около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: около Бургас ????

Мнение от hunte »

колеги някой пробвал ли е край бургас по мандрата или по реките...
по принцип по това време на годината рибата в мандрата се събира край помпената станция, макар че от няколко сезона заради парашуткаджии там не може да се лови...
но все пак някаква информация ?
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

hunte написа:колеги някой пробвал ли е край бургас по мандрата или по реките...
по принцип по това време на годината рибата в мандрата се събира край помпената станция, макар че от няколко сезона заради парашуткаджии там не може да се лови...
но все пак някаква информация ?
в понеделник на шлюзовете някои изкараха много уклей, но излизаше в един участък от десетина метра, в края на скалите. сещаш се каква е била гледката...всички са се скупчили там, рамо до рамо и хвърлят един върху друг. тук там някои вадеха и бяла на рибка. рядко излизаха и платики около педя.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

По скоро е Бряна и я ловят на черен дроб, но шлюзовете са едно доста месарско място... т.е. отиваш да вземеш някаква риба, като си принуден да се примириш с грозната гледка, боклуците, парашутистите и компанията от кол и въже... Мен ме интересува пак на шлюзовете, но от страната на Мандрата дали излиза някаква риба?
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Онзи ден минах от там,имаше двама човека от другата страна,но за 30 мин. докато бях там,имаха изкарани едно костурче...
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Мисля някой ден да метна там една дънна, една тапа с живо рибе и да меткам силикони, блесни и воблери :lol:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Raven написа: да меткам силикони, блесни и воблери :lol:
Да се похвалиш ако изкараш нещо :)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
qnitoo
новобранец
новобранец

Мнение от qnitoo »

преди около месец отвориха нов водоем за спортен риболов на м.с черно море засега съм ходил 2 пъти и само малки шаранчета първия път,а втория по-големи шаранета надърпах , тея дни отивам пак там - на дъно,повече инфо на лс
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Навсякъде опоскват всичката риба, после хвърлят и ни пускат да ловим зарибителен материал.
Някой има ли актуална информация от Промет. Последното, което съм чувал е за мрежи и поредици от неуспешни излети т.е. още едно провалено място. :?:
qnitoo
новобранец
новобранец

Мнение от qnitoo »

Raven написа:Навсякъде опоскват всичката риба, после хвърлят и ни пускат да ловим зарибителен материал.
Някой има ли актуална информация от Промет. Последното, което съм чувал е за мрежи и поредици от неуспешни излети т.е. още едно провалено място. :?:
откак го помня ..винаги си е имало мрежи..риболова като цяло не е много добър,рибата кълве на периоди,ако ти се ловят бельовици и някоя каракуда там е мястото :D
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

qnitoo написа:преди около месец отвориха нов водоем за спортен риболов на м.с черно море засега съм ходил 2 пъти и само малки шаранчета първия път,а втория по-големи шаранета надърпах , тея дни отивам пак там - на дъно,повече инфо на лс
Колега за горния язовир ли става дума, и какви са условията.
Изображениеима ли комат кучета много
qnitoo
новобранец
новобранец

Мнение от qnitoo »

YordanDanev написа:
qnitoo написа:преди около месец отвориха нов водоем за спортен риболов на м.с черно море засега съм ходил 2 пъти и само малки шаранчета първия път,а втория по-големи шаранета надърпах , тея дни отивам пак там - на дъно,повече инфо на лс
Колега за горния язовир ли става дума, и какви са условията.
еми колега,язовира се намира точно между м.с Черно море и с.Рудник,питай някой местен къде се намира чешма "Айше" :lol: , язовира се намира на 2 минути от него.Плащаш 3лв и ловиш с колко въдици ти душа сака, е не с 10 въдици..
Има шаран (30големи+доста дребосъци),Амур-има ги доста,най-големия бил 22 кила,толстолоб-не съм вадил там,но твърдят че има, и каракудки и платички. :mrgreen:
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

Изображение

колега може ли на картата да ни ориентираш малко по подробно, ако не е проблем

иии какво значи това че имало шаран - 30 големи :roll: :lol:
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Колеги как са платените гьолчета около Бургас ? В частност Карнобат и Българово ?
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

На Българово долния е пресушен и няма нищо.На Карнобат по вчерашно инфо е пълен с риба,понеже предните дни си е разчиствал другите язовири и рибата,която няма да продава я е преместил там.Само че вече ако хванеш щука и умре си я плащаш! В аквариума пред заведенеито е имало хубави изкарани шарковци-2 до 5 кг!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Мерси за инфото колега !
Днес бях на Карнобатския аквариум и шараните далеч не са така лесни, както миналата година по това време. Излизаха мноого редки шарани, но пък бяха с добри размери.
В крайна сметка не уловихме нито един шаран, а четири инцидентни щуки. Ще обясня защо са инцидентни. След инфото на glarusa се подготвих за риболов на едри шарани и отнякъде изпадна едно китайско воблерче на Sea Eagle, което струваше 1 лв, и си казах: "Що пък да не пробвам щуките докато чакам шарана" и хоп в куфара.
Днес на язовира - след час безрезултатно кибичене погледнах към шавара, взех си спининга, сложих китайчето, хвърлих точно до шавара, навих 2-3 оборота и усетих приятна тежест и последва прекрасен скок. Без много да му мисля извадих щучката, която беше дребна, но даде удовлетворяващо начало и показа, че воблера работи. Пуснах я обратно и заметнах отново на същото място, усетих леко почукване, но не и сериозен удар. Хвърлих отново и добра щука захапа примамката ми, кратка борба и нова щука на моята сметка, около 1.300 кг.
Въпреки студа реших да опорствам на това място. След десетина хвърляния имах още една откачена щука и една която скочи над водата, но не уцели воблера. Лошото се случи, както и очаквах, воблерът се скъса в закачките до които хвърлях.
Обърнах целия куфар и открих само една ръждясала клатушка за чернокоп. Е, кво да се прави закачих нея и след петото хвърляне мощен удар, скок с цялото си тяло над водата, нова щука, изклчително борбена, на няколко пъти се опита да се мушне под тръстиките, но нямаше този късмет и я извадих на брега. Според мои преценки беше около кило и половина, което не е никак зле.
Разбрах, че щуките дебнат точно на най-недостъпното за примамката ми място и ако имах късмета да хвърля там, почти винаги следваше удар. На това място имах още една откачена и една реализирана щука, със същите размери като предната.
Така останах доволен от излета ми в Карнобат, въпреки че не бях тръгнал за този вид риба.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”