Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Изработване на колесар
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Изработване на колесар
Благодаря Ви за всички отговори!!! В събота май ще паля флексата и електрожена и го почвам,пък да видим какво ще излезе....Ако някъде се запъна-ще питам...Пак Ви благодаря...
- краси12345678
- ще става разбирач
Спокойно бе колега,harihito няма нищо страшно. За да си по сигурен първо отиваш до вашия КАТ и питаш след като минеш колесара на техно теста какви документи ще ти трябват за регистрацията. Ако ти кажат че неможе да се регистрира тогава ще му мислиш. Кефа е голям като си направиш нещо сам и на другите колеги им хареса.Благодаря.
Здравей колега краси12345678. Да не стана досаден,но имам още два въпроса:
1. Каква е дължината на профила от теглича /жабката/ до носа на самия колесар,и съответно има ли изисквания?
2. Разстоянието,на което се монтира моста как се мери-1100 мм от задния край оста му ли е?
- краси12345678
- ще става разбирач
Извинявай колега Harihito за закъснелия отговор , по 1 въпрос ще измеря и ще пиша а по втория това е разстоянието от задния край на колесара до центъра на гумите защото при мен моста е закрепен малко по на пред.Това е моя телефон 0889286774 ако имаш други въпроси направо знънни.
- krokibg
- учете се от него
Харихито,запомни че когато колесара е готов,при натоварена лодка когато хванеш отпред колесара,трябва да се вдига много леко и да има перфектен баланс.Ако това не си го постигнал,значи имаш проблем.Ако тежеста е назад,има вероятност при сериозед подскок на пътя,да загубиш лодката някъде.А когато е напред,ще пада цялата тежест на ябълката на теглича и има вероятност да се скъса ябълката и пак да загубиш колесара с лодката.Кофти ситуация,при положение че има и други коли на пътя
Успех в направат,и аз съм си го правил сам,така че - атака
За колегата,които пита за преправянето на колесара,отговора ми е твърдо - ДА.Трябва обаче да се запази набития номер отпред и номера на колесара,без да се къса или наранява нита на самия номер,на които е пломбата

За колегата,които пита за преправянето на колесара,отговора ми е твърдо - ДА.Трябва обаче да се запази набития номер отпред и номера на колесара,без да се къса или наранява нита на самия номер,на които е пломбата

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- краси12345678
- ще става разбирач
harihito по въпрос 1 няма изисквания колко да е дължината, при мен разстоянието е 1000 мм. можеш сам да си прецениш каква да ти е дължината, по твой избор. 

Който нож вади сам пада в него.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Само искам да добавя, че е желателно оста на колелата да може да се мести напред-назад а не да е фиксирана на определено разстояние. При мен е закрепена със скоби на болтове, които позволяват регулирането. По този начин може да се постигне добър баланс (за който споменава колегата Вичев) дори и при смяна на лодката или двигателя. На моя колесар например може да се превозват лодки от 4,00 до 5,20м. Доколкото знам обаче, има изискване лодката (или двигателя) да не стърчат повече от тридесет сантиметра зад стоповете на колесара. Ако стърчат повече, могат да Ви глобят за извънгабариен товар.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Колега Промарин това със стърченето сигурнолие,че аз мисля да качвам моята на ремърке. Но ще стърчи с около метър.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за да те проверят, трябва да те спрат и точно за това да се хванат... а иначе има такова изискване и затова на вносните колесари панела със стоповете стърчи доста назад и моторът е прибран зад него... При такова изпълнение обаче, панела трябва да се сваля веднага като излезеш от асфалта иначе ще го изкъртиш на някой хендек...
От 2 дни имало нова наредба за Технотест и пак спират одобряването на самоделни колесари... Така беше пролетта на 2007г като влязахме в ЕС, не искаха да чуят за самоделки - само модели от лицензирана фирма с "Типово одобрение"... Не съм ходил да питам лично, а го разбрах от познат...
От 2 дни имало нова наредба за Технотест и пак спират одобряването на самоделни колесари... Така беше пролетта на 2007г като влязахме в ЕС, не искаха да чуят за самоделки - само модели от лицензирана фирма с "Типово одобрение"... Не съм ходил да питам лично, а го разбрах от познат...
Защото чета в ЗДП че размерите на товара не трябва да надхвърлят 1 м. от пред и 1 м. отзад.А 20см от страни.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами отпечатай си текста и като те спрат (евентуално... съмнявам се) ще им покажеш листа иrsimeonov написа:Защото чета в ЗДП че размерите на товара не трябва да надхвърлят 1 м. от пред и 1 м. отзад.А 20см от страни.

- piars
- научил се да хвърля
Колега не съм на 100% сигурен сега как е закона но преди години ако товара стрчи повече от метър трябваше да го обозначиш с червен парцал отзад или бял отпред.rsimeonov написа:Защото чета в ЗДП че размерите на товара не трябва да надхвърлят 1 м. от пред и 1 м. отзад.А 20см от страни.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
- pezz
- вече хвърля и на тежко
За съжаление от декември 2010г.вече не регистрират самоделни колесари или ремаркета.Така ми казаха от технотест преди няколко дни.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Колеги вярно ли е че неможе да се реги стрира самоделен колесар от декември 2010 интерсуваме за технотеста в софия
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Ами аз лично се обадих в технотест някъде към 15.01.11г.и човека ми каза така-от 12м.2010г.в КАТ не регистрират самоделки(някаква наредба изглежда),обаче сега мислили как да започнат да ги регистрират отново(изглежда КАТ търсят вратичка в закона).Значи излиза,че дори да минеш технотест пак няма да те регистрират.И аз в момента си правя колесар и не знам дали ще успея да го регистрирамzoli76 написа:Колеги вярно ли е че неможе да се реги стрира самоделен колесар от декември 2010 интерсуваме за технотеста в софия

ето ми и темата http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=41979
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА