ако го видиш някъде отбий се да изпием по една бира.http://media.snimka.bg/7846/021948205.jpg
toyo1

Мнение от toyo1 »

тони котев написа:Честита нова година.Ей го моя убавец, ако го видиш някъде отбий се да изпием по една бира.http://media.snimka.bg/7846/021948205.jpg
Колега ЗНАМ ГО ТВОЯ от едно DVD :wink: на един язовир с едно СОМче :idea: :D НОВО НЯМА ЛИ ДА ПРАВИТЕ?
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Там нещо се разсъхна работата ,но тая година ще се опитам самостоятелно да спретна нещо,дано да имам късмет и със сомчетата.Миналата излезе пак едно хубаво,ама година с година не си приличат.
toyo1

Мнение от toyo1 »

При повечето от нас е така :wink: ИНАЧЕ НЯМА ДА Е ИНТЕРЕСНО :idea: Не се отказваи от филмите :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”