Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ураганът Катрина на стената на Овчарица
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ураганът Катрина на стената на Овчарица
Днес с един приятел и неговия баща бяхме на стената на Овчарица. Сутринта в 5:00 часа потеглихме от Ст. Загора като вече шест без нещо вече бяхме на стената, платихме таксите и настанихме. Изненадващо стената беше пазна като имаше само едно момче което към седем осем часа си тъгна. По предварителна информация бяхме се подготвили с една рецепта за толостолоб и една рецепта за друга риба, като също така имах около килограм бял червей. За толостолобите бяхме подготвили 2,5 кг червена шаранска захранка с ароматизатор Ван Ден Енде ягода, а другата захранка беше Мавър каракуда и платика. Потготвих една пръчка с монтаж пружина на дъно с повдигач на куката за толупите и един мач за останалите риби. Риболова не тръна така както го планирах като толупите хич ги нямаше, а на мача (по-скоро слайдера) като се събраха едни уклеи
едвам се отървахме - кълвяха на 12 номер кука с пет бели червея без проблем. Освен уклеите до обяд друга риба не хванахме. Реших да променя тактиката и смених мача с фидера (тия дни на плувка нещо не ми върви
) и за пореден път той спаси положението. Упоритото хранене даде резултат, като първо почнахме да вадим канални сомчета след това каракуди и накрая дойдоха платиките. Поради голямата дълбочина бялите червеи ги залепих и така ги слагах в хранилката. Основния риболов беше в следобедните часове в рамките на няколко часа като привечер пак спря. В следобеда дойдоха още хора, но така и никой не хвана толуп като ние в последствие отказахме от него и се концентрирахме върху другите риби.
Уклеите на мача

Единственното шаранче за деня

Крайния улов за деня

За първи път хванах канален сом ...... много гадна риба на всичко кълве, а и няколко пъти се убодах на шиповете им.

А ето как изглеждаше стената днес
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oIfY9G92NLA?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oIfY9G92NLA?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
През целия ден покрай нас минаваха доста коли нататък за малкото топло, но само след няколко часа доста от тях се върнаха обратно. На стената так и никой не извади друга риба освен платики, каракуди и сомчета.
Това е от мен надявам се да съм бил полезен

Уклеите на мача

Единственното шаранче за деня

Крайния улов за деня

За първи път хванах канален сом ...... много гадна риба на всичко кълве, а и няколко пъти се убодах на шиповете им.

А ето как изглеждаше стената днес
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oIfY9G92NLA?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oIfY9G92NLA?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
През целия ден покрай нас минаваха доста коли нататък за малкото топло, но само след няколко часа доста от тях се върнаха обратно. На стената так и никой не извади друга риба освен платики, каракуди и сомчета.
Това е от мен надявам се да съм бил полезен

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Ураганът Катрина на стената на Овчарица
Добри риби браво, голям ураган беше днес и в СФ.. !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Поздравления за излета! Сигурно сте били с камъни в багажа като гледам що за ветрец е подухвал. 

- gergi83
- научил се да хвърля
браво,хубав риболов е станало 

Бе добре и риба сте изкарали
ама ти на тея вълнички 20-30 санта ако викаш ураган
преди две години на ТЕЦ-а като ми взема палатката
бяха по метър и половина

бяха по метър и половина

- borislav58
- сериозен играч
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Там никога не ползвам плувка. Фидера ги съдира.......
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- кандидат преподавател
Добро представяне , в това скапано време !
Върл Shimano фен!