Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ловене на бяла риба
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Ловене на бяла риба
Здравейе колеги. Интересува ме следният въпрос. При риболов през студените месеци бялата риба стои на по дълбоко. При изваждане на маломерна риба /и не маломерна/ от бързата промяна в налягането въздушният мехур се показва през гърлото на рибата. Ако въпросната риба се пусне, дали има шанс да оживее?
Мисълта убива действието!
- maranzika
- сериозен играч
Така както си го описал-НИКАКЪВ!
- big chopar
- новобранец
Сулката е лигава риба-умира бързо,ако и се покаже мехура през устата-пиши я бегала.
-
- новобранец
При бързо вадене от дълбочина в повечето случаи бялата няма шанс да оцелее.Ако си изплюе мехура или изкочат очите й,пиши я морталес.Затова като разбереш,че е риба която искаш да върнеш обратно,задръж я на средна дълбочина известно време и я вади колкото може по бавно.Тогава шансовете на рибата да оцелее нарастват значително.
- krokibg
- учете се от него
При нормално вадене си живее и скоро друг няма да я хване.То по принцип това с мехура се отнася до всички риби.Човек също не излиза на бургия от големи дълбочини,на нас направо очите ще ни хвръкнат.Да не говорим че там,разни неща ставали във вените и с кръвта.Ама,това го знаят гмуркачите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
При изваждане на маломерна риба /и не маломерна/ от бързата промяна в налягането въздушният мехур се показва през гърлото на рибата.
ако и се покаже мехура през устата-пиши я бегала
И тва сичкото за бялата риба...Ако си изплюе мехура или изкочат очите й,пиши я морталес

Колеги,никой ли от вас ,не е чистил от гореспоменатат риба.
Къф мехур ,кви пет лева?

Когато е глътнала и излиза стомаха ,не махура.

На къса плувка,в репея...
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, аз не говоря когато е глънала стръвта, а когато се извади бързо от голяма дълбочина. А дали има мехур или не, според мен има, но аз не чистя риба. Обаче това което бе излезнало от гърлото доста ми прилича на мехур.mimi750830 написа: Когато е глътнала и излиза стомаха ,не махура.
Мисълта убива действието!
-
- разбира нещата
Прилича ,ама е стомах.Обаче това което бе излезнало от гърлото доста ми прилича на мехур.

На къса плувка,в репея...
Вчера изкрах екземпляр около 1.5кг........със забита кука във устата още лъскава,даже и си я вързах,защото си беше добра кука,........., та казвам че не са хептен големи професори белите риби.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:При нормално вадене си живее и скоро друг няма да я хване.
- big chopar
- новобранец
Стомах или мехур-сулката е много кекава риба.Имам МНОГО искарани риби-ПОКАЖЕ ЛИ И СЕ ГЪЗА ОТ УСТАТА-ПУЩИ Я ДА ЖИВЕЕ-ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ.mimi750830 написа:Прилича ,ама е стомах.Обаче това което бе излезнало от гърлото доста ми прилича на мехур.