Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

За спинингисти
Модератор: emo vasilev
За спинингисти
Докато гледах клипчета в нета попаднах на това: http://www.vimeo.com/8085362
Човека от видеото показва какво да направите,ако сте закачили воблера си за дъното или за някоя закачка.Закача на основната линия вирбел с карабинка,на която слага запалителна свещ(ако не се лъжа
) и замята към закачения воблер.Аз лично не съм го изпробвал,защото не практикувам спининг риболов,но се надявам някой да го опита и да сподели резултата.
Извинявам се ако съм пуснал темата в грешния подфорум.Ако е така,моля някой модератор да я премести.Мъжа от клипа е създал нов начин за откачане на примамки и за това реших да го пусна в раздел "Как да си направя..."
Човека от видеото показва какво да направите,ако сте закачили воблера си за дъното или за някоя закачка.Закача на основната линия вирбел с карабинка,на която слага запалителна свещ(ако не се лъжа

Извинявам се ако съм пуснал темата в грешния подфорум.Ако е така,моля някой модератор да я премести.Мъжа от клипа е създал нов начин за откачане на примамки и за това реших да го пусна в раздел "Как да си направя..."

Последно промяна от kmap на Чет Юли 01, 2010 1:47 pm, променено общо 2 пъти.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За спинингисти
Първо ... бушон викаш ?
Лъжеш се
!
Второ - не е нов начина ! Има варианти с катинари,карабинки с малки въженца от тойлетну казанче и тн ..
Трето - работи предимно от лодка. От брега трудно се спуска до закачката.

Второ - не е нов начина ! Има варианти с катинари,карабинки с малки въженца от тойлетну казанче и тн ..
Трето - работи предимно от лодка. От брега трудно се спуска до закачката.
Както казах,не съм изпробвал този метод до сега.Не съм и виждал някой да го използва.sandista написа:Първо ... бушон викаш ?![]()
![]()
Лъжеш се
!

- danev69
- сериозен играч
Аз съм пробвал с катинар...и той остана вътре
. Хубаво е да има начин за откачане,ама всяка закачка е различна. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Изглежда ми малко нагласено,защото не показва точно как действа,може някой да му откача от долу,камерата все пак не снима.

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
то само тва остава до си нося свещи и катинари по джобовете щото ми е малко другия багаж
кат се скъса - скъса иначе за какво да преспува човек на прибиране ако не за некоя скъсана примамка
кат се скъса - скъса иначе за какво да преспува човек на прибиране ако не за некоя скъсана примамка

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- danev69
- сериозен играч
Здравейте,колеги. Аз лично съм го прежалил късането. Гадно ми е,като закача и скъсам,ама тва е част от играта. Който не иска да къса може да си хвърля винаги на чистото,ама рибите винаги са в закачките. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
При риболов от лодка или зимата на подледния ползвам един "рошав" катинар.
Всъщност е карабинер с оловно тяло и всякакви висящи неща по него. Верижки, халки и всякъкви такива. При 90% от закачките помага и спасявам блесната.
Всъщност е карабинер с оловно тяло и всякакви висящи неща по него. Верижки, халки и всякъкви такива. При 90% от закачките помага и спасявам блесната.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
това с катинара ще го потърся във форума 

Ето темата, нямя защо да търсиш.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D0%BB
Катинар или карабинер с утежнение наистина не е подходящ за от брега, прекаленно са тежки и не могат да се спуснат напълно до края на линията, освен ако не се лови с някакъв кол с акция над 200г.
Това което съм показал в началото действа обаче и от брега(изпробвано е многократно), НО все пак не при големи дистанции които намаляват значително ъгъла който образува линията спрямо водата, т.е. колкото по плитък водоема и колкото по-навътре във водата сме закачили примамката си толкова по-трудно се спука "спаситела".
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D0%BB
Катинар или карабинер с утежнение наистина не е подходящ за от брега, прекаленно са тежки и не могат да се спуснат напълно до края на линията, освен ако не се лови с някакъв кол с акция над 200г.
Това което съм показал в началото действа обаче и от брега(изпробвано е многократно), НО все пак не при големи дистанции които намаляват значително ъгъла който образува линията спрямо водата, т.е. колкото по плитък водоема и колкото по-навътре във водата сме закачили примамката си толкова по-трудно се спука "спаситела".
- Marauder
- новобранец
- Обратна връзка:
Темата е интересна 
Идеяата още повече. За чудещите се как се откача, може да погледнете http://www.youtube.com/watch?v=EvJ_OoiwE8I&NR=1
Просто трябва да се повдигне пръта няколко пъти и воблера или блесната се откача от тежеста на "тежеста". А да се ползва ненужна свещ от кола е направо

Идеяата още повече. За чудещите се как се откача, може да погледнете http://www.youtube.com/watch?v=EvJ_OoiwE8I&NR=1
Просто трябва да се повдигне пръта няколко пъти и воблера или блесната се откача от тежеста на "тежеста". А да се ползва ненужна свещ от кола е направо

Неко го закачи за някой клон на дърво,пък да мята бушона колкото ще