Подводен риболов в сладководни водоеми в България да или не?

Модератор: nkolev66

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Подводен риболов в сладководни водоеми в България да или

Мнение от Диканаров »

Тук си прав Юли! За жалост има такива харпунджии, но те наши колеги ли са? Нали всякакъв вид браконерство ни възмущава? Мрежари, токаджии, бомбаджии, отровители не са ли достатъчно, та прибавим и нашего брата? Нали само при най-малката разрешена възможност ще се отпуши от някои " колеги" такова браконерство, че ни е бедна фантазията. Мисля, че нашият спорт може да се практикува единствено в някои частни сладководни водоеми предвидени единствено за такъв лов! :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Юли на мен ми е пределно ясно какви ще са отзивите,това е просто един дебат между нас си.Аз съм израснал на морето и мен ме влече само ТО и няма да го заменя за нито един язовир,река или какъвто и да е сладководен водоем.Това бяха само дебати,че никой няма да ни обърне внимание в БГ това е ясно.И все пак сме в България.Поздрави на всички колеги и приятно прекарване на коледните празници
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Да уточня предния си пост:
spear написа: В същото време на всеки 9 риболовци се пада по един с харпун който стреля шарана в шавара напролет когато си хвърля хайвера.
Става дума че човека с харпуна не е харпунист ами е риболовец който стреля с харпун от брега по рибата. Дори тук има няколко теми отворени от такива риболовци.

Хубавото е че и едните и другите нарушители, стават все по-малко и си мисля че самите ние трябва да си променим мисленето и да съблюдаваме за реда а не да чакаме органите да си свършат работата.
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

На 100% съм против премахването на тази забрана :)
Изображение
Изображение
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Лъчка да знаеш че до еднозначен отговор на този въпрос няма да се стигне но поне може да изразиме това което мислиме по повод на темата.

Весело прекарване на празниците на всеки който чете или пише тук.

:smt111 :smt114
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Тя темата май преля в пожелания за празниците :) , че да ви пожелая и аз весели празници и дано всеки от нас успее да намери и друг (освен подводния) начин да се отърси от напрежението и сивото ежедневие. И дядо ви Коледа да донесе по някой и друг нов такъм, че новия сезон ей го на- чука на вратата :axe: И :drinkers:
Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Преди време точно в този сайт влязох в една полемика и разбах че доста хора под харпунджия разбират всеки стрелящ с харпун по риба без значение дали е във или извън водата...макар че тогава вече си е надводен лов на риба http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=28794
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Оная вечер седнах и написах един отговор по тая тема, но прочитайки го после, реших да не го публикувам тук, за да не паля излишни страсти (Коледа е все пак).
Да ви кажа направо: Аз съм един от хората които гмуркат и ловуват в сладководни водоеми, но никога, ама никога не съм бил месар. Това е мой избор и... точка!
Против съм да се махне забраната, защото българина е такъв добитък, че само къс юлар и дебела сопа го вкарват в правия път. Иначе оправия НЯМА.
Има тук-в родната БГ няколко човечета с повечко финансови възможности, които са си внушили, че могат да налагат морала и стандартите в подводния риболов, които решиха, че могат да правят същото и на други места по света, но за тяхно съжаление комшиите от Турция (след огромна доза проявено търпение) им показаха нагледно, че не е баш така :lol:
Наскоро имаше публикувани и някоя и друга снимка от Гърция и макар, че там може легално да се практикува подводен риболов след издаване на съответното разрешително, то има много хора - българи, които не сапазват ограниченията, наложени от гръцкото законодателство.И харпуджии и въдичари!
Много ме съмнява, че в най-скоро време, някои от нашите ще изядат много здраво дървото и там.
Но...(ако трябва да се върнем на родна земя) за съжаление не са само харпунджиите виновни за обезрибяването на Бг водоемите. Ако трябва да погледнем истината в очите и да си признаем честно, въдичарите са също в кюпа. Така че пак повтарям:Къс юлар и дебела сопа!...........ИМХО

И... Нека си пожелаем весело и щастливо посрещане на коледните празници!
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Трява да ти отговоря, в твоя стил иначе няма да ти е хубава коледата :butthead: . Започвам да пиша с усмивка на уста, защото както пишеш ти, все пак е Коледа :D .
Владо ако си се пропознал в
spear написа:от 100 харпуниста които познавам само 2-ма гмуркат в сладководни.
и това те е засегнало по някакъв начин, приеми извиненията ми, не ми е било това целта.
А "човечетата", както ни наричаш всички които гмуркаме и в чужбина не са няколко ами буквално почти всеки един от нас и тук и в другия форум, с малки изключения и нещата не опират до големи финансови възможности ами до дупе и желание. Тези с повечко финансови възможности гмуркат много по-надалеч, вервай ми. Същите тези човечета решиха да споделят с теб къде, как, в най-големи подробности на момента дори и с координати на супер места и т.н.. абе всичко и дори какво може да ти случи ако решиш да гмуркаш там и ако не го бяха направили по-голямата част от нашата общност щяха да изгорят и то здраво.
Никога не съм
gunman написа:да налагат морала и стандартите в подводния риболов
Това че не съм съгласен да се гмурка в сладководни е мое мнение и както виждаш не само мое ами и твое. Стандарт в подводния риболов няма, има опит който трябва да се споделя колкото и да не те устройва това. Не съм съгласен и да се ползват мрежи, динамит и т.н.. но това не значи че се опитвам да налагам морал.
И да завърша с един въпрос към теб. Ако видиш някой да троши уличното осветление ще се обадиш ли на полицията?
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

За да не се стига до заключване на тази тема поради разгорещени полемики аз лично предлагам да направим ПЕТИЦИЯ и да я изпратим на "КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ" но ако има възможност да се изпрати като лично съобщение на всеки регистриран потребител с молба за отговор само с ДА или НЕ. вярвам че администраторите могат да помогнат по въпроса :!:

КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ желая на всички колеги . :mrgreen:
Весели коледни :smt111 и новогодишни :smt114 празници.

П.П. Знам че на този въпрос няма еднозначен отговор но всеки може да реши сам за себе си на къде клони неговото мнението.Само по такъв начин може да има решение на този така парлив вече много години въпрос :!:
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

spear написа:.......
:lol: Благодаря ти Юли за пожеланията за весела коледа!
Знаеш ли? По коледа ставам един сантиментален и като чуя нещо от сорта на "Джингъл бенс", ми се насълзяват очите и започвам да се сополивя един такъв. Остарявам. :cry:
Не съм имал за цел, конкретно теб да засегна, но ако се чувстваш лично засегнат, то си е твоя работа.
Сам си ми разказвал за резилите,на които си бил пряк свидетел от страна на наши сънародници в Турско. Ясно ти е, че пишлеметата тръгнаха натам с чистото съзнание, че онова което правят там е нередно и незаконно.И се оляха. Е... разчитаха, че граничните власти на република Турция са толкова безхаберни, колкото и нашите, и че апатията на местното население към онова което се случва около тях, е същата като тази у нас.
Да, ама не... и както си наясно нещата щяха да се потулят още за бая дълго време, ако не беше ги огласил адаша.С тая разлика, че него трудно можеш да го спреш да каже истината такава, каквато е.Има и още подробности, които се знаят, ама нека не е сега...
Хайде да не се изживяваме като поклонници, тръгнали към Божи Гроб, баш по Нова година.

... А.... ако видя някой келеш да чупи уличното осветление, няма да бързам да се обаждам на 112, че иначе ще дойде някоя патрулка и ще ми развали хубавия бой, дето ще им го търтя.

Иво, няма нужда от петиции, братле ! Така е по-интересно. Нека оцеляват само тези, които знаят как! Пък иначе философията на сладководния риболов, не е кой-знае каква. :wink:

Весели Новогодишни Празници на всички !
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Гънмен,как определяш кои са месарите? Някой се беше похвалил,за успешна година,с стотина кила продадена риба,избити разходи и тн. ма не се сещам кой :wink: Но това не е месарщина а бизнес нюх :butthead:
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

gunman написа:

Иво, няма нужда от петиции, братле ! Така е по-интересно. Нека оцеляват само тези, които знаят как! Пък иначе философията на сладководния риболов, не е кой-знае каква. :wink:

!
Ааааа има , има щот после некой ще каже че тея или онея мнения са тенденциозни и че не са обективни. нека всеки да изрази мнение а ако някой се притеснява да изрази мнение гласно може и да не е петиция а само анкета която да покаже каква е тенденцията и накъде клони везната :!:

Много поздрави Владе от заснежена София

П.П. Лъчо добре разпали страстите с тая тема . :axe:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

gunman написа: Да, ама не... и както си наясно нещата щяха да се потулят още за бая дълго време, ако не беше ги огласил адаша.!
Явно и аз не съм разбрал кой имаш предвид. Засегнах се защото и аз гмуркам и в Турско и в Гръцко и съм имал проблеми за които много пъти съм писал.
Темата е за едно, но малко я изместихме, нека поне да го довършим.
Още след първия проблем който имах в Турция буквално на следващия ден аз го огласих, да се знае от всички. Не съм крил подробности, и тук и в другия форум.
Така или иначе ти си прав че това което се е случило на който и да е от нас там е резултат на редовни издънки от много българи и е трябвало да се случи.
Но откъм законова страна, според техния закон, всички винаги сме били изрядни.
Защото в закона им пише "не се изисква билет за туристи извършващи риболов от брега". Закона им е от 1952 година и не разграничава Риболовци от Харпунджии. Е, логически се вижда къде е проблема, че харпуниста няма как да лови рибата от брега, трябва да влезе и когато ти търсят цаката точно за това объркване се хващат.
В гръцко проблем са имали само тези които са нарушили правилата описани в закона. Аз там, да чукна на дърво, все още съм нямал проблем, но ако имам веднага ще го напиша, да се знае :) .

А за уличните лампи, аз също така като теб бих постъпил :) .

Весело посрещане на Новата 2011 ти пожелавам и късмет под и над водата :drinkers: !!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

П.П. Лъчо добре разпали страстите с тая тема . :axe:[/quote] Ами батка форумът беше заспал за доста време та трябваше да се раздвижи малко :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”