Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Тежестите
Модератор: sapuna
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Тежестите
Употребявам висок клас утежнение като Lemerr Dins Moritz и Milo за сега нямам проблеми дори и да си местя съчмите по линията.Евтиното олово наранява доста влакното и при местене го сплесква и се получава късане или трябва да се слага и да не се мести или трябва да се слага много внимателно.За мача ползвам Оливетки застопорени с по 4 съчми и 1-2 дропера.Техниката е проста дай 1-2 лева повече спести си една каруца главоболие.

Без риболов няма любов !
-
- кандидат преподавател
Нямам представа как ги поставяте,ама досега съм нямал късания заради утежнението-независимо дали е от скъпи или ефтини сачми и дропери.Оловото си е олово-важното е точно замерване на самото утежнение и правилно разполагане в конфигурация,поредност по размер,на съответните разстояния и пр.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
Можете да си направите най-обикновен стоп възел и върху него закрепвате съчмата!
Ето един-два примера при шаранджийския повод!
И така спокойно можете да си го регулирате!

До тук вече преценяваме дали да ги отрежем по-дълги или направо да ги отрежем крайчетата!
Ако ги оставим неотрязани!

Ако ги отрежем!

Ето един-два примера при шаранджийския повод!
И така спокойно можете да си го регулирате!

До тук вече преценяваме дали да ги отрежем по-дълги или направо да ги отрежем крайчетата!
Ако ги оставим неотрязани!

Ако ги отрежем!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Който се притеснява от съчмите по линията да наниже тънък шлаух и съчмите на него.Успех!

-
- фен клуб-скобар
от една година ползвам съчмите на ДИНС МОРИС и тези в пълнителите на КОЛМИК и почти винаги когато ми се налага промяна в реда на утежнението на линията забелязвам че имам и следи по влакното от тежестите въпреки че ДИНСА са доста меки и те оставят следи ,не знам аз ли ги стискам много силно въпреки че използувам за това само пръстите си
Те за това става въпрос в темата
Те за това става въпрос в темата
Не е проблема в пръстите, а в скапаните тежести. Лемера го ползвам и аз - преди беше разкошен, но последните които си купих - зелена и оранжева, някои от размерите са толкова твърди че направо прекъсват влакното дори и при най - малкия опит за преместване. С лемера до тук, направо съм разочарован. Похвалиха ми sensas - а, но не съм го пробвал все още.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Много полезно колега ама трябва ми някой,който да ме научи как да монтирам протеинови топчета?
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.
Paublo
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.
Paublo
Риболова е хоби.Наслука 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ей го твоя човек!David Kamenov написа:Много полезно колега ама трябва ми някой,който да ме научи как да монтирам протеинови топчета?

Така и не се разбра за кво става въпрос в темата!?Предполагам,кой какви съчми ползва и защо?Ми аз незнам защo, ползвам тези на Lemer и на Behr,не че са най хубавите,ама са най евтините за хубоста си.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- indalo
- фен клуб-скобар
И аз ползвам Динс Морис и съм доволен, но при местене ми оставяха следи. Затова си заприходих местачката на сачми на Стонфо. И е по добре.
Някой имали табличка за това кой номер колко тежи, че на кутиите не е посочено и като утежнявам, големо чудене пада
Ще съм благодарен ако се постне такава.
Последно си взех пълначи Броунинг, но нямам наблюдение.
Някой имали табличка за това кой номер колко тежи, че на кутиите не е посочено и като утежнявам, големо чудене пада

Последно си взех пълначи Броунинг, но нямам наблюдение.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Бисо
- сериозен играч
Момци,и нокът да прокарате по влакното,ще стане на бургия.Какватато и марка да са,лашкате ли ги нагоре-надолу по влакното,ще го преебават,нормално.Монтирате според ситуацията и перкате, ако се наложи,охлабвате и тогава местите. Са дървените,там е ясно,но читаците : Лемер,Сенса,Дийнс Морис се отварят леко и нее проблем.
Тва за плувка,за дънарките неам представа как е.
Тва за плувка,за дънарките неам представа как е.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- фен клуб-скобар
Вече ползвам Само Дийнс Морис и не ги стягам много силно,просто на ръка и проблемите спряха
Човек се учи докато е жив

Човек се учи докато е жив