Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Прекрасният ми ден с 3кг костур на Мандренско
Прекрасният ми ден с 3кг костур на Мандренско
Здравейте колеги !
Понеже съм ряпа в занаята
, днес бях максимално радостен от прекрасния ми улов и страхотния ден на Мандренско езеро. От 9.30 сутрината, с малко разходки по водоема и почти постоянно вадене, слуката неспря до 17.00. Около 15h., както кротко си ловях средни парчета на плувчица и червей, нещо наведе тръстиката
, отидох на бегом до колата за силиконка, и от там на сетне... не мога да го опиша с думи, но беше огромен кеф !!! Желая го на всички вас от сърце !!

Беше наистина прекрасно...
Ето го и резултатът

Не съм ял досега костур и имах огромно желание да го пробвам. Гледах как се дере, ама много сложна тая работа
. Успях да изчистя 4бр, които утре ще си изпържа в масалце, но за повече нямам нерви
.
Прибрал съм го в хладилника за вечерта, ако някой колега от Бургас иска, да пусне 1 gsm на лични, утре сутрин да му го дам.
Весела вечер на всички и много късмет!!
Понеже съм ряпа в занаята

Беше наистина прекрасно...
Ето го и резултатът

Не съм ял досега костур и имах огромно желание да го пробвам. Гледах как се дере, ама много сложна тая работа

Прибрал съм го в хладилника за вечерта, ако някой колега от Бургас иска, да пусне 1 gsm на лични, утре сутрин да му го дам.
Весела вечер на всички и много късмет!!
- StoychevV
- разбира нещата
Re: Прекрасният ми ден с 3кг костур на Мандренско
Добър излет,Браво
Ние пък не го дереме,а по едрия го режем на шайби и го пъжим с кожата,след което тя лесно се отделя щот някой път месото се разкапва

Ние пък не го дереме,а по едрия го режем на шайби и го пъжим с кожата,след което тя лесно се отделя щот някой път месото се разкапва

- S.Koychev
- разбира нещата
той костура вкусен ,ама до колкото знам тоя има тения ,
иначе добре си надърпал.
иначе добре си надърпал.
Ribarche
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
И аз така знам, че мандренския костур има теня....S.Koychev написа:той костура вкусен ,ама до колкото знам тоя има тения ,
иначе добре си надърпал.

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Верно има някакви червени неща в месото... Четох по форумите - пише че са някакви червейчета, които не били опасни. Аз ги изчистих всички, но ларви дето не се виждат не остават ли ? И като се пържи месото, тая гад не умира ли ? Пишат колегите, че са носили в ХЕИ за изследване и не било проблем, ама то там докато не умре някой проблеми няма... Ако някой знае нещо по въпроса нека постне, че утре смятам да го папкам
. Намерих и едно филмче с много лесен начин за филетиране на костура, така че повече никакво дране и мъки
. Ето линк :http://www.vbox7.com/play:f9353ebd
Дано съм бил полезен на любителите на костура и ако някой знае нещо повече по въпроса с тази тения или каквото и да е там, моля да постне!

Дано съм бил полезен на любителите на костура и ако някой знае нещо повече по въпроса с тази тения или каквото и да е там, моля да постне!
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 04&start=0Gogo69 написа: Дано съм бил полезен на любителите на костура и ако някой знае нещо повече по въпроса с тази тения или каквото и да е там, моля да постне!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Eкстра си е костура ,а дрането не е трудно ,просто си има чалъм
Тенията я има и в много други плевелни риби -бабушки,уклей и по други язовири.След термична обработка няма проблем ,но стига да става дума за коремната тения,а не за тези червейчета дето се забивали в месото на костура.Аз все още не съм попадал на такъв костур и не мога да кажа.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
Добра слука, добри стрижоци
Относно червеите нему мисли, напълно безобидни са след като ги изчистиш
Сега сериозно - мине ли през термична обработка няма проблеми дори да не ги чистиш, но е неприятно като знаеш че са там

Относно червеите нему мисли, напълно безобидни са след като ги изчистиш

Сега сериозно - мине ли през термична обработка няма проблеми дори да не ги чистиш, но е неприятно като знаеш че са там

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
Колега ,аз правя следното: след като го одера костура,ако видя,че има червейчета в месото го оставям една вечер в леко подсолена вода и на сутринта червеите са вън.Не са опасни просто не е приятно да ги гледаш.
Точно и ясно . Яж си спокойно,костурът е една от най-вкусните риби !MITKO70 написа:Eкстра си е костура ,а дрането не е трудно ,просто си има чалъмТенията я има и в много други плевелни риби -бабушки,уклей и по други язовири.След термична обработка няма проблем ,но стига да става дума за коремната тения,а не за тези червейчета дето се забивали в месото на костура.Аз все още не съм попадал на такъв костур и не мога да кажа.

- mitiogt
- ще става разбирач
Нито тениата , нито червеите в месото са патогенни за човека , хапвайте спокойно 

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Колега, ако при непълна термична обработка останат живи яйца на тенията е възможно да се стигне до заболяване. Ако е добре изпържена обаче смятам, че рискът е нищожен.mitiogt написа:Нито тениата , нито червеите в месото са патогенни за човека , хапвайте спокойно
Поздрави за улова!