Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Резултати от тест на влакна според EFTTA!!!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Krokibg, не става така баткаKrokibg написа:Има вариант![]()
![]()
Навиваш няква корда която да е по дебела и накрая си правиш повод от конец към 1-1.50 м и си готов

За това ми трябва 0.28-0.31, пък и не здравината на влакното ме притеснява, за тия диаметри 6-7кг издържливост са напълно достатъчни.По скоро износоустойчивостта е тревожна...както вероятно и на много колеги се е случвало понякога купуваш уж хубаво, здраво влакно..3-4 риболова и край, те за това става дума

Камене ти що мълча до сега бре?!камен написа:Фокус ще ползвам вече 3 сезон,и съм доволен.Хамелекона направи вече 4-5 излета,има изкарани 2 риби от края на миналия сезон.Издържа ми на закачки-общо взето това са ми впечатленията.Единственото което препоръчвам -смяна на всеки сезон,защото към края се вижда видимо стареене.

-
- ще става разбирач
Така е колега ама ти предполагам наблягаш на риболова по Марица,там мисля кой знае какви разстояния не ти трябват,а за нас гьоладжиите понякога е нужна дистанция от порядъка на 90-100 метра,понякога и повече,нещо което е трудно достижимо с много дебели влакнаKrokibg написа:Има вариант![]()
![]()
Навиваш няква корда която да е по дебела и накрая си правиш повод от конец към 1-1.50 м и си готов.

- krokibg
- учете се от него
Преди да тръгна по Марица,бях шаранджия/и сега го практикувам/ и знам какво да искам от едно влакно.Въпроса е че за мен този проблем несъществува,защото си сменям влакното всеки сезон.Дори и да не съм уцелил на влакно/правя проверки на всички нови които излизат/сменям марката и така докато някой ден ще попадна на това коетоще ме удовлетвори.Ако видя че нещо започва да прави номера,следва моментална смяна.На пролет навивам нови корди,ловя цял сезон и на другата пролет същата процедура.За да хвърлям по-далече,аз също се съобразявам със дебелините и лично аз в повечето случай използувам влакна максимум от 0.28 до 0.35.За това дали ще издържи на дадена риба,изобщо не мисля,нали това е тръпката,да се опитаме да излъжем и да извадим рибока който ни е ударил.Добра пръчка,перфектна макара със перфектен аванс,умения и знания отностно дадения вид риба и това е.......пък те кордите ако бяха вечни,производителите щяха да фалират.За мен,лично само това е решението,постоянна смяна на влакното,не на всеки риболов,но когато видя че нестава,се сменя.
успех през този сезон и дано намерите това което търсите. 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами мълчах,защото е евтин ценови клас и повечето са ме рязали когато съм го споменавал.На 030-което ползвам му дават 12,5кг.На възел много не му мисля,но работя със 100гр олова и съм нямал късания при замятания,а монтаж използвам хеликоптер,а както знаеш там възела не е играе при закачане на риба.rikosheth написа: Камене ти що мълча до сега бре?!я дай малко показатели за тоя фокус...а за смяната то ясно, няма да е последното влакно което купувам в тоя живот
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Krokibg, съгласен съм с всичко което си написал в последния пост, мерси и за пожеланията!
Аз също сменям влакното на сезон и през годините съм рзбрал какво ми трябва, намирам си подходяща марка..изкарвам сезона и следващата година тръгвам да купувам хоп ИЗНЕНАДА!!! Същото влакно уж а пък за нищо не става
А и с експиреминтетите не е толкова лесно...проста сметка имам 6 макари с общо 10 шпули, това прави 3000+ метра влакно да речем 0.30-0.35 мм!
Да взема и да навия една две шпули за проба..ок, става ама когато влакното е на ролки по 1000+ метра и се окаже , че е "опит-грешка" е малко кофти!
Пък нали и за това е тоя форум, ако можем да си помагаме и да бъдем полезни един на друг
ще му хвърля едно око на тоя фокус!мерси! 
Аз също сменям влакното на сезон и през годините съм рзбрал какво ми трябва, намирам си подходяща марка..изкарвам сезона и следващата година тръгвам да купувам хоп ИЗНЕНАДА!!! Същото влакно уж а пък за нищо не става

А и с експиреминтетите не е толкова лесно...проста сметка имам 6 макари с общо 10 шпули, това прави 3000+ метра влакно да речем 0.30-0.35 мм!
Да взема и да навия една две шпули за проба..ок, става ама когато влакното е на ролки по 1000+ метра и се окаже , че е "опит-грешка" е малко кофти!
Пък нали и за това е тоя форум, ако можем да си помагаме и да бъдем полезни един на друг

еее, аз пък може да почерпякамен написа:Ами мълчах,защото е евтин ценови клас и повечето са ме рязали когато съм го споменавал.

- krokibg
- учете се от него
Виж,аз съм наясно със това че са доста големи вложения за корди,ама то нашата краста почивен ден няма.
Верно е също че някой големи хитреци,си фалшифицират и продават корди,който нямат нищо общо със оригинала.Затова сега големите производители ги правят във тези кутийки с капачета и т.н,та да е сигорно че няма да могат да направят така бързо инструмент/матрица/ и да ги фалшифицират.Абе то гаранций никакви няма,но поне гледам да са пресни ,произведени в края на миналата година или новите корди за 2007г.
Верно е също че някой големи хитреци,си фалшифицират и продават корди,който нямат нищо общо със оригинала.Затова сега големите производители ги правят във тези кутийки с капачета и т.н,та да е сигорно че няма да могат да направят така бързо инструмент/матрица/ и да ги фалшифицират.Абе то гаранций никакви няма,но поне гледам да са пресни ,произведени в края на миналата година или новите корди за 2007г.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да,тези "консервички" на твоите снимки ги видяхKrokibg написа:Затова сега големите производители ги правят във тези кутийки с капачета и т.н,та да е сигорно че няма да могат да направят така бързо инструмент/матрица/ и да ги фалшифицират.Абе то гаранций никакви няма,но поне гледам да са пресни ,произведени в края на миналата година или новите корди за 2007г.

А за вложенията отдавна съм престанал да държа сметка, че винаги излиза..ама без кръчмаря

Все пак ако човек може да си спести някой грешно похарчен лев е ОК, то не че пак за такъми няма да отидат

- krokibg
- учете се от него
Аууууууу,ама колко си прав
Ако нещо излезе добро,то това винаги спестява пари,заради по-дългата му употреба,но човек никога неможе да е сигурен в това какво купува и вечно правим грешки.Аз вече спрях от години да се косултирам с непознати магазинери а само с приятели та да има кой да псувам после

Та нали за туй са приятелитеKrokibg написа:...спрях от години да се косултирам с непознати магазинери а само с приятели та да има кой да псувам после![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Колега rikosheth мисля, че Дайвата няма да ви подведе.
Наскоро ползвах едно влакно на Трабуко S - FORCE и бях изненадан от здравината и е доста меко и държи на възел.
На него пишеше Match Sinking и е 150 м (не знам за по голям метраж).
Но мисля, че точно това не се внася вече.
Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.