Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Разлика между болонезе и телескоп с водачи?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Разлика между болонезе и телескоп с водачи?
хъм...що трябва да има разлика като болото и то си е телескоп с водачи...усетиха вносителите, че много държим на телескопа да пише боло и да има по-дълги водачи и сега всичкото телескоп се зове боло...няма нищо, че почти нямаме подходяща река за истински риболов с болонезе...
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Здравейте, колеги. И аз сега прохождам в този нов за мене риболов. Чета и много от нещата не са ми точно ясни. Общо взето най-обичам риболова на леко. Но както си ловя и шарани, така и кефали и уклей. Мерака ми е да имам 1-2 пръчки за всичко това, пък и да са на възможна цена за един студент, който се разправя и с квартири, и с токове. Та търся си нещо удобно, здраво и леко, което естествено да е и евтин вариант. Както и някакви идеи каква точно макара да съчетая.
Zdraveite!milo69 написа:хъм...що трябва да има разлика като болото и то си е телескоп с водачи...усетиха вносителите, че много държим на телескопа да пише боло и да има по-дълги водачи и сега всичкото телескоп се зове боло...няма нищо, че почти нямаме подходяща река за истински риболов с болонезе...
Kazvam se Sasho..i se 4udq za6to se izpisa tolkova mnogo bez da se dade infoto(edinstvenoto vuzmojno), koeto mu trqbva na 4oveka..mislq ,4e ima dostau4no kapaciteti ,dotolkova ...boloneze..hmm.samo da kaja ,4e usloviq za polzvaneto mu v BG ima v izobilie ,kato to se naloji kato edna ot nai-uspe6nite metodi za ribolov,...ta dori i v zatvoreni vodoemi!!
Bolonezeto se razli4ava ot teleskopite s voda4i po prostata pri4ina ,4e e zamisleno specialno za tozi vid ribolov,iziskva6t postoqnen i precizen kontrol vurhu liniqta,su6to i s mo6tnata mu struktura,pozvolqva6ta pri pravilno boravene da se vodqt uspe6no mnogo edri i borbeni ribi.
Momentut s vogda4ite be izqsnen,osven tova, 4e specifi4noto im pozicionirane ima i mnogo po su6testveni funkcii ot tova da durjat vlaknoto dale4 ot pru4kata...tazi specifika osu6testvqva pravilnoto razpredelenie na naprejenieto vurhu cqlata konstrukciq ,praveiki tazi ina4e dosta finna vudica opasno urujie v racete na opiten ribolovec ,i sre6to nai-edrite mreni, naprimer...
V tozi red na misli moje da se zaklu4i slednoto - bolo-to nqma uspe6na alternativa!(za men).Leka ,tvurda(precizna do santimetur!!)i su6tevremenno injenerno izdurjana,tazi vudica izvejda ribolova na sledva6to nivo(kakvoto pravqt i dobrite direktni vudici,su6to taka

Tui 4e,ot men: kompromis s druga vudica s "podobni" funkcii ne e rezonen! Vzimai edna 6 m. i zabravqi

aaa, i edin suvet: nikoga ne q transportirai bez predpazitel za vurha!!
Uspeh i dano sum pomognal!
фен клуб-скобар
Izvinqvam se za Englisha..tezi dni 6te si ka4a i kirilica..prosto PC-to sum kupil ot US,skoro...
Sorry pak!
Sorry pak!
фен клуб-скобар
-
- научил се да хвърля
Абсолютно си прав колега, но човека имаше малко по-специални изисквания:
на река бърза/ планинска/ и по бавна
Искам да си взема нещо по много функционално!!!
ще мога да ги използвам и на някои водоем ?
И да ме няма, пак съм тук !
е в такъв случай поне ще се изясни че боло не е правилният избор за него поне не и засега...а пук когато станее...boby61 написа:Абсолютно си прав колега, но човека имаше малко по-специални изисквания:на река бърза/ планинска/ и по бавнаИскам да си взема нещо по много функционално!!!ще мога да ги използвам и на някои водоем ?

фен клуб-скобар
- ivan.g.andonov
- фен клуб-скобар
браво колеги ето такива коментари харесвам защото и аз сега навлизам в някой техники въпреки че сам "стар" рибар.БЛАГОДАРЯ