Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от muharcheto »

Sleeper написа:
muharcheto написа: .................
16lb-0,10mm
22lb-0,14mm
25lb-0,16mm
32lb-0,18mm
37lb-0,20mm
55lb-0,30mm
.................
:
Това пък от къде го взе :shock:
При всеки производители е различно съотношението либри/диаметър.
Съгласен съм.Понеже говорим за брейд затова му дадох ориентир,ако трябва да бъдем по-точни 1lb. e 453gr
16lb/7kg-10mm
22lb/9.3kg-14mm
25lb/10,5kg.-16mm :D
.....................
Това са съвсем нормални показатели за плетено влакно.При монофила-5,2lb/2,3kg.-0,16; 6,1lb/2,7kg-0,18mm........
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
shishi6
новобранец
новобранец

Мнение от shishi6 »

Найстина е така колега ама за нормална фирма с реални размери на влакната и наистина реални кг.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

muharcheto написа: Нормалната цена на PowerPro e от 80лв нагоре,Berkley е около 48-65 в зависимост от модела/fireline,cristal,...../PowerPro e в касета с холограма.
МуАрче, нормалната цена на Пауър Про е около 10$ - оРгиналното.Това,че ти го взимаш/предлагаш на 80лв не означава,че това му е РЕАЛНАТА цена. За Беркли и други не ми се говори.
muharcheto написа: Има една серия брейд на FL..-xPOWER на Energoteam цената е много достъпна около 25лв.,а влакното найстина си го бива,за тези пари направо е супер 0,10/7,00кг-реални!
Да не бъркаш думите "нормално" , "реално" и тн? Щот' ако заставаш зад думите си с удоволствие бих закупил това тайнствено влакно 0.10 с РЕАЛЕН тест 7кг !
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Толкова ли не е ясно какво питам... :shock:

Имам една ролка STREN SONIC braid, на която пише:

10Lb 125Yd
4,5Kg 114m
Lo-Vis Green
2Lb Test Dia
.13mm

2Lb Test Dia ???
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

Raven написа:Толкова ли не е ясно какво питам... :shock:

Имам една ролка STREN SONIC braid, на която пише:

10Lb 125Yd
4,5Kg 114m
Lo-Vis Green
2Lb Test Dia
.13mm

2Lb Test Dia ???
Означава, че отговаря на диаметъра на 2 lb моно (май и аз трябваше да го blink-на? )
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

т.е. ако е това, реално не означава нищо...
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

Raven написа:т.е. ако е това, реално не означава нищо...
Означава си. По макарите в САЩ( и не само ), капацитетите ги пише в lb.Ако например е означено на шпулата 2 lb/135yrds, то тя ще побере 125 метра от твоето влакно.
Друг е въпросът колко отговарят на истината написаните числа.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Ясно, ама направо страшно... защото този Stren с диаметър 2lb и обявени 0,13 реално е към 0,25

От там нататък Stren Microfuse 10lb и 4lb test dia нямам идея какво ще се окаже - 0,06mm на хартия или 0,17, както го видях изписано в разни онлайн магазини, накрая да не се окаже и то 0,25... изобщо защо ги пишат тея числа.. къде е истината.. :lol:
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

sandista написа:
muharcheto написа: Нормалната цена на PowerPro e от 80лв нагоре,Berkley е около 48-65 в зависимост от модела/fireline,cristal,...../PowerPro e в касета с холограма.
МуАрче, нормалната цена на Пауър Про е около 10$ - оРгиналното.Това,че ти го взимаш/предлагаш на 80лв не означава,че това му е РЕАЛНАТА цена. За Беркли и други не ми се говори.
muharcheto написа: Има една серия брейд на FL..-xPOWER на Energoteam цената е много достъпна около 25лв.,а влакното найстина си го бива,за тези пари направо е супер 0,10/7,00кг-реални!
Да не бъркаш думите "нормално" , "реално" и тн? Щот' ако заставаш зад думите си с удоволствие бих закупил това тайнствено влакно 0.10 с РЕАЛЕН тест 7кг !
Mмммного се палиш колега.Малко уважение моля-с риболов се занимавам от.......ти не си бил роден още,май повече време седиш пред компа отколкото по водоемите,едно време нямаше нет,....даже и комп.нямаше-имаше само два магазина. :D.Незная от къде пазаруваш -10$ PowerPro :finga:
Нито продавам,нито предлагам за 80лв.,просто отивам при Дария,Приз,......и му виждам там колко се продава,влизам в нета и...
fms_logo.gif
fms_logo.gif (5.41 KiB) Преглеждано 1104 пъти
и в момента е на промоция :D ,ама няма такава цена.10$-нищо,че и там не е в касета и това там е нещо друго.
А,за FL..съм го пробвал и найстина е много добро.Оптималния вариант-цена/качество.Никак не е трудно да влезеш в първия рибарски магазин и да си купиш.Ако искаш дай ми кординати на ЛС и ще ти направя подарък за новата година-няма проблем и тогава пак ще си поговорим :drinkers:.Повярвай ми ВИНАГИ съм бил с най-добри и чисти намерения,а влакното найстина си струва.
Привет и НАСЛУКА!!!
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Мухарю с богат житейски опит, защо избрахте точно тази тема, за да пишете глупости ? Има и други теми, раздели и подобни, вероятно там ще намерите почитатели...
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Petur60 написа:Мухарю с богат житейски опит, защо избрахте точно тази тема, за да пишете глупости ? Има и други теми, раздели и подобни, вероятно там ще намерите почитатели...
Правилно колега,много категорично се изказва" колегата",Сандо много добре е написал ,но кой да прочете стари теми и мнения незнам :idea: :smt079 Всеки на готово пита за това и онова а то вече 100пъти е коментирано :twisted: Пауър про от ибей вчера ми пристигна на 44лв.с доставката(30либри тест диаметър,275метра).Със Уиплаша ловя от преди 4г. но Само на тролинг :!: Поздрави :drinkers: :drinkers: :drinkers:
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

По въпроса с power pro-то то само у нас е на такава нереално висока цена.Миналата година си купих от Русия 135 метра 0.13мм. за 700 рубли около 35лв.Та искам да попитам някой ползвал ли е такова влакно CLIMAX MONO-BRAID BR - 8 примерно 0.10 или 0.12мм.Интересуваме дали е с кръгло сечение,ще се усуква ли от блесни 2-3 номер по мепс.Шуми ли толкова във водачите като добре познатото на нашия пазар power pro.Лично аз не съм доволен от power pro-то,за една година и не става за нищо и колко воблера загубих с него,че и плоско малко иде.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

muharcheto написа: Малко уважение моля-с риболов се занимавам от.......ти не си бил роден още,май повече време седиш пред компа отколкото по водоемите,едно време нямаше нет,....даже и комп.нямаше-имаше само два магазина.
Момчета не му се карайте на човека , с добри намерения е ! В спора се ражда истината ! :) Хубаво е да се споменават качествени такъми,за да ги пробваме и ние. Попитах само дали е уверен в думите си ( болднал съм ги,че да се виждат хубаУ)
Сега, че е от старата школа е видно. Сега ,че не знае от къде да пазарува също. Явно е и паралия за да пазари от Дария :)
Старши , мойте уважения ще ги спечелиш след като видя реален тест доказващ думите ти за въпросното влакно (0,10/7,00кг-реални!);) И почти съм сигурен,че имам в пъти повече излети от теб (поне тази година). И да ти кажа и аз съм хванал от олд-скула : наркопи,корекоми,бурканченца за истинско млекце, дълги опашки за топъл лебец ...
Млад,млад ама си взима ПауърПрото ( 100% оРгинално) за 10$ ! По-скоро имай ти малко уважение към младите :) Ще спестиш някой лев,че и някой чалъм може да научиш :) Ама ако си те кефи да пазариш от Дария,пак е вариант :)
Няма нужда от подаръци, ако си активен спинингист ще направим един излет,ще пием по бира и ще си поговорим за влакната ( може пък и ти да научиш за някое хубаво дето не си го чувал ? :) ) ;)
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

варивас.... :lol: :lol:
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

sandista написа:
muharcheto написа: Малко уважение моля-с риболов се занимавам от.......ти не си бил роден още,май повече време седиш пред компа отколкото по водоемите,едно време нямаше нет,....даже и комп.нямаше-имаше само два магазина.
Момчета не му се карайте на човека , с добри намерения е ! В спора се ражда истината ! :) Хубаво е да се споменават качествени такъми,за да ги пробваме и ние. Попитах само дали е уверен в думите си ( болднал съм ги,че да се виждат хубаУ)
Сега, че е от старата школа е видно. Сега ,че не знае от къде да пазарува също. Явно е и паралия за да пазари от Дария :)
Старши , мойте уважения ще ги спечелиш след като видя реален тест доказващ думите ти за въпросното влакно (0,10/7,00кг-реални!);) И почти съм сигурен,че имам в пъти повече излети от теб (поне тази година). И да ти кажа и аз съм хванал от олд-скула : наркопи,корекоми,бурканченца за истинско млекце, дълги опашки за топъл лебец ...
Млад,млад ама си взима ПауърПрото ( 100% оРгинално) за 10$ ! По-скоро имай ти малко уважение към младите :) Ще спестиш някой лев,че и някой чалъм може да научиш :) Ама ако си те кефи да пазариш от Дария,пак е вариант :)
Няма нужда от подаръци, ако си активен спинингист ще направим един излет,ще пием по бира и ще си поговорим за влакната ( може пък и ти да научиш за някое хубаво дето не си го чувал ? :) ) ;)
Ето колега пращам малко снимки,не са с много добро за което се извинявам.Обикновенно пробвам влакната по този начин,може и да не е много правилно,незная сам ще прецениш.
Всички тук сме много различни,но нещото което ни е събрало тук е безграничната ни любов към риболова.та нали самата идея е да черпим знания и опит един от друг.Да научим нещо повече и да се усавършестваме колкото може повече в любимия спорт.Спорт е когато го практикуваме,а изкуство когато говорим за него.Винаги има кокво още да види и научи човек.Найстина ще се радвам ако някой път похвърляме заедно и ПИИИИНЕМ някоя и друга биричка-между другото.А за цената -направо е супер,може би найстина незная от къде да пазарувам.МИ НАУЧЕТЕ МЕ БЕ ХОРА!!! :D :drinkers: :drinkers:
Снимка 03.jpg
Снимка 03.jpg (68.32 KiB) Преглеждано 1046 пъти
Снимка 01.jpg
Снимка 01.jpg (65.46 KiB) Преглеждано 1046 пъти
Снимка 02.jpg
Снимка 02.jpg (67.04 KiB) Преглеждано 1046 пъти
Привет и НАСЛУКА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”