Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

костура
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: костура
Тубусче,ако не посочиш автора на всяка една от цитираните от теб статии ще ме принудиш да ги изтрия до една!
Похвално е желанието ти да ни образоваш,но го прави на база личен опит или поне уважавай труда на хората!!!
Похвално е желанието ти да ни образоваш,но го прави на база личен опит или поне уважавай труда на хората!!!
-
- научил се да хвърля
Не пише кои го е писалsapuna написа:Тубусче,ако не посочиш автора на всяка една от цитираните от теб статии ще ме принудиш да ги изтрия до една!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
нали ги копваш от някъде бе,кво се правиш на ударен с мокър парцал.След забележка още
имаше постнати,аз знам от къде са и се дублират със стари.
имаше постнати,аз знам от къде са и се дублират със стари.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
най хубавата риба
-
- новобранец
Ами аз кустурите ги ловя най-често на торен червей или пък на рибка (кубинки от магазина или пък диваците от самия водоем...второто е по-добър вариянт),въпреки че съм ловил тези риби и на бял червей.Куката... 12 върши перфектна работа за кустурчета горе долу колкото длан.Рибките попринцип където ти е удобно ги закачай...моя метод е под гръбната перка за да може да си шава.Успех 

Таранка маниак!
-
- разбира нещата
Силикон си иска костуреца
червени или оранжеви червейчета(туистери)

На къса плувка,в репея...
- vlado_fidera
- новобранец
Миналата година по това време на един от водоемите в близост до столицата гледах как един състезал по спортен риболов ловеше костура.В една кофа беше накиснал средата на два хляба.Към тях добави един пакет кръвна плазма разбърка хубаво и изчака 10-на мин.След това захрани едно петно и започна да лови едри костури по 400-500 гр.С уипа подаваше стръвта точно в прозорците между водораслите.Основно влакно 0,16, повод 0,14 -25 см, кука № 8 с дълго рамо.За стръв използваше торен+ земен на които отрязваше опашките.За отрицателно време направи зашеметяващ улов на хубав костур като в края на риболова върна обратно уловената риба
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
Прочети правилата на форума!!!
-
- научил се да хвърля
А дали ще действа сега кълцания червей,зимния период.За мене няма причина да не действа,само да е там костура,въпреки това КАКВО Е ВАШЕТО мнение колеги.Една тактика за намирането на червей да ви споделя м/у другото,този сезон е трудно,но есенните листа са навсякъде.Ако са все още незапалени по дворовете ви,ги направете на камара и ги оставете да си гният.Количеството е такова,че и за приятели ще има.По висока(мин.40см)и по голяма камара=повече червей.Колкото и студено да е,те са си там.
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
-
- разбира нещата
Главите ко да ги прайм,ако ги оцелим.За стръв използваше торен+ земен на които отрязваше опашките
На къса плувка,в репея...