Добра комбинация ли е..?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
chorta82
новобранец
новобранец

Добра комбинация ли е..?

Мнение от chorta82 »

Здравейте колеги...!! На скоро се запалих по този вид риболов и и реших да си купя спининг и макара...
Пръчката която избрах е Tica Graphite SEHA 2.74 м. Medium
Характеристики:
Дължина: 2.74 м
Транспортна дължина: 1.38 м
Брой секции: 2
Акция: 10 - 21 гр.
Влакно: 8 - 15 либри
Тегло: 231 гр.
А макарата е AZTEKA 2000 2000 Vi 4+1
5.1:1 0.235-155m +1 графитна На Тubertini... Как мислите според вас добра комбинация ли съм направил ...??? С тази въдица мисля да ловя Клен , Костур, Бяла риба и евентуално някое щукле...
Благодаря предварително за отговорите... :wink:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Re: Добра комбинация ли е..?

Мнение от maranzika »

Здрасти.Тая въдица за клен и костур ми се струва доста ненадеждна. Не че не съм хващал ,но...Аз с нея ловя щука(до 3 кг. засега).И макарата е малка за нея.Трябва ти по-голям размер.Поне 3000.
Аватар
chorta82
новобранец
новобранец

Мнение от chorta82 »

значи Кoстура и клена ги изключваме... ?!! интересно че точно тази пръчка ми препоръчаха за риболов на клен ... в комбинация с машинката....
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

maranzika написа:Здрасти.Тая въдица за клен и костур ми се струва доста ненадеждна. Не че не съм хващал ,но...Аз с нея ловя щука(до 3 кг. засега).И макарата е малка за нея.Трябва ти по-голям размер.Поне 3000.
Нещо си се объркал, ми се струва, в това мнение..., за пръчката, по-специално!? :)
Аватар
chorta82
новобранец
новобранец

Мнение от chorta82 »

maycal написа:
maranzika написа:Здрасти.Тая въдица за клен и костур ми се струва доста ненадеждна. Не че не съм хващал ,но...Аз с нея ловя щука(до 3 кг. засега).И макарата е малка за нея.Трябва ти по-голям размер.Поне 3000.
Нещо си се объркал, ми се струва, в това мнение..., за пръчката, по-специално!? :)
а ти на какво мнение си колега ..? става ли пръчката за клен и костур или само за щуки да я ползам... :?
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Колега, ходя за риба по Марица - кефал, хващал съм бяла, сомчета, червеноперка и каракуда даже
и все на спининг с блесни и воблери /и силикон инцидентно/.
Ползвам от 1,95 с акция до 20г и макара 2500 до 2,75 с акция до 50г с макара до 4000.
рибите които си изброил искат различни пръчки - за кефал примерно около 2,10 с акция до 20 максимум,
за бяла дълга бърза и здрава, за щука още по здрава /предвид големите примамки и възможни риби/.
И това без да броим водораслите и клоните - като половиш ще разбереш ... за късането.
Това дето си го дал за "харесано" не че няма да лови, но ще видиш зор с леките примамки и хвърлянето.
Макарата верно може да е 3000.
Това си е само мое виждане разбира се. :roll:
"Щастие за всички, щастие даром!"
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

maycal написа:
Ами хич даже не съм се объркал,щото ловя точно с такава пръчка.Значи това е перфектна пръчка,но за щука,а не за кефал(е ако кефала е над кило става).Щука 3 кг. се вади без никакъв проблем.А и не мога да си представя с тая пръчка да ловиш с малки блесни и воблери по 5-6гр. :shock: Виж и акцията . :!:
Аватар
chorta82
новобранец
новобранец

Мнение от chorta82 »

Характеристики:
Дължина: 2.74 м
Транспортна дължина: 1.38 м
Брой секции: 2
Акция: 14 - 43 гр.
Влакно: 12 - 20 либри
Тегло: 285 гр.
това е характеристиката на по твърдата пръчка (tica graphite seha hard) kоято ми я припоръчаха специално за щука... Както споменах по горе съм новобранец в спининговането и идея си нямам защо са ми препоръчали пръчка която е за щука а ми я представят като пръчка за клен костур и бяла.....
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Виж акцията на двете пръчки и сам прецени какви примамки използваш най-често.Така ще се ориентираш долу-горе.
Аватар
chorta82
новобранец
новобранец

Мнение от chorta82 »

добре , за пръчката е ясно с по тежки воблерчета и блеснички за по големи рибета... :D а някой от вас може ли да ми каже нещо и за макарата (става ли...!!!) Впрочем прави идиялен баланс на пръчката.... :wink:
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

.....нещо и за макарата (става ли...!!!) Впрочем прави идиялен баланс на пръчката.... :wink:[/quote]

Ми той баланса го прави грамажа към центъра на тежеста ! Щом ти балансира добре - добре ! Щом си начинаещ , в последствие ще откриваш сам много истини и сам ще търсиш /във форума/ да четеш ! За размера 2000 - да за малки и средни рибета е добър , сам ще откриеш дали е подходящ за теб и риболова който търсиш ! Щом една макара не се мъчи при работа и се справя с ваденето - значи е подходяща ! Макар че, малко мощ в аванс никога не е излишна т.е. по-голям размер ! Честно да ти кажа несъм ловил с такава макара и нямам впечатления от нея ! Горенаписаното е мое мнение и е установено с опита !Непретендирам да съм какъвто и да било разбирач ! :)
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

chorta82 написа:значи Кoстура и клена ги изключваме... ?!! интересно че точно тази пръчка ми препоръчаха за риболов на клен ... в комбинация с машинката....
Според мен, трябва да си смениш консултантите...не, че и с нея нама да можеш да ловиш, но тук говорим и за елементарно удобство...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dean
новобранец
новобранец

Мнение от dean »

Колега аз ползвам Filstar Arex Spin I дьлжина 2.10 екшьн 5-25г. Машинката е Filstar Premier 3G 510. На прьчката екшана емалко голям 5-25 и при работа с малки блесни 1,0,00,няма добра чуствителност НО тьикато сьм начинаещ спинингист замене става.УСПЕХ
Аватар
dean
новобранец
новобранец

Мнение от dean »

И слушаи maranzika аз от него много неща прочетох и научих :)
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

абре,Деанчо,от къде ги изравяш тия теми бре.гледай датите :!:
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”