Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Абичите и малшанса!!!
-
- ще става разбирач
Абичите и малшанса!!!
И така, мили приятели и другари, вчера със Сашо решихме да направим едно излетче с оглед на апокалиптичните дни, които идват според метеоролозите. Та звъни ми той към 09:30 и вика:
- Ще одим ли
Е, може ли да се откаже на такава мила и добра душа
Той на мравката път сторва, така че Ивелина, ако четеш - маани момчето
Звънна ми той, че тръгва към нас, да слизам. Грабнах такъмите и слязох и зачаках...Е да де, ма никой не идва. Тъкмо викам, чакай да му звънна и той ме изпревари - едната гума изпускала от винтила, та ще се позабави, докато дойде, че ще сменя винтила. Още тук мили приятели трябваше да заработи инстинкта ми за самосъхранение и да не ходим, но уви, инстинкта ми за самосъхранение, беше притъпен
След 15 минути шарана пристигна, натоварих се и тръгнахме, като Сашо каза, че е забравил термоса с чая и се е връщал да го вземе. Даба и инстинкта ми, пак не се прояви
Както и да е, пристигнахме на уреченото място, а на вън си е студ
Е, след като дублирахме всяка една дреха от нас, нещата откъм топлина бяха решени, а ние приличахме на нинджи, от филмите на Майкъл Дудиков
Ето, досущ, като кафява и черна нинджа

Истинска черна нинджа!!!

Нагодихме такъмите и започнахме да обстрелваме, видимо бързата, леко мътна и с повишен дебит река - фактори, които говореха, че ни очаква богат улов...на водорасли, клони, листа(шумки)
Очакванията напълно се оправдаха, като поне не загубихме примамка
Накрая се снимахме с трофеите
Сашо:

И моя милост:

Оттук започвам да споменавам и часовото време
В 14:10 си тръгваме и след 2-3 минути достигаме до най-дълбоката локва по трасето. И в този момент, Сашо режи да я обиколи по някакъв начин
Е, не се получи желания ефакт
, след 2 метра по средата и се усети едно така характерно пропадане на предницата и до там. Ни напред, ни назад. Лявата гума не достига земята...
Не е ли идилия:

Слязохме, поозъртахме се, като пръднал заек
и започнахме операция "Измъкване".
Започнахме с крика да подигаме и подлагаме камЪни и дрЪве, ту от ляво, ту от дясно
От лявата страна беше много приятно - там си цапаш в локвата и през ботушите усещаш какво им е на рибите в тая ледена вода
На ръцете им също им беше приятно, като странно защо си промениха цвета в бяло-син
Часът вече е 16:00. Видя се, че така не става и звъннахме на Гачо, с една астра да дойде да ни дръпне. Момчето много стабилно, пристигна закачи ни , дръпна и ...трънки
Астрата не можеше да ни изтегли
Викам на Сашо:
- Трактор, баце
Чувахме, че един оре в далечената и решихме аэ да остана в шарана да го пазя
, а те двамата да ходят до тракториста.
Часът бе 16:30 - тръгнаха те...
В 17:20 ми звънят, че оня е отказал
и отиват да търсят друг.
Бре викам си, ча сега ще е нощува на чист въздух
В 18:15 виждам фарове и о чудо астрата пристига, а след нея един трактор с доста почерпен тракторист, но това не ни беше проблем
Закачихме, дръпна ни и се строши карабинера
Двойно въже - и воала - измъкна ни и с мръсна газ отпраши
Час - 18:30. Натоварваме се ние и тръгваме и сслед 1 км, Сашо стигна локва и реши да я обиколи, като нави пълен десен волан. И тогава нещо рече, ПУК-ПУК, ПРАС-ПРАС и лявото каре приключи
Няма скороси ... Е няма такъв ден дами и господа
Астрата пак ни закачи,тегли ни 20-30 м, но въжето се развърза и пак в локва
Боксува, ние бутаме, падаме, ставаме, бутаме, падаме,ставаме и след 20 мин. успяхме да го измъкнем от локвата и да ни затегли до шосето
Беше видно, че няма да може да ни затегли до Враца
Двата тона отзад и идваха в повечко на 1,4 моторче.
Но в крайна сметка, на Сашо баща му пристигна с аудито и си ни прибра.
И така часа е 20:38 и аэ мъртво гладен акостирам в нас
Е свърши се най-после това тегло
Какъв е извода мили приятели?
- спадне ли ви гума и забравите ли си термоса, не тръгвайте за риба
Та за тази година, като гледам какви времена настъпват май, че закрихме..., въпреки, че като се замисля...
- Ще одим ли

Е, може ли да се откаже на такава мила и добра душа

Звънна ми той, че тръгва към нас, да слизам. Грабнах такъмите и слязох и зачаках...Е да де, ма никой не идва. Тъкмо викам, чакай да му звънна и той ме изпревари - едната гума изпускала от винтила, та ще се позабави, докато дойде, че ще сменя винтила. Още тук мили приятели трябваше да заработи инстинкта ми за самосъхранение и да не ходим, но уви, инстинкта ми за самосъхранение, беше притъпен

Истинска черна нинджа!!!

Нагодихме такъмите и започнахме да обстрелваме, видимо бързата, леко мътна и с повишен дебит река - фактори, които говореха, че ни очаква богат улов...на водорасли, клони, листа(шумки)

Очакванията напълно се оправдаха, като поне не загубихме примамка

Накрая се снимахме с трофеите

Сашо:

И моя милост:

Оттук започвам да споменавам и часовото време

В 14:10 си тръгваме и след 2-3 минути достигаме до най-дълбоката локва по трасето. И в този момент, Сашо режи да я обиколи по някакъв начин

Не е ли идилия:

Слязохме, поозъртахме се, като пръднал заек

На ръцете им също им беше приятно, като странно защо си промениха цвета в бяло-син

Часът вече е 16:00. Видя се, че така не става и звъннахме на Гачо, с една астра да дойде да ни дръпне. Момчето много стабилно, пристигна закачи ни , дръпна и ...трънки

- Трактор, баце

Чувахме, че един оре в далечената и решихме аэ да остана в шарана да го пазя

Часът бе 16:30 - тръгнаха те...
В 17:20 ми звънят, че оня е отказал

Бре викам си, ча сега ще е нощува на чист въздух

В 18:15 виждам фарове и о чудо астрата пристига, а след нея един трактор с доста почерпен тракторист, но това не ни беше проблем

Закачихме, дръпна ни и се строши карабинера

Час - 18:30. Натоварваме се ние и тръгваме и сслед 1 км, Сашо стигна локва и реши да я обиколи, като нави пълен десен волан. И тогава нещо рече, ПУК-ПУК, ПРАС-ПРАС и лявото каре приключи

Астрата пак ни закачи,тегли ни 20-30 м, но въжето се развърза и пак в локва

Но в крайна сметка, на Сашо баща му пристигна с аудито и си ни прибра.
И така часа е 20:38 и аэ мъртво гладен акостирам в нас

Какъв е извода мили приятели?

Та за тази година, като гледам какви времена настъпват май, че закрихме..., въпреки, че като се замисля...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Абичите и малшанса!!!

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз ако съм на ваше място повече за риба никога.

- veselin spasow
- научил се да хвърля
нали сте живи и здрави
-другото е сладък спомен дето топли с години

за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
но за риба мога да вися цяял ден...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Само така! Нема се отказвате!ivo Vratsa написа:...като гледам какви времена настъпват май, че закрихме..., въпреки, че като се замисля...

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
Е сега,лош късмет... ама зле зле,колко да е зле? След 2-3 дена пак ще ви човърка крастата да отидете за риба 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еййй баси екшъна сте преживели, ей
Но такива мигове се разказват дълго и помнят още по-дълго
Ще има с какво да карате хората да цъкат покрай вас "Тцъ-Тцъ-Тцъ" 

Но такива мигове се разказват дълго и помнят още по-дълго

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Репортаж написан с добро чувство за хумор,но като го чета има чувството,че не е бил голям"майтап" този риболовен каръшки излет!
Само вие си знаете колко"майни" и на кого сте "теглили",ама както писаха и другите колеги,дълго ще го помните !!!. В такива случаи се казва -"Всичко е добре,когато свършва добре !" 

Винаги, когато от сутринта тръгне наопаки, си казвам "днеска ще е карък" и никога не познавам. При вас явно е обратното. Поздрави!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Има и такива дни, с нищо не можеш да ги предугадиш. Да тръгнеш за риба и да се върнеш за някакъв чай - едва ли
!

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Супер разказано,браво нинджи сте!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Яко приключение
))) Това ме подсеща за един виц:))))
Един руснак закъсал в тайгата с москвича си попадайки в един голям трап. Мъчил се, мъчил се, но все не успявал да го изкара. По едно време минал един чукча. Поспрял се и казал:
- Само две думи казвам и кола ще тръгне. Обаче искам една бутилка водка.
Руснака бързо изкарал от багажника една бутилка "Столична", дал я на чукчата, който я надигнал и изпил на екс. След това отсякъл:
- Трактор трябва!

Един руснак закъсал в тайгата с москвича си попадайки в един голям трап. Мъчил се, мъчил се, но все не успявал да го изкара. По едно време минал един чукча. Поспрял се и казал:
- Само две думи казвам и кола ще тръгне. Обаче искам една бутилка водка.
Руснака бързо изкарал от багажника една бутилка "Столична", дал я на чукчата, който я надигнал и изпил на екс. След това отсякъл:
- Трактор трябва!
- borislav58
- сериозен играч
kRaikkonen написа:Страхотно преживяване , което ще се разправя дълги години
Всичко заебавам и за риба заминавам!