Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
Въпрос за болонезе и макара.
Модератор: sapuna
- m65
- вече хвърля и на тежко

Въпрос за болонезе и макара.
Привет колеги, наближава Коледа и реших да си направя подарък.
Бюджетът който мога да си позволя е около 150-160 лева.
Харесал съм си това боло : http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7795
и тази макара към него : http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6803
Моля тези колеги които евентуално са виждали и държали въпросните такъми да споделят мнение дали си заслужават парите. Приемам евентуално и други предложения.
Ще се риболовства основно по р.Янтра като кефал, мряна, скобар.
Благодаря Ви предварително за отговорите.
Бюджетът който мога да си позволя е около 150-160 лева.
Харесал съм си това боло : http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7795
и тази макара към него : http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6803
Моля тези колеги които евентуално са виждали и държали въпросните такъми да споделят мнение дали си заслужават парите. Приемам евентуално и други предложения.
Ще се риболовства основно по р.Янтра като кефал, мряна, скобар.
Благодаря Ви предварително за отговорите.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч

Re: Въпрос за болонезе и макара.
Щом на теб ти харесват вземай ги
и на мен ми харесват като показатели.Ще ти служат добре....не се замисляй повече. 
На мен също ми допада комбинацията, така че купувай
Моля те да споделиш после впечатления от болонезето, защото и аз съм му хвърлил око, макар че сега ползвам доста по-скъпо - на Shimano. Също основно за Янтра.
Комбинацията и според мен е сполучлива затова не чакай да не завалят предложения от сорта на "защо не това....". Тогава идва обърквация.Успех.
Помисли за макара бързооборотна мачова и със заден аванс...и купи болонезата и с нея в ръка си избери макарата която да балансира добре въдицата
Доста практичен съвет - но според мен за болонеза е по-добре макарата да е с преден авансjale написа:Помисли за макара бързооборотна мачова и със заден аванс...и купи болонезата и с нея в ръка си избери макарата която да балансира добре въдицата
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- m65
- вече хвърля и на тежко

Такъма вече е в мен. Така на първо четене болото и макарата отговарят на това което очаквах.
Макарата е с две алуминиеви шпули с еднакъв размер, няма луфтове, не бие, навива монофила добре и стегнато според мен. В комплекта има още схема на всички части със съответната номерация и наименование, и торбичка от доста плътна материя. Според бар кодът е произведена в Италия, но знаели човек.
Болото е в комплект със силиконов чохъл за водачите и калъф от тънка материя. След разклащане прецених че строят клони към параболичен.
Ето малко нагледна информация.

Макарата е с две алуминиеви шпули с еднакъв размер, няма луфтове, не бие, навива монофила добре и стегнато според мен. В комплекта има още схема на всички части със съответната номерация и наименование, и торбичка от доста плътна материя. Според бар кодът е произведена в Италия, но знаели човек.
Болото е в комплект със силиконов чохъл за водачите и калъф от тънка материя. След разклащане прецених че строят клони към параболичен.
Ето малко нагледна информация.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
-
simo72
- кандидат преподавател

Честито !
На вид , изглеждат добре. Като ги пробваш , да споделиш !
Доно сефтето да е качествено !
Върл Shimano фен!
- m65
- вече хвърля и на тежко

Благодаря. Аз също нямам търпение да ги пробвам, но няма да е скоро, че от последният риболов " хванах " един доста дебел клон от върба и сега съм със счупени ребра.simo72 написа:Честито !
- venkov71
- научил се да хвърля

Честита придобивка колега! Аз работя със същото боло,само че 6м. Изключително съм доволен,като с него не са ми се опирали кленове и скобари доста над кило.За макарата не мога да кажа нищо,понеже съм фен и работя с Шимано и предпочитам заден аванс,но кой както свикне.
ако можех да превърна хобито си в професия......