Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- kodek
- ще става разбирач
Re: Плетено влакно - Брейд
Здравей колега Иванов, виждам от темата, че си вещ по влакната, та моля за един съвет.
Вижам в един магазин Power Pro и Power Por, поисках да си купя плетено влакно и продавачката ми предложи едно черно "Бъркли" или нещо подобно , не съм сигурен дали така се казва, но беше изписано на латиница и не знам дали запомних точно името. Попитах за Power-а, а тя каза - това е плетен шнур, а другото е плетено влакно с метална нишка в средата.Беше диаметър 0,14 с тест 7.2кг.И трите бяха на цена 20лв.за 100м.Това с металната нишка нещо ново ли е? или аз съм назад с ...влакната?Това черното го разгледах, приличаше на монофил. Обърках се и не купих нищо. Моля за съвет : кое от трите, или никое.И каква е разликата?
Вижам в един магазин Power Pro и Power Por, поисках да си купя плетено влакно и продавачката ми предложи едно черно "Бъркли" или нещо подобно , не съм сигурен дали така се казва, но беше изписано на латиница и не знам дали запомних точно името. Попитах за Power-а, а тя каза - това е плетен шнур, а другото е плетено влакно с метална нишка в средата.Беше диаметър 0,14 с тест 7.2кг.И трите бяха на цена 20лв.за 100м.Това с металната нишка нещо ново ли е? или аз съм назад с ...влакната?Това черното го разгледах, приличаше на монофил. Обърках се и не купих нищо. Моля за съвет : кое от трите, или никое.И каква е разликата?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами ново , ново , колко да е ново ?!? Поредната некомпетентна продавачка която не знае какво продава обаче е решила да продаде нещо щот все пак това и е работата
На горката некой и споменал че примерно кевлара е тип метал ама забравил да и опомене че нишките на Диниима , респективно Спектра , са в пъти по-яки от метала та ... В случаят при тия цени , при това в БГ и трите са "шнурове" или така наречените "ментета" та бих те посъветвал да не си взимаш от тия които са с обявен размер 0.14мм освен ако не си решил да си връзваш с него примерно лодката за кея
При тия цени си взимаш размер 0.10мм отговарящ на около 0.30мм и си свиркаш 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не си се объркал ! Много добре си постъпил. Питаш тук в темата , после вярваш на магазинеритеkodek написа:Обърках се и не купих нищо. Моля за съвет : кое от трите, или никое.

За 20лв може да си вземеш хубав монофил , ама плетеняк - трудно

Събери още парици и вземи един Сънлайн да ти е мирна главата следващия сезон

- kodek
- ще става разбирач
Благодаря за съвета, нали затова е форума.sandista написа:kodek написа: Питаш тук в темата , после вярваш на магазинерите![]()
За 20лв може да си вземеш хубав монофил , ама плетеняк - трудно
Събери още парици и вземи един Сънлайн да ти е мирна главата следващия сезон

1.Да, питам тук в темата, защото виждам, че има хора които знаят.2.Пък се и обърках от това,че не бях виждал влакно с метална нишка(по думите на магазинерката).
3.колко да събера(не че нямам) и откъде да го взема това Сънлайн в Пазарджик?.
П.С.
Бюджета ми е доста над 20лв., но това има в магазина.
Сандо,размер номер:4 на какъв диаметър се равнява,ако може и за размер номер:5 също да ми кажеш на какъв диаметър горе долу се равнява.

- kodek
- ще става разбирач
относно влакно сънлайн

Вашата поръчка е приета
Благодарим Ви!
Номерът на Вашата поръчка е: 100000205.
Ще получите потвърдителен e-mail с детайлите.
Благодарско. Вече го поръчах, очаквам доставката!

Вашата поръчка е приета
Благодарим Ви!
Номерът на Вашата поръчка е: 100000205.
Ще получите потвърдителен e-mail с детайлите.
Благодарско. Вече го поръчах, очаквам доставката!
Здравейте.
По празниците си направих подарак от нова пръчка и макара и искам на едната шпула да си навия плетен повод, а на другата монофил.
За монофила нямам проблеми защото до сега съм карал само с монофили, но с плетения имам проблеми в избора.
Ако може дайте съвет какво плетено влакно да си взема от порядака на 40 - 60лв. и от каде. Ще го използвам за риболов с въртящи блесни, клатушки, воблери и силиконки.
При монофила слагах вирбел с карабина и така по-лесно сменях блесните и др. примамки. При плетения по същия начин ли да постъпвам или трябва нещо друго да се направи?
Благодаря предварително.
По празниците си направих подарак от нова пръчка и макара и искам на едната шпула да си навия плетен повод, а на другата монофил.
За монофила нямам проблеми защото до сега съм карал само с монофили, но с плетения имам проблеми в избора.
Ако може дайте съвет какво плетено влакно да си взема от порядака на 40 - 60лв. и от каде. Ще го използвам за риболов с въртящи блесни, клатушки, воблери и силиконки.
При монофила слагах вирбел с карабина и така по-лесно сменях блесните и др. примамки. При плетения по същия начин ли да постъпвам или трябва нещо друго да се направи?
Благодаря предварително.
А какво значи примерно 10 lb (4 lb DIAMETRE) . Как така диаметър се мери с мярка за тегло?
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Колега,няма такава цена за марките които си посочил-ВСИЧКО което са ти предложили пълно МЕНТЕ.kodek написа:Здравей колега Иванов, виждам от темата, че си вещ по влакната, та моля за един съвет.
Нормалната цена на PowerPro e от 80лв нагоре,Berkley е около 48-65 в зависимост от модела/fireline,cristal,...../PowerPro e в касета с холограма.Трябва ло е вържеш най-обикновен възел,дърпаш и.........ебати килограмите-къса се като монофил 0,10.!!!Тези влакна не издържат и най-лекия тест-ПЪЛНО МЕНТЕ!!!
Има една серия брейд на FL..-xPOWER на Energoteam цената е много достъпна около 25лв.,а влакното найстина си го бива,за тези пари направо е супер 0,10/7,00кг-реални!Влакното също е в касета по 100метра.ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА.
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
ето колега:Raven написа:А какво значи примерно 10 lb (4 lb DIAMETRE) . Как така диаметър се мери с мярка за тегло?
16 унции са една либра
1oz приблизително 28гр
1lb приблизително 453гр
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
т.е. 10lb влакно е дебело 1812гр.

- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
.................Raven написа:т.е. 10lb влакно е дебело 1812гр.![]()
16lb-0,10mm
22lb-0,14mm
25lb-0,16mm
32lb-0,18mm
37lb-0,20mm
55lb-0,30mm
.................
Дано сега е по-ясно Колега
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
Това пък от къде го взеmuharcheto написа: .................
16lb-0,10mm
22lb-0,14mm
25lb-0,16mm
32lb-0,18mm
37lb-0,20mm
55lb-0,30mm
.................
:

При всеки производители е различно съотношението либри/диаметър.
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
Ами поне кажи къде и какво ще ловиш,за да знаят колегите какво да ти препоръчат.HristoNN написа:Здравейте.
Благодаря предварително.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици