Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Денят Драшкович - въпрос
Модератор: sapuna
Денят Драшкович - въпрос
Здравейте колеги.
Далече съм от голямата река Дунав а и не съм ловил никога на тази река.
Щуката не ми е цел за ловене въпреки,че съм ловил понякога щука на стандартния метод с повод и тапа.
Искам да Ви попитам :
1.За вътрешни затворени водоеми за метода Драшкович освен бабушка/темата на LEO/ могат ли да се ползуват други и какви рибки за стръв и кой вид рибка е най подходяща/естествено че могат и други видове но моля да споделите от Вашата практика а не това което го пише на всякъде/
2.Скоро края на ноември с един приятел бяхме на едно старо корито което от много години държи много щука.Хванахме две мерни щуки.Рибата не беше активна.Въпроса ми е че като ги чистехме в нито една от двете в коремите и нямаше нищо /празен корем а не е активна,няма земетресение,време хубаво,период през който трябва обилно да се храни,само подреждането на планетите и фазата на луната не знам как са били/ На какво се дължи според вас това?
Далече съм от голямата река Дунав а и не съм ловил никога на тази река.
Щуката не ми е цел за ловене въпреки,че съм ловил понякога щука на стандартния метод с повод и тапа.
Искам да Ви попитам :
1.За вътрешни затворени водоеми за метода Драшкович освен бабушка/темата на LEO/ могат ли да се ползуват други и какви рибки за стръв и кой вид рибка е най подходяща/естествено че могат и други видове но моля да споделите от Вашата практика а не това което го пише на всякъде/
2.Скоро края на ноември с един приятел бяхме на едно старо корито което от много години държи много щука.Хванахме две мерни щуки.Рибата не беше активна.Въпроса ми е че като ги чистехме в нито една от двете в коремите и нямаше нищо /празен корем а не е активна,няма земетресение,време хубаво,период през който трябва обилно да се храни,само подреждането на планетите и фазата на луната не знам как са били/ На какво се дължи според вас това?
If we each do a little, we can all do a lot
-
- ще става разбирач
Re: Денят Драшкович - въпрос
на жребчево пролетта като бях имаше цяла колония от силиконаджии... всеки върти на каквото може.... накрая дойде 1 пич сложи една уклейка на драшкович хвърли 4-5 пъти бум една бяла към 2 те кила и след 30 минути още една към 1-1.5 и си замина... и ние си останахме с пръст в уста.... та от това са вадя извода че явно и уклейките са подходящи.... според мен всяка по продълговата рибка ще е добра
успех и пиши ако има резултати 

- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уклей на драшкович ще ми е много интересно как ще се монтира
Ако го сложиш на нищелка да, но на драшкович укей е почти невъзможно.

-
- ще става разбирач
Аз ти казвам виждал съм го как се прави и е явно резултатно,е поне 6-8 см уклейче беше ама... пред мен ловеше човека и си хвана...
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега найстина добра рибка за система дращкович е уклея защото щуката захапва и започва да гълта а колкото е по сплесната рибката странично толкова толкова по трудно се поглъща.Има и друга логика с кайма едно киофте като го напраиш го обръщаш настрани да го ядеш а едно кебапче отсякъде може ама ти трябва да поразпиташ хората на водоема !
Риболова е хоби.Наслука 

-
- разбира нещата
В Ю Туб има клип,на който самият г-н Драшкович си монтира уклей за стръв,като преди това старателно го уби.С ножица изряза хрилните капачета на рибката и после пак с ножицата и направи 2-3-4 странични среза,сега не ми се рови да намеря клипа.Ловеше много добри бели риби.
Аз лично ловя на 10-12-15 см бабушки и съм доволен.Често си замразявам рибки,като всяка една е увита поотделно в найлон.
Става и направо със замразената рибка да се лови.
Костурчето също е подходящо
Ето и уклей на Драшкович как работи...
http://www.youtube.com/watch?v=PIm51UEG ... re=related
Аз лично ловя на 10-12-15 см бабушки и съм доволен.Често си замразявам рибки,като всяка една е увита поотделно в найлон.
Става и направо със замразената рибка да се лови.
Костурчето също е подходящо

Ето и уклей на Драшкович как работи...
http://www.youtube.com/watch?v=PIm51UEG ... re=related
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Марти, навремето когато още не бяхме и чували за силоикони и живеех в Кърджали, където щука нема, на Драшко ловяхме бели риби. ЛОвяхме само и изключително на уклейка. Не съм си и помислял да слагам каракудиDrAkoN написа:Уклей на драшкович ще ми е много интересно как ще се монтираАко го сложиш на нищелка да, но на драшкович укей е почти невъзможно.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Аз освен на уклей, на Драшкович системата, друго не съм и ползвал. В самата Сърбия също не съм виждал да ползват друга рибка. На Дунав сърбите ловят или на силикони или на уклей. Аз и хрилните капачета не режа и пак става. Стига рибата да е активна, защото тази година на Жребеца такова капо заформих, че още ми е гадно - влачене, Драшкович, силикони, блесни - 2,5 дни пълно капо от към бели риби....
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Здравейте , колеги! Понеже тоя сезон не съм се докоснал до воблер и блесна ,а лових щуки на мой драшко , предимно на каракудки . Иначе може на всякаква рибка , понеже хищника много не подбира , но за бяла уклей е за предпочитане. Ето и снимка , но по подробно е в "риболов от лодка" , " бяла риба на драшкович".
- Прикачени файлове
-
- Изображение048.jpg (124.28 KiB) Преглеждано 1150 пъти
Много е готино там, ще ти хареса!
Понеже колегата drakon мн .ме кефи как лови щуки с Калоян Белополски , мога да монтирам всякаква рибка по моя начин. Дори и на уклея няма да падне една люспа. Просто с помоща на игла за протеинови топчета се превързва през устата главата на рибката!
Абе откровенно казано незнам,що се мъчите с този Драшкович,от доста време не съм оставал валат от към бяла риба напоследък, и монтажа който ползвам е елементарен:
На обикновен монофил слагате едно стоперче,на вирбел вързвате около 40см плетено влакно слагате една хубава кука с ухо като гледате да е по отворена(защото иначе белите се откачат или изобщо не се закачат),вкарвате вирбела във влакното след него едно гумено топче(мънисто),един гумен конус и тежест 20-30 грама с вирбел.Набивате конуса във вирбела на тежеста и сте готови.
Преди да заметнете слагате стоперчето на 3-4 метра от тежеста и хвърлете,вирбела с влакното и рибето опира в стопа, та идеята е когато я надуши рибата да поведе няколко метра за успокоение докъто усети,че ще я гази мечка......Та това е елементарно,просто и резултатно.Уклейките ги закачам през опашката на два пъти.
На обикновен монофил слагате едно стоперче,на вирбел вързвате около 40см плетено влакно слагате една хубава кука с ухо като гледате да е по отворена(защото иначе белите се откачат или изобщо не се закачат),вкарвате вирбела във влакното след него едно гумено топче(мънисто),един гумен конус и тежест 20-30 грама с вирбел.Набивате конуса във вирбела на тежеста и сте готови.
Преди да заметнете слагате стоперчето на 3-4 метра от тежеста и хвърлете,вирбела с влакното и рибето опира в стопа, та идеята е когато я надуши рибата да поведе няколко метра за успокоение докъто усети,че ще я гази мечка......Та това е елементарно,просто и резултатно.Уклейките ги закачам през опашката на два пъти.