Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

относно монтаж за щука
Модератор: sapuna
Re: относно монтаж за щука
Не му харесвам само едно нещо на този монтаж, че може да загубиш засечката. Ако хванеш закачка, рибата не стои под опън и има шанс да се откачи. Иначе ловя на подобен монтаж бяла риба.emil-lom написа:здравейте колеги ловя щуки предимно на дълбочина от 4-7метра на дунав без течение.пръчките са ми 4 метрови сменям върховите водачи с по широки сикчета.ловя с основно влакно 0.30. монтажат ми е първо поставям стопер след това тапа от тез червеножълтите 25гр след нея стопер -повод като предварително стисна вирбела на повода за да не прескача стопера.след повода два стопера и тежина 30гр. вдигам горният стопер примерно на 5метра следва стопера под тапата на 2 метра и двата стопера на метър от оловото. хвърлям и питеглям докато се покаже тапата повода с рибето се движи свободно метъра и не се оплита . след всеки проверявам и ако се наложи махам 1.5 от влакното повдигам двата стопера от оловото на 2метра късам 1.5 метра и връзвам наново тежината.след като засечеш рибето и ако е добро стоперите с повода слизат до оловото .

колега, просто ползвай по добри стопери и проблема е решен
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Емиле,emil-lom написа:здравейте колеги ловя щуки предимно на дълбочина от 4-7метра на дунав без течение.пръчките са ми 4 метрови сменям върховите водачи с по широки сикчета.ловя с основно влакно 0.30. монтажат ми е първо поставям стопер след това тапа от тез червеножълтите 25гр след нея стопер -повод като предварително стисна вирбела на повода за да не прескача стопера.след повода два стопера и тежина 30гр. вдигам горният стопер примерно на 5метра следва стопера под тапата на 2 метра и двата стопера на метър от оловото. хвърлям и питеглям докато се покаже тапата повода с рибето се движи свободно метъра и не се оплита . след всеки проверявам и ако се наложи махам 1.5 от влакното повдигам двата стопера от оловото на 2метра късам 1.5 метра и връзвам наново тежината.след като засечеш рибето и ако е добро стоперите с повода слизат до оловото .
редактирай малко поста си, чета го 3-4 пъти и "....повода с рибето се движи свободно метъра и не се оплита ...". А ми е интересно, защото и аз понякога използвам подобен такъм в много дълбоки водоеми.
не се оплита около основното влакно .двата стопера след повода са китайски които много добре стоят при засичане. след като засека задържам рибата незапочвам веднага да навивам та рибето да свали стоперите до тежината
А ето аз вчера какво си извадих от Звъничево
това беше заедно , но при ваденето се разпадна ,че кой знае от колко години седи във водата , още се чудя на 3-те метални повода

тва са всички находки , клатушката излезе с едната тапа , но по скоро тапата се е заплела в клатушката тъй като беше по малко седяла във водата

това беше заедно , но при ваденето се разпадна ,че кой знае от колко години седи във водата , още се чудя на 3-те метални повода

тва са всички находки , клатушката излезе с едната тапа , но по скоро тапата се е заплела в клатушката тъй като беше по малко седяла във водата

- G.Petkov
Такъмът в дясно е добре направен, а този в ляво - нямам и представа за какво са трите повода!!!
Да ма основното на десният беше не повече от 0.20 

- G.Petkov
Има и такива колеги, Дими,
Ловят на 0.20 основно. Редовно и аз вадя скъсани части от такъми с този диаметър.
Допускам, че има и начинаещи, а и други, които не искат да ловят с по-дебело влакно.
Моите влакна за щука са 0.30 - 0.35, многоцветно шаранджийско влакно.
Ловят на 0.20 основно. Редовно и аз вадя скъсани части от такъми с този диаметър.
Допускам, че има и начинаещи, а и други, които не искат да ловят с по-дебело влакно.
Моите влакна за щука са 0.30 - 0.35, многоцветно шаранджийско влакно.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз ползвам 0.20 и в редки случаи 0.25 и съм се убедил ,че повода е решаващ ,а не влакно ,но колкото по тънко основно съм слагал толкова повече слука съм имал,но не трябва да се прекалява ,че става лошо

- misho_tsakov
- ще става разбирач
За мен и клатушката си е попадение. Клатушка с две тройки не бях виждал! Според мен първата тройка ще се оплита често в повода (или исновното влакно)Някой колега ползвал ли е подобна да сподели нещо?
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
-
- научил се да хвърля
не знам за клатушката,ама имах воблерче с 2 тройки.......при замятане ми се е случвало едната да се захване за другата.......
Така се прави при по голяма дълбочина и щуката удря по време на пропадането.misho_tsakov написа:За мен и клатушката си е попадение. Клатушка с две тройки не бях виждал! Според мен първата тройка ще се оплита често в повода (или исновното влакно)Някой колега ползвал ли е подобна да сподели нещо?
Добри са блесните над 25гр

Колегата ,който ползва влакно 30-35 може след време да мине и на 40.
Щуката, не отбира

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На Дам има фабрично модели клатушки с по 2 тройки - по-големите размериКлатушка с две тройки не бях виждал!
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- научил се да хвърля
От доста време ползвам 0.40 влакно и 40гр тапа,повод на midy черен.Искам да попитам някй ползвал ли е флуорокарбонов повод и какъв диаметър?
Колеги ПРОБВАИТЕ системата Драшкович това е мнг.добро и доказано в чисти води дори в течения пробваите и щесе оверите
Наслука на всички

m-kar.mobile.bg