Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от lfc_boy »

Аз тая година за сефте ловя на топлата вода.Много удобно място е при това ниво,но има страшно много селски тарикати и не можеш да ловиш спокойно.За захранката си прав,но както хвърлих малко захранка днес и хоп двама нахалници веднага се залепиха на метър два от дясната ми страна :axe: и почнаха да мятат върху плувката ми .След това се отказах да захранвам и ловях до края без захранка.
Above us only sky
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

lfc_boy написа:Аз тая година за сефте ловя на топлата вода.Много удобно място е при това ниво,но има страшно много селски тарикати и не можеш да ловиш спокойно.За захранката си прав,но както хвърлих малко захранка днес и хоп двама нахалници веднага се залепиха на метър два от дясната ми страна :axe: и почнаха да мятат върху плувката ми .След това се отказах да захранвам и ловях до края без захранка.
Точно заради това не ходя на места, където има много хора. Преди седмица ми се случи същото и на мен на конския. Един ловеше на 30 метра от мен и ме видя, че хващам. Дойде да хвърля първо отляво на мен на 20 см, после отдясно и пак не можа да хване и една риба :lol: . Изтраях го 20 минути и накрая го изгоних. Хората искат без да хранят и да хващат много!
Миналата година подобна случка храня си, завъртях рибка, двама тарикати почнаха да хвърлят отгоре ми отляво и отдясно и по едно време почнах да ги чакам да извадят, че да мога да хвърля. Накрая отидох до колата извадих две дънни хвърлих ги от двете ми страни и вече нямаше как да хвърлят отгоре ми. :lol:
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

tenesista_ написа:Пич РАЗРЕДЕНА? Тва да не е степче да го рареждаш :D На Дунава си има закономерности повече закачки повече риба в това число от най-голямо значение са теченията и релефа. Забелязал съм че повечето русенци ходят на едни и същи места /Корабната ; Мартен/ Е кво очаквате да хванете там ? Постоянно купища от народ се събират там а да не говорим за мартенските бандити които са повече от рибата. Като заключение рибата се плаши от постоянния пресинг който оказват рибарите и мрежарите всеки ден и резултата доста често е слаб Да не говорим че тая година навсякъде си даваше слабо поради постянните промени в нивото което е главна пречка при риболов на река :(
Колега закономерността на Дунава е където има храна - има и риба :). Хм, дойци, морунаж, таранка ... тази година си даваше. Може би просто не си им намерил местата. Един приятел даже беше набарал косати по 300-400 гр.
Изображение
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Да и за мен Дунава беше благосклонна тази година имаше доста риба, а ти (tenesista_) като знаеш закономерностите, защо се оплакваш бе пич. Аз ги скъсах на х.Приста, Ряхово, Пиргово, по рядко на Мартен, както и на Янтра не съм се връщал без да уловя нещо добро. Имах на предвид, че при високо ниво дашните места на дунава са малко и там се натрупва панаира, който и аз не харесвам и избягвам.
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Така е прав си пич просто не знам местата на Дунава :D
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

Текето замръзна,няма ли кандидати да ловят на мормишка :lol: :lol: :lol:
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Ще е вълнуващо! Не е ли все още тънък леда? :roll: :lol:
Above us only sky
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

lfc_boy написа:Ще е вълнуващо! Не е ли все още тънък леда? :roll: :lol:
Ами на малкото езеро беше 4 пръста леда,щом се разхождах :wink: А на голямото е тънък все още :lol:
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Вчера една много сериозна група от около 10-тина човека направиха сефтето на лед на Текето. Като риби слабо, но това е само началото. Аз за съжаление поради служебни ангажименти нямаше как да отида, но леда е бил 8 см. Кофтито е, че след това повишаване на температурите лед може би няма да има ...
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Весели празници на всички колеги,и защото никой не пише, реших да драсна някой ред.Днес не издържах и реших да се пробвам на топлата вода.ГОЛЯМ ама голям студ събрах,наложи се да топля колената на сопата,че беше замръзнала и неискаше да се прибере.Баси кочана, от към риболова капо, не пипна брадче.Дано скоро се позатопли че е краста това риболова,направо съм болен като не ходя.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Какво да си пишем колега?То риболов няма вече втора седмица :? От както водата падна под 4 градуса тотално отряза.Даже и на Янтра нищо не дава от няколко дни.Колеги са ходили и са се капотирали.Започнала е да замръзва яко.
Ужас , не ми се мисли как ще икарам без риболов няколко седмици.Дано февруари малко се пооправи температурата.То тва риболова е като наркотик и сега не можем да си вземем дозата. :evil: :lol: Ще си пренареждаме такъмчетата на топло и ще си спомняме за изминалия сезон с надежда скоро да се стопли малко водата. :lol:
Айде весело посрещане!!!
Above us only sky
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

Аз какво да кажа пък като не съм ловил шарковци от края на ноември :oops: :oops: Но важното е че закрих с личен рекорд и сега чакам чаааак март месец евентуално :wink: Разхвърлям,нареждам,продавам,купува,преразглеждам и така да минава дългата зима :lol: :lol:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

За много години, колеги!!! Успещна 2011г., изпълнена с много риба и много големи риби :)
А сега на въпроса: 2 седмици съм отпуска и се чудя къде да ходя да поокъпя червея :) Дайте предложения....някакво инфо за топлата вода, за маята, за ферибота (предполагам лед има).
Благодаря предварително!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
tigerbg
новобранец
новобранец

Мнение от tigerbg »

Здравеите наскоро се регистрирах в форума макар че го чета отдавна.От Разград съм и съм на 15 години.Имам няколко вапроса.Изчетох доста но все още не ми са ясни доста работи.Очертава се да ходя до река Дунав в раиона на село Бабово и ряхово.Ще ходя с родителите си при едни познати и реших да се отбия и до реката,но до сега съм хващал само едно расперче.Може ли да ме светнете към кои риби да се насоча защото сега е зима и не съм много наясно? Аз си мислех за хищници и спинингов риболов ,но искам ваши мнения.Ако темата не е в правилния раздел моля да бъде преместена.Ше ходя на
08.01.2011 плс хелп
Благодаря предварително :)
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

В момента няма риба към която би могъл да се насочиш.Нивото на реката е високо,водата мътна и студена.Виж реката,полюбувай се,и си представи,че след забраната си пак на брега в рояк от комари и въдица в ръка.Това ще ти стигне като за първа среща!Надявам се да останеш доволен от видяното,а също и от отговора ми(предполагам,че аз трябваше да отговоря)!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”