Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

С фидер за зимни риби
Модератор: Paublo_Eskobar
С фидер за зимни риби
Искам да разбера дали морунаж, скобар и кефал, сега когато се ловят успешно на болонези и всякакви други дълги въдици, могат да се ловят успешно и на фидер по класическия начин, с хранилка за такива риби(с аромат на сирене) и бели, мънисто и другата стръв за това.
Питам понеже не искам да се чувствам неловко ако отида с фидера а наоколо всички са с 5,6 м.,болота и си изтичат, а пък аз си зяпам мухите наоколо и се червя от неудобство.
Питам понеже не искам да се чувствам неловко ако отида с фидера а наоколо всички са с 5,6 м.,болота и си изтичат, а пък аз си зяпам мухите наоколо и се червя от неудобство.

Re: С фидер за зимни риби
Успешно се ловят зимата в снега на фидер,платика и шаран на затворен водоем,виж за река,мисля,че нямаш голям шанс,защото речната риба,зимата атакува не толкова от глад,а по инстинкт близо преминаващата примамка.
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
Според мен имаш шансове, но ако напипаш пасажа, ползваш храна която отделя частици и ако забравиш за сиренето. Ароматът на сирене е за мрени, които зимата не се ловят. За скобар е сладникав аромат. 

- TRAP
- ще става разбирач
Изобщо няма да се притесняваш даже може и по добър резултат да направиш.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- вече хвърля и на тежко
Миналата година по Янтра около Бяла ловиха много добре риба на фидер.Смея да твърдя,че в големите студове вземаше само на фидер а на болото никаква риба.Много шантава работа,рибата май се събираше на храната.
- TRAP
- ще става разбирач
Рибите зимно време са по мудни не сте ли обърнали внимание ,че скобарите и морунажите зимно време когато се ловят по реките взимат повече на задържане отколкото на возене.За това на фидер понякога дава по добри резултати.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако не опиташ няма как да разбереш.
Спокойно си ползвай сиренЙето,става и за морунаж и за скобар.
Аз мисля,че ще имаш успех.
За околните да не ти пука,да не си на изпит !?!

Спокойно си ползвай сиренЙето,става и за морунаж и за скобар.
Аз мисля,че ще имаш успех.
За околните да не ти пука,да не си на изпит !?!

Преди седмица когато водата на р. Дунав беше 4-5 грдуса имах успех с фидера.Хванах 7 морунажа за няколкочасов риболов.Захранката се състоеше от 30% зимна захранка + 70% пръст и доста ароматизатор.Стръв бял.
Сега гледам водата е станала 3 градуса и не зная как ще реагира рибата.Струва ми се,че по скоро ще имам нужда от късмет.При тези градуси на водата риболова е много тегав

Сега гледам водата е станала 3 градуса и не зная как ще реагира рибата.Струва ми се,че по скоро ще имам нужда от късмет.При тези градуси на водата риболова е много тегав

Above us only sky
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Верно че на Дунав си е мъка по това време,но колегата може би говори за друго място.

Говорех за Марица в долното и течение...около Симеоновград. А що се отнася до фидера, май ще си го разпъна пък каквото ще да става. 

-
- кандидат преподавател
Точно така. От проби , не боли главаribo_men написа:Говорех за Марица в долното и течение...около Симеоновград. А що се отнася до фидера, май ще си го разпъна пък каквото ще да става.

Върл Shimano фен!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тази есен направихме два риболова в тази местност и на двата пъти фидера даде най-добър резултатribo_men написа:Говорех за Марица в долното и течение...около Симеоновград. А що се отнася до фидера, май ще си го разпъна пък каквото ще да става.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Hardi
- вече хвърля и на тежко
stich написа:Верно че на Дунав си е мъка по това време,но колегата може би говори за друго място.
Колега какво стана,пробва ли го?
И ако си скокнал до ряката около Сиймен кажи как е полуженийто