Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
Съвет за телескопче
Модератор: sapuna
-
niko_tod
- научил се да хвърля

Съвет за телескопче
Наближава Никулден и мисля да се заимам с телескопче, което да е винаги в колата готово за всякакъв риболов /всякакви изненади/, нещо като бойна готовност.Знам, че няма универсална въдица и си имам и мач и телемач, болонеза и сноп дънни.До сега тази роля изпълняваше телескопче 3.30м 20-40гр., но се загледах по едно 3.60м. 40-80гр. Според вас коя дължина и акция е най подходяща за целта.
-
mimi750830
- разбира нещата

Re: Съвет за телескопче
Според мен слагай телемача в багажника,като най-компактен и си вземи нещо друго за Никулден.Имам приятел който ползва мач- за фидер,за леко дъно/с малко олово/,естествено за ваглери и стационарни плувки и с повече старание хвърля и блесни.За друг вид /изненада/не се сещам
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Едно болонезе 3(да стреля и блесни)..4 м,една плувка 6гр..ваглерова линия и наслука: 
- Божидар Стойков
- ще става разбирач

е да,но хем бойна готовност,хем всякакъв риболов?....с една 6 метрова директна сопа и плувка 1,5гр ще е трудно.....абе късмет да има другото ще се наредиБожидар Стойков написа:Човека пита за телескоп....Моето мнение е че 3.60 е късо!
-
niko_tod
- научил се да хвърля

Видях съвета на колегата и оставям телемача дежурен в колата. Никулден ми донесе телескопче 3.90м 3либри-JRC CONTAKT.Сега трябва да го сефтосам