Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Моля изкажете мнение!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Re: Моля изкажете мнение!!!
Уважаеми колеги,много се извинявам ама как така се купува нещо без да хванеш в ръка,без да го усетитиш,........,без значение каква е марката,може да е и най-скъпата пръчка,това не значи абсолютно нищо.Най-важното за една пръчка е да я почувсваш като продължение на ръката,да е нещо което ти пасва на теб,а това,че пише нещо на нея-тя рибата не може да чете,това е нещо което правим единствено и само за себе си 

- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравей, твоят приятел е пазарувал от някой дилър на Видракс - фирма, която много уважавам. Другият ти вариант в този ценови клас са продуктите на първата и засега единствена българска мухарска марка - BFC (Bulgarian Flyfishing Company) - те също могат да ти предложат прът, макара и шнур за подобни пари. Аз може би бих заложил на техните продукти, но това си е лично мнение. Ето и едно еретично мнение - няма никакво значение какво ще си купиш - гледай само грубо там да са един клас и толкова. Гмуркай се здраво, хващаш няколко кофи риби и тогава тепърва ще започнат истинските въпроси, които сега не знаеш как да зададеш, а и няма как да разбереш отговорите им. Това е магия, която не може да се обясни - ако се омагьосаш така или иначе няма да ловиш дълго време с първоначалния си комплект - гарантирам ти го, но тогава вече поне малко ще имаш идея какво ти трябва. Ще се срещнеш и с други колеги по хоби, ще им пипнеш и техните въдици и нещата малко по-малко ще започнат да си идват на мястото. В момента просто ти трябва нещо с което да отидеш на реката и да видиш как се вдигат рибите на мухата ти - нищо повечеJASHO написа:Привет на всички мухари,
Мой приятел днес си купи мухарски такъми и ме навива да си взема същите като него... Пръчката е LAZER Adventure, 5/6; 2.7 m като е триколенна и се продава с тубос-59 лв! Макарата е JAXON Beta Fly с алуминиев корпус и графитна шпула, съответно също 5/6 клас-34 лв. Шнура е също Lazer Adventure DT5F-30 лв. Лидер също серия Lazer Adventure 2.70m - 4 лв и една малка муха - подарък от продавачката. Цялата работа с малка отстъпка прави 120.00 лв.
Моят приятел и той като мен тепърва ще се учи на мухарлък.
Как ви се вижда направената покупка? Какви са отзивите за тази марка Lazer? Дали и аз да последвам съвета му и да си купя същите такъми?
Само искам да допълня, че комплекта не е бил готов като комплект, а моят приятел си е комбинирал различните такъми.
Та да се гмуркам ли???![]()
Поздрави, Явор!

- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега само малко инфо за такъмите-FILSTARски са,само макарата е на VIDRAX,а за останалото си много правРосен написа:Здравей, твоят приятел е пазарувал от някой дилър на Видракс - фирма, която много уважавам. Другият ти вариант в този ценови клас са продуктите на първата и засега единствена българска мухарска марка - BFC (Bulgarian Flyfishing Company) - те също могат да ти предложат прът, макара и шнур за подобни пари. Аз може би бих заложил на техните продукти, но това си е лично мнение. Ето и едно еретично мнение - няма никакво значение какво ще си купиш - гледай само грубо там да са един клас и толкова. Гмуркай се здраво, хващаш няколко кофи риби и тогава тепърва ще започнат истинските въпроси, които сега не знаеш как да зададеш, а и няма как да разбереш отговорите им. Това е магия, която не може да се обясни - ако се омагьосаш така или иначе няма да ловиш дълго време с първоначалния си комплект - гарантирам ти го, но тогава вече поне малко ще имаш идея какво ти трябва. Ще се срещнеш и с други колеги по хоби, ще им пипнеш и техните въдици и нещата малко по-малко ще започнат да си идват на мястото. В момента просто ти трябва нещо с което да отидеш на реката и да видиш как се вдигат рибите на мухата ти - нищо повечеJASHO написа:Привет на всички мухари,
Мой приятел днес си купи мухарски такъми и ме навива да си взема същите като него... Пръчката е LAZER Adventure, 5/6; 2.7 m като е триколенна и се продава с тубос-59 лв! Макарата е JAXON Beta Fly с алуминиев корпус и графитна шпула, съответно също 5/6 клас-34 лв. Шнура е също Lazer Adventure DT5F-30 лв. Лидер също серия Lazer Adventure 2.70m - 4 лв и една малка муха - подарък от продавачката. Цялата работа с малка отстъпка прави 120.00 лв.
Моят приятел и той като мен тепърва ще се учи на мухарлък.
Как ви се вижда направената покупка? Какви са отзивите за тази марка Lazer? Дали и аз да последвам съвета му и да си купя същите такъми?
Само искам да допълня, че комплекта не е бил готов като комплект, а моят приятел си е комбинирал различните такъми.
Та да се гмуркам ли???![]()
Поздрави, Явор!

Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да, грешката е моя - Филстар също са една много добра българска фирма, която заслужава адмирации.
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Не дръж на тия неща,това са само подробностиРосен написа:Да, грешката е моя - Филстар също са една много добра българска фирма, която заслужава адмирации.

Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Винаги има риболов - за мен няма сезони и периоди 
Дунава е дигнал ужасно - над 6 метра е котата в момента и почти не става

Дунава е дигнал ужасно - над 6 метра е котата в момента и почти не става

- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
А по каналите как е.Щуката не е ли там сега?
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
Колега, в България има специализирана фирма за мухарски неща - BFC. Тези хора се занимават с мухарско оборудване от доста повече от десет години и продуктите им са създадени и съобразени с българските условия, със съдействието на компетентни риболовци. За 106 лв ще вземеш пълен мухарски комплект(включително лидер и бекинг), като тези продукти са по-добри от останалите, които се споменават в темата до момента...
Ето сайта на фирмата, за да добиеш представа:
http://bfcflyfishing.com/index.php?language=bg
Както и линк към он-лайн магазин, от който може да закупиш готов комплект:
http://akulataflyfishing.com/index.php? ... 979d756440
По никакъв начин не те агитирам, изборът в крайна сметка си е твой...
Ето сайта на фирмата, за да добиеш представа:
http://bfcflyfishing.com/index.php?language=bg
Както и линк към он-лайн магазин, от който може да закупиш готов комплект:
http://akulataflyfishing.com/index.php? ... 979d756440
По никакъв начин не те агитирам, изборът в крайна сметка си е твой...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако питате мен личното ми мнение е: Пръчка BFC Дискавъри Б-Г 2.70 5/6
Макара и шнур WF5 F и готово общо около 100лв.След 2 години друга каквато ти пасне вече на джоба.
Макара и шнур WF5 F и готово общо около 100лв.След 2 години друга каквато ти пасне вече на джоба.