Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Искър - всичко за и по реката
Какво е положението към днешна дата с реката? По специално с бента на Мездра- има ли смисъл да се ходи? Моля за актуална и бърза информация, че съм на полусъединител 

На червен бряг дава много добри скобари.
-
- фен клуб-скобар
днес имаше доста гости на реката но мисля че след днешния риболов едва ли ще дойдат пак
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
много скобари и много хамали,все се оплакваме че няма риба,а никой не пуска това което е хванал в повече от нормата,има дни в който някои екземпляри надвишават нормата по няколко пъти,както казва слави трифонов-нема такава държава,никои нищо непуска ,голяма селяния,снега е почервенял от искормена риба и люспи,лаинения и боклуци,скапана работа ,даже имаше някакъв хвърляше и пиратки,да се чудиш и да се маеш,
те и некоя снимка
наредили се бяхме като сърдели,?гъз до гъз? няма място да се обърнеш
лакомен народ лакома работа нема се опраи скоро тази държава,за съжаление месарска работа
има една поговорка-3 дни иху и после тихо
за това и неще да се храни
те и некоя снимка
наредили се бяхме като сърдели,?гъз до гъз? няма място да се обърнеш
лакомен народ лакома работа нема се опраи скоро тази държава,за съжаление месарска работа
има една поговорка-3 дни иху и после тихо
за това и неще да се храни

някой знае ли на връждебна дали дава нещо по реата
-
- новобранец
На 12.01.11г. бях на реката при Роман. Водата беше висока но общо взето бистра. В градът под пожарната беше пренаселено. На чешмата рибари имаше доста но главно от към пътя. Интересно че никой не хранеше а и риба се ловеше главна на голи тройки /не става дума за косене или търмъчене/, рибите бяха с прилични размери м-у 300/500гр.
Привет колеги,
днес бях на Ореховица под моста, лови се клен и то само на едно определено място. Реката сравнително бистра и вдига нивото.
Преди няколко дни е била по-ниска и някои хора са прибрали повече от 22 кг. Става въпрос за кленове от половин кило нагоре.
Аз не хванах нищо и снимки нямам.
днес бях на Ореховица под моста, лови се клен и то само на едно определено място. Реката сравнително бистра и вдига нивото.
Преди няколко дни е била по-ниска и някои хора са прибрали повече от 22 кг. Става въпрос за кленове от половин кило нагоре.
Аз не хванах нищо и снимки нямам.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е на какво ги ловят на тая Ореховица?Ще взема да се прилъжа и аз да отскоча там....
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Абсолютно безпредметно, освен ако не се отиде в 12 през нощта. Местата са точно за 2-3 души и се пазят от местни срещу заплащане. Това е за Оряховица. Иначе нивото е високо за нормалните места за риболов.
На Червен Бряг е лудница. Колегата малко по-нагоре е описал много точно ситуацията. Хубавите места са заети още в 4-5 часа. Там не съм виждал някой да пуска риба.
Всъщност аз никога не съм виждал някой да пуска риба, където и да съм ходил
Това да не е някакъв виц или филм образователен.
На Червен Бряг е лудница. Колегата малко по-нагоре е описал много точно ситуацията. Хубавите места са заети още в 4-5 часа. Там не съм виждал някой да пуска риба.
Всъщност аз никога не съм виждал някой да пуска риба, където и да съм ходил

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
мерси за съвета,но пак не разбрах на какво ги ловят на тази Ореховица 

На 15.01.11г. изкарахме цял ден на реката. По местата до гр.Искър, цял ден реката спадаше, но доста бавно 10-на см за деня.
Цвета на водата е добър, нивото също не е лошо, ще е хубаво май още малко да се нормализира.
Направихме пълно капо. Имахме бял/доволно количество/, жълъдов, ларви на восъчен молец.
Отделно рибки за кефал и таранчици за щука. Единствено привечер се разигра отгоре уклея и започна да кълве на бял, но бяхме прогонени от дъжда
Смятам че в близките дни нивото на водата ще е доста приятно, но това затопляне малко странно ми се струва на мен, а за рибите сигурно два пъти.
Цвета на водата е добър, нивото също не е лошо, ще е хубаво май още малко да се нормализира.
Направихме пълно капо. Имахме бял/доволно количество/, жълъдов, ларви на восъчен молец.
Отделно рибки за кефал и таранчици за щука. Единствено привечер се разигра отгоре уклея и започна да кълве на бял, но бяхме прогонени от дъжда

Смятам че в близките дни нивото на водата ще е доста приятно, но това затопляне малко странно ми се струва на мен, а за рибите сигурно два пъти.
Дали ще се намери колега който да сподели къде близо до София и точно на кое място на р.Искар си заслужава да отида утре на излет...?!
Много ще съм благодарен, тъй като съм начинаещ рибар и има нужда от добри ствети
Много ще съм благодарен, тъй като съм начинаещ рибар и има нужда от добри ствети

където и да отидеш в района и на враждебна и на негован има риба..клен,бабушка,костур,уклей...
фен клуб-скобар
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
sashoart написа:където и да отидеш в района и на враждебна и на негован има риба..клен,бабушка,костур,уклей...
А щука има ли вероятност да излезе ако я помъча на спининг
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]