Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

По-дълъг Мач
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: По-дълъг Мач
Чакай,коментираме недостатъците на болото при вятър и дъжд-да не мислиш,че от гъзария ловя на река с мач и дължина 510 см?vlado-fidera написа:И понеже не обичам изводи от частното към общото, понеже счупил някой въдица и веднага тая марка била калпава...
Ние като бехме на реката една 7-ца суинг се пързулна по колата духната от силен ветър и се завря не при оледалото ами даже при пантите на вратата и слава богу и нема нищо още,....тъййййй
А тези ню хънтъри дето ви се чупят, мойта още си е здрава а съм я напъвал яко на закачки. ама там явно е каквато нацелиш
-
- фен клуб-скобар
Недостатъците са верни, просто исках да вметна тия работи.
Иначе пък става по тежко с такъв дълъг мач, ама е определено по-здраво и ако ловите от тия големи мрени може и да са подходящи мачовете.
Иначе пък става по тежко с такъв дълъг мач, ама е определено по-здраво и ако ловите от тия големи мрени може и да са подходящи мачовете.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- научил се да хвърля
Привет, аз имамам такъв мач, Abu Garcia от 4.50 на 5.20, купувал съм го тук от Лонндон, имам и боло Shimano 7.0 и двете са ми в БГ, ловя с тях, като се прибирам на холидей, тук в UK не са ми необходими такива дълги, рибата не е такъв дявол
, като в БГ, но това е др. тема! Та, според мен мача е по-стабилен и разбирара се по-здрав, но си е и по-тежичак! Поздрави 

-
- фен клуб-скобар
Мисля че всеки уважаващ себе си риболовец трябва да има всякъкво оръжие в арсенала си ,а не да си избира какво да бъде времето когато отиде на риболов
Аз например трябва да се съобразявам със 100 неща когато тръгна за риба така че искам да елиминирам повечето от тях е тези поне които зависят от мен
ТЕ за това ми е този мач
Аз например трябва да се съобразявам със 100 неща когато тръгна за риба така че искам да елиминирам повечето от тях е тези поне които зависят от мен
ТЕ за това ми е този мач
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
За мен 4.50м Мач и 6.0м Боло в един калъф е едно добро предизвикателство за рибата по всяко време на всяка река. С тези 2 въдици за мен си достатъчно подготвен в почти всяка ситуация.
Да се тормозиш с мач 6 метра при условие, че имаш боло за мен си е дребна прищявка. Лично аз съм Мачов рибар и за мен 4.5 по българските реки с българските риби си е достатъчна дължина, която един лек и удобен Мач ти дава.
Да се тормозиш с мач 6 метра при условие, че имаш боло за мен си е дребна прищявка. Лично аз съм Мачов рибар и за мен 4.5 по българските реки с българските риби си е достатъчна дължина, която един лек и удобен Мач ти дава.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
ivelin_1976 написа:Тубертини, модел Гинта има мач с дължина 4,80м. Ако не се лъжа беше Grinta 03.

-
- ще става разбирач
Тежко...колко тежко -аз ловя с този последния в таблицата http://www.birdstackle.com/shimano-co/s ... ch_rod.htm и повярвай,въобще не ми е тежко...vlado-fidera написа:Недостатъците са верни, просто исках да вметна тия работи.
- калин кацаров
- сериозен играч
лошото е , че предлагането на такива мачове с дължина 5,6 м у нас е много оскъдно, да не кажа никакво, но много скоро и това ще стане, след като забелязвам че някои хора добре се ириентират
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Интересно защо решихте,че един "мач" 5м ще върши по добра работа от болонезето?Единдвеното което ще го отличава от болото ще са броя на водачите,общо взето скъпа работа.Италянците не са балъци да ловят с болонези,вместо с мачове по 5-6м,които всъщност са изгъзица,според мен.

Най големите сме как,то в Англия реки няма!milo69 написа:ние, българите сме сигурно най-големите потребители на болонези в света...в Англия примерно ако някой тръгне да продава болонези със сигурност ще умре от глад...

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- калин кацаров
- сериозен играч
за разнообразие колега, според условиятаPaublo_Eskobar написа:Интересно защо решихте,че един "мач" 5м ще върши по добра работа от болонезето?Единдвеното което ще го отличава от болото ще са броя на водачите,общо взето скъпа работа.Италянците не са балъци да ловят с болонези,вместо с мачове по 5-6м,които всъщност са изгъзица,според мен.

-
- ще става разбирач
От опит решихме,дет се вика...Paublo_Eskobar написа:Интересно защо решихте,че един "мач" 5м ще върши по добра работа от болонезето?Единдвеното което ще го отличава от болото ще са броя на водачите,общо взето скъпа работа.Италянците не са балъци да ловят с болонези,вместо с мачове по 5-6м,които всъщност са изгъзица,според мен.
Най големите сме как,то в Англия реки няма!milo69 написа:ние, българите сме сигурно най-големите потребители на болонези в света...в Англия примерно ако някой тръгне да продава болонези със сигурност ще умре от глад...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Опита е много важен,дет се вика!Никой от опитните не обясни,къде се крие тая така огромна разлика спрямо болонезата.Просто вика по добро е и тва е?Има повече водачи ми няма да лепи влакното по пръчката,във влажно-ветровита супер гадна обстановка,друго?Не пренебрегвам идеята,че мача има предимства,ама става въпрос за много редки случай в които ще ти е от полза.Аз самия досега съм ловил само с мач по реките 4.20,щото си нямам боло.Д-р Дулитъл написа:
От опит решихме,дет се вика...

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Мач на 6 метра си го представям доста тежък.Поне 300гр.Аз ще си ловя с болото. 

Above us only sky
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Верно е, че нямаме много подходящи за такъв прът места, но все пак....Paublo_Eskobar написа:Опита е много важен,дет се вика!Никой от опитните не обясни,къде се крие тая така огромна разлика спрямо болонезата.Просто вика по добро е и тва е?Има повече водачи ми няма да лепи влакното по пръчката,във влажно-ветровита супер гадна обстановка,друго?Не пренебрегвам идеята,че мача има предимства,ама става въпрос за много редки случай в които ще ти е от полза.Аз самия досега съм ловил само с мач по реките 4.20,щото си нямам боло.Д-р Дулитъл написа:
От опит решихме,дет се вика...То ясно на гьола ще е странно,ако фъргам некой ваглер с мач 5м,значи остава реката.Убедете ни да си земем голем мач,вместо боло!?
Представи си Цецо една дълбока река, ще кажеш: "-болонезе!", а ако се ловят и шарани, мрени по над 5 кила? Доста ще се припотиш с което и да е болонезе... А когато намериш достатъчно здраво болонезе, ще се окаже, че е тежичко спрямо мача. Да не говорим, че такъв мач ти дава мощ, без да ти взима удоволствието от борбата с рибата. Ползват ги също при търсене на дистанция с големи слайдери.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- ще става разбирач