Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Щека
Модератор: sapuna
Щека
Да ви попитам някой ползвал ли е ето тази щека и ако я е ползвал ако може да сподели плюсовете и минусите на щеката.Защото мисля да си взимам такава но се чудя.. http://www.bordonanglingcentre.co.uk/ma ... -pole.html
Последно промяна от MuTaKa на Вто Яну 04, 2011 5:08 pm, променено общо 1 път.
Re: Щека Sensas crazy power
joro_ko написа:Мите Shimanoto го запазвам още от сега
ок за тебе е.

По темата: ако някой е ползвал тази щека ако може да каже какви са му впечателнията че мисля да я купувам.
Приемам също и предложения за щеки пак горе доло в тази цена 500-600 лева може и 2ра употреба.
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За тези пари500-600....
Sensas 114 с 1 топ сет(+ един на щеката) на 4 или 5то коляно-чисто нови.Има ги в магазин в Пловдив.Ако решиш кажи.Шаранска щека и здрава съответно.
Sensas 114 с 1 топ сет(+ един на щеката) на 4 или 5то коляно-чисто нови.Има ги в магазин в Пловдив.Ако решиш кажи.Шаранска щека и здрава съответно.
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
След доста гледане по сайтове и мислене реших да се оборудвам с ето това http://www.climaxtackle.co.uk/shimano-c ... 0_pole.htm вие какво мислите това шимано добро ли е или да се насоча към друго ?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мисля, че стреляш на посоки
Сенсас крейзи пауар е много здрава въдица за едри риби.
Шиманото, Ексейдж ВХ, няма нищо общо- много по-леко е, по-изпънато и тн.
Аз бих взел Шиманото, 100%.
Проблема с шиманото е дължината на топ сет-а.
Топ3 е дълаг под 3м, дори без да е рязан. Според мен е някъде около 280см, ако не и по-къс. Като го срежеш малко и ще стане около 250см, демек ще ти трябват допълнителни 4ти колена към комплекта.
Къпинга е още по-къс, абе ще трябват четвърти колена

Сенсас крейзи пауар е много здрава въдица за едри риби.
Шиманото, Ексейдж ВХ, няма нищо общо- много по-леко е, по-изпънато и тн.
Аз бих взел Шиманото, 100%.
Проблема с шиманото е дължината на топ сет-а.
Топ3 е дълаг под 3м, дори без да е рязан. Според мен е някъде около 280см, ако не и по-къс. Като го срежеш малко и ще стане около 250см, демек ще ти трябват допълнителни 4ти колена към комплекта.
Къпинга е още по-къс, абе ще трябват четвърти колена

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Понеже имах английско шимано-Technium XTB...chirusa_bg написа: Проблема с шиманото е дължината на топ сет-а.
Топ3 е дълаг под 3м.......
http://www.fostersofbirmingham.co.uk/TECXTB130PUK
Топ сетите са 3,20м.След отрязване дори и за 1,8мм плътен не падат под 2,85м.А относно дължина Шимано са доста точни

Проблема е че незнаеш какво купуваш.Взимаш щеката "на слука".Може да е много добра,може и да е отврат.По добре вземи от тук.Особено сега има намаления и не си заслужава.Не вярвам да се състезаваш че да ти трябват повече от 2 топ сета.А къпинги има универсални на -Колмик,Мавър,Миди......
Ако нямаш познат който да ти я купи и да ти я донесе няма смисъл.Като платиш и доставката и застраховката става "дявол с рога".Ако искаш здрава,шаранска щека вземи сенсаса 114 за 550лв.Поне знаеш че е нова.С допълнителен топ сет.Мини удължител.А мисля че има и още 3 допълнителни върха.Аз взех комплект на сенсас в който е включена тази щека като БОНУС.Не я бях разпъвал и сега я разпънах за да видя какво ти предлагам.Еми не е лека,но пък е за яки риби и без проблем и замисляне може да се дърпат шарани.А и интересно я водят-allround,a не Power.
Ако искаш що годе лека и по изпъната........еми трябват си повечко пари.
Успех в търсенето.
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето един добър сайт с дължините на топсетите
http://www.birdstackle.com/shimano-co/e ... 0_pole.htm
Вижда се, че ексейдж ВХ е с най-късия топ3 от всички шимана.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
chirusa_bg написа:Ето един добър сайт с дължините на топсетите
А някакъв друг проблем в BX има ли освен че са къси топ сетите?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мен лично ВХ ми харесва, препоръчвал съм го и на приятели, а извън БГ е и на добра цена.
Държал съм го само няколко пъти, а знаш че едно е да го потръскаш пред магазин или на брега за 10-15мин, друго е да си ловил с въдицата и да и знаеш всичките капризи.
Държал съм го само няколко пъти, а знаш че едно е да го потръскаш пред магазин или на брега за 10-15мин, друго е да си ловил с въдицата и да и знаеш всичките капризи.
Re: Щека
За тези пари ти предлагам отлично запазена Миварди на 13 м. - много лека и здрава ! Тел 0882825228 - Вальо