Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Платени водоеми
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Платени водоеми
Последните топли дни на годината,пък идва и Никулден, та ето ме на един платен водоем около София,от съображение да не споменавам името .Нямам книжка и приятели ме закараха до там към обяд, оставиха ме,и се разбрахме да ме вземат сутринта, на гьола имаше десетина човека почти всички бяха на топчета за шаран,привечер един колега извади шаран около 3 килограма.Вечерта всички си отидоха и останах сам за през ноща,навес,мезе,ракия,петромакс, и тнт,по някое време дойде пазача шефа му казал че съм платил за 3 пръчки та да провери колко са,поканих го а и той не се дърпа,та към 4часа вече почнахме третото кило ракия,аз нося много ама и той беше здрав,а на въдиците няма пипане.Та като на всички платени продават риба от техен си басейн , живарник го попитах може ли да купя два три шарана да ги пусна във живарника, като дойдат да ме вземат, да не ме ебават.Можело но шефа идвал около 9 часа, и трябвало да ги купа от него,а пък и моите хора щяха да дойдат около 9.Тогава го попитах ако пипа в живарника ще разберат ли, той каза не, тогава му предложих 20лв да донесе 3 шарана по около 2кг да ги пусна във живарника все едно че сам ги хванал през ноща.Можело да ми даде ама да ги прибера във багажника,и все едно не съм хванал нищо за пред шефа,на въпроса ми защо отговора е:В язовира има таранки,червеноперки и други дребни рибета също така трофейни над 5кг които се връщат те са оборотни,а тези които са 2кг 3кг се пускат единични бройки не се хранят, та да може някой да извади и 20човека да го видят,а мълвата си тече.Защо не мога да ги пусна във живарника все едно че съм ги хванал през ноща отговора е:Онзи ден са пуснати 5 шарана с описано тегло по единично,до момента са извадени 3бр при положение че в гьола остават 2 аз как извадих три които даже не отговарят на килограмите, на тези които са пуснати?значи охраната прави нещо далавера.Та така във сезона дневно по 50 балъка по15лв за пръчки що да не им пусне 5 шаранчета по 3кг, 5 човека извадили 50 видели и на още50 казали,а има има, какви парчета извадиха няколко колеги,е кой не хванал пък ще си купи на тръгване,няма да се излага я.Не знам ама като се замисля може би доста платени, маломерни язовири практикуват по този начин?По принцип съм ходил само на няколко платени водоема куриоза е гьла във михайлово то е квартал на банкя ,като дете бяха ме водили там,реших да отида да видя дали функционира все още,не бях взел пръчки.Оказа се че бачка ,то е гьлче 500мк ,предлагат тяхни въдици 5лв още 5 лв за пръчка че ще ловиш, и каквото хванеш си го плащаш шарана 8лв кг сома9лв кг,и въпреки че си плащаш абсолютно всичко както в рибарски магазин,, само че двойно не си бяха направили труда да пуснат някое рибе, поне да усетиш ваденето,е като си тръгнеш има басейче, избираш, мерят,плщаж,дори по скъпо от повечето рибарски магазини.
Последно промяна от bohem_69 на Нед Дек 05, 2010 3:56 am, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Re: Платени водоеми
Суходол нали
Кракът ми няма да стъпи там, иначе всички "частници" си правят много точна сметка на пуснатата и уловена риба, нищо че само таксите от въдици надхвърлят многократно инвестициите им.

Кракът ми няма да стъпи там, иначе всички "частници" си правят много точна сметка на пуснатата и уловена риба, нищо че само таксите от въдици надхвърлят многократно инвестициите им.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
.....в тази твоя класация Богров отпада, кое е гьолчето. 

- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
не мога да ти кажа кой е гьола пазя пазача.
Аз пък се впечатлих от количеството ракия
евала!
Не вярвам на всички платени водоеми да е така, НО хайде да помислим - къде се плаща само за пръчка и рибата не се плаща: Веринско, Суходол, Кривина и сигурно има още доста, но на тези водоеми до сега не съм имал късмета да хвана повече от една-две таранки или мини костурче. Лъжат ни и ни крадът, а ние си мислим, че ходим за риба

Не вярвам на всички платени водоеми да е така, НО хайде да помислим - къде се плаща само за пръчка и рибата не се плаща: Веринско, Суходол, Кривина и сигурно има още доста, но на тези водоеми до сега не съм имал късмета да хвана повече от една-две таранки или мини костурче. Лъжат ни и ни крадът, а ние си мислим, че ходим за риба

-
- кандидат преподавател
Абе , че има мошенници , има !
Но има и много точни и коректни арендатори и собственици . В събота , бях на един водоем където шараните буквално вряха , а и хванахме повече от доволно. Другите колеги също .
Но има и много точни и коректни арендатори и собственици . В събота , бях на един водоем където шараните буквално вряха , а и хванахме повече от доволно. Другите колеги също .
Върл Shimano фен!
Малко са местата с коректни арендатори.Ако са по големи водоемите които държат има по голяма вероятност да са свестни.Браво за оките ракия. 

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
bohem_69 написа:не мога да ти кажа кой е гьола пазя пазача.

Риболова е хоби.Наслука 

.................има доста видове предпазни средстваbohem_69 написа:не мога да ти кажа кой е гьола пазя пазача.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Vlado_852
- разбира нещата

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вчера бяхме на ТЕЦ 1 Гълобово на платеното .... та и там ме съмнява, че схемата е същатата. Таксата е 10 лв и можеш да задържиш 10 кг риба ама въпроса е дали ще хванеш толкова. Събота имаше 30+ човека от които само 4-5 извадиха по един шаран (за щастие бях сред тях), а иначе край брега заградени кротоко си плуваха шарани по 3-4 кг и толупчета. Думите на собственика бяха "Пуснали сме шаран които ги знаем колко БРОЯ са"

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Здрасти Бохем,DGK написа:Аз пък се впечатлих от количеството ракияевала!
![]()
И аз се впечатлих от количествата ракия . !!! От аватара ти личи, че носиш яко

А темата ти е навременна и много поучителна. Дано повече колеги я прочетат! Наслука!
Пак казвам 99,9% съм сигурен, че гьола е Суходол. Имам прясна информация от колеги и съвпада абсолютно точно с разказа на Бохема.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...