Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Filstar Universal carp - ревю
Модератор: sapuna
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Filstar Universal carp - ревю
Здравейте, колеги.
Реших да пусна тази тема защото се сдобих с два броя от тези шаранджийски пръчки Filstar Universal carp и понеже много колеги питат за евтини шаранджииски пръчки, реших да направя тази тема като ревю на въпросните сопи, за да ориентирам колегите, които като мен търсят прилична и евтина шаранджииска пръчка.
И така пръчките Filstar Universal carp се предлагат в два варианта
-на две части с дължина 3.6 метра и акция 3lb и
-на три части отново с дължина 3.6 метра и акция 3lb.
Ето ги моите:

Както всички виждате моите са на три части/транспорта им за мен е по удобен/, дълги 3.6 метра и акция 3lb.Пръчката се отличава с добро качество на изработката. Водачите са добре заляти, без оливания със смола и други подобни грозотии, характерни за доста от китайските сопи.Като цяло пръчката е черна и матирана, което и придава финес.Има добре лакирана най - долна част, която визуално имитира карбон с оплетка.Ето това имам предвид:

Долната ръкохватка е направена много ефектно със неплъзгащо гумирано покритие с кръстосани тъмни ленти/като на Формакс Епика/ - ето:

Водачите са качествини и SIC, с голям диаметър и 50 мм първи водач. Това съм се опитал да ви покажа с долните снимки:

Макародържача е от евтиния тип, със стоманени халки, боядисани в черен цвят, и като цяло е доста добър, захваща макарата здраво и надежно.

Пръчката спиред производителя е произведена от карбон - композитен материял, а според мен първите две части са си фибростъкло, а само върха е композит, но това е само мое мнение и не зная до колко е верно.
Тежестта на сопата е 430-440 грама.
Строят на сопичката е много добър, стегната е и не провисва. Върха ми се струва обаче мек и реално ми изглежда пръчката около 2.75 либри а не колкото е указано, но това ще увеличи удоволствието от ваденето на риба, което за мен е най-важното и най- търсеното нещо в една сопа.
Това, което може да се каже като цяло за тази пръчка е, че това е перфектния избор за хора, които искат добре изглеждаща и качествено изработена шаранджиска пръчка на ниска цена. Мисля, че тая сопа ще е достоиния заместник на доказалия се верен боец EASY CARP, защото го превъзхожда от една страна с красивата си визия, а от друга с наличието на по- качествени Сикови водачи/ на ИЗИТО са керамични/. Аз съм доволен от покупката си и с чиста съвест я препоръчвам на колегите търсещи Некарбонова добра сопа на ниска цина - пропуснах да кажа, че цената на Filstar Universal carp варира от 28 до 30 лева.
ПП.Толкова добра/че даже малко по.добра/ сопа в евтиния клас досега съм виждал само една - Jaxon Harmony Carp/имах такива и още ме е яд,че ги продадох - те са в колега от форума и може той да ви дръпне едно ревю за тях/, но те се внесоха еднократно от Видракс и изчезнаха, дори не ги видях по магазините.
За колеги от Варна - на Л.С ще ви кажа къде я има сопичката в нашия град, за да не правим явна реклама на магазина.
И да уточня- не съм търговец на риболовни стоки и не правя реклама, а описвам качествата на един добър продукт, който съм открил на пазара и искам да помогна на всички колеги в лутането - каква шаранска сопа от ниския клас да си вземат.
Реших да пусна тази тема защото се сдобих с два броя от тези шаранджийски пръчки Filstar Universal carp и понеже много колеги питат за евтини шаранджииски пръчки, реших да направя тази тема като ревю на въпросните сопи, за да ориентирам колегите, които като мен търсят прилична и евтина шаранджииска пръчка.
И така пръчките Filstar Universal carp се предлагат в два варианта
-на две части с дължина 3.6 метра и акция 3lb и
-на три части отново с дължина 3.6 метра и акция 3lb.
Ето ги моите:
Както всички виждате моите са на три части/транспорта им за мен е по удобен/, дълги 3.6 метра и акция 3lb.Пръчката се отличава с добро качество на изработката. Водачите са добре заляти, без оливания със смола и други подобни грозотии, характерни за доста от китайските сопи.Като цяло пръчката е черна и матирана, което и придава финес.Има добре лакирана най - долна част, която визуално имитира карбон с оплетка.Ето това имам предвид:
Долната ръкохватка е направена много ефектно със неплъзгащо гумирано покритие с кръстосани тъмни ленти/като на Формакс Епика/ - ето:
Водачите са качествини и SIC, с голям диаметър и 50 мм първи водач. Това съм се опитал да ви покажа с долните снимки:
Макародържача е от евтиния тип, със стоманени халки, боядисани в черен цвят, и като цяло е доста добър, захваща макарата здраво и надежно.
Пръчката спиред производителя е произведена от карбон - композитен материял, а според мен първите две части са си фибростъкло, а само върха е композит, но това е само мое мнение и не зная до колко е верно.
Тежестта на сопата е 430-440 грама.
Строят на сопичката е много добър, стегната е и не провисва. Върха ми се струва обаче мек и реално ми изглежда пръчката около 2.75 либри а не колкото е указано, но това ще увеличи удоволствието от ваденето на риба, което за мен е най-важното и най- търсеното нещо в една сопа.
Това, което може да се каже като цяло за тази пръчка е, че това е перфектния избор за хора, които искат добре изглеждаща и качествено изработена шаранджиска пръчка на ниска цена. Мисля, че тая сопа ще е достоиния заместник на доказалия се верен боец EASY CARP, защото го превъзхожда от една страна с красивата си визия, а от друга с наличието на по- качествени Сикови водачи/ на ИЗИТО са керамични/. Аз съм доволен от покупката си и с чиста съвест я препоръчвам на колегите търсещи Некарбонова добра сопа на ниска цина - пропуснах да кажа, че цената на Filstar Universal carp варира от 28 до 30 лева.
ПП.Толкова добра/че даже малко по.добра/ сопа в евтиния клас досега съм виждал само една - Jaxon Harmony Carp/имах такива и още ме е яд,че ги продадох - те са в колега от форума и може той да ви дръпне едно ревю за тях/, но те се внесоха еднократно от Видракс и изчезнаха, дори не ги видях по магазините.
За колеги от Варна - на Л.С ще ви кажа къде я има сопичката в нашия град, за да не правим явна реклама на магазина.
И да уточня- не съм търговец на риболовни стоки и не правя реклама, а описвам качествата на един добър продукт, който съм открил на пазара и искам да помогна на всички колеги в лутането - каква шаранска сопа от ниския клас да си вземат.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Filstar Universal carp - ревю
Здравейте колеги аз съм човека във който са въпросните Jaxon Harmony carp и обещавам при първа възможност да напиша и аз едно ревю за тях.Колегата Свилен със сигурност не е търговец на риболовни стоки ,имал съм късмета и мога да кажа честа на два пъти да си купувам от него принадлежностни които не ползва и двата пъти ми ги носи до Добрич и нямаше никакъв проблем така да се каже с две думи се разбирахме .Голем пич.Поздрави
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Мерси за хубавите думи, братле и за чашките/ супер са/.
Драсни и те едно коментарче за твоите сопи, защото си струва - просто са много добри / дано да си намерил време да ги пробваш, че и с шаро да си ги сефтосал/.
Драсни и те едно коментарче за твоите сопи, защото си струва - просто са много добри / дано да си намерил време да ги пробваш, че и с шаро да си ги сефтосал/.
.

-
- фен клуб-скобар
Така ме завладяха тези думи, че веднага ми се прииска да си купя такава пръчка
Със сигурност полезно инфо за колегите

Със сигурност полезно инфо за колегите

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- Carptdv
- ще става разбирач
Това ревю на тези пръчки доста ме зарадва,с добрите думи които се казаха ,тъи като съм решил да си копувам Filstar univirsal carp 3 броя,тези които са на 2 части.Мисля че транспорта няма да ме затрудни,надявам се да са с същото добро качество като тези на 3 части.Също и Univirsal match съм решил да взимам в близките дни.Ако някои има опит с тези пръчки,може да сподели за тях.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Universal match не става колега - тежък е и строя му е доста стренен- няма да ти достави никакво удоволстве да ловиш с него. Ето ти една невероятна пръчка мачова, която си струва всяко левче/ имам я и съм супер доволен/tihookeanec написа:........Също и Univirsal match съм решил да взимам в близките дни.Ако някои има опит с тези пръчки,може да сподели за тях.
http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... ts_id=2621

.

-
- ще става разбирач
Прав е Свилчо. Повъртях ги пръчките из ръцете си и за мен за 30лв тея сопи са феноменални. Не само че ще вършат идеална работа, ами и са много красиви. За този ценови клас са най-доброто което съм виждал. Севтоса ги още на първия риболов с шаран къде двете кила и се представиха на ниво.
Джаксъна също беше добър, но тези са по-красиви и по-стилни.
Аз също съм фен на евтините шаранджийки, понеже не обичам да робувам на пръчки, а и разликата с карбоновите пръчки по 120лв парчето е в 50-100гр по-голямо тегло. Моите са Crown Teres Carp и трябва да отбележа, че са две класи по-долу от този филстар.
п.п. Брат ми наистина не е търговец, просто бързо му омръзват пръчките и обича да ги сменя често.
Джаксъна също беше добър, но тези са по-красиви и по-стилни.
Аз също съм фен на евтините шаранджийки, понеже не обичам да робувам на пръчки, а и разликата с карбоновите пръчки по 120лв парчето е в 50-100гр по-голямо тегло. Моите са Crown Teres Carp и трябва да отбележа, че са две класи по-долу от този филстар.
п.п. Брат ми наистина не е търговец, просто бързо му омръзват пръчките и обича да ги сменя често.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Тъй си е Коле, много са арни пръчлетата, па и късметлииски.
ПП.Що викаш че не съм търговец - ми нъл търговец работя нищо че продавам профили за дограма/ а как искам един собствен риболовен магазин - ама то мечта само - пари нема/
ПП.Що викаш че не съм търговец - ми нъл търговец работя нищо че продавам профили за дограма/ а как искам един собствен риболовен магазин - ама то мечта само - пари нема/

.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Никой ли колега няма да сподели своите впечатления от тая пръчка, или аз съм единствения с такива във фоорума 

.

-
- новобранец
Обмислям да си взема точно такава в най-скоро време, тази от 3 части. Ще споделя когато това се случи.

- antivik
- кандидат преподавател
Присъединявам се към мненията на участниците в темата. И аз ползвам подобни сопи не са карпови, а айрън стик но като съотношение цена - качество за мен са много добри. И аз както някой каза по-горе не робувам на марки и цени/може би щот не мога да си го позволя
/, а и съм на мнение че когато рибата реши да кълве и една сопа отрязана от гората ще свърши работа, а че сопичките си струват - спор няма. А НА ЗДРАВЕ
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
Някои има ли идея къде да намеря въпросните пръчки на 3 части в София :S Или онлине в краен случай ( в сайта на FILSTAR са само в компект с макара ) Ще съм безкрайно благодарен

- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Е то тук виж http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... &mode=viewPavel.Pavlov написа:Някои има ли идея къде да намеря въпросните пръчки на 3 части в София :S Или онлине в краен случай ( в сайта на FILSTAR са само в компект с макара ) Ще съм безкрайно благодарен![]()
-
- новобранец
Още се надявам да намеря Universal Carp... в противен случай взимам easy-toBlack sea_fb написа:Е то тук виж http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... &mode=viewPavel.Pavlov написа:Някои има ли идея къде да намеря въпросните пръчки на 3 части в София :S Или онлине в краен случай ( в сайта на FILSTAR са само в компект с макара ) Ще съм безкрайно благодарен![]()

-
- новобранец
Тъй като проверих може би всички олине магазини и не намерих, а и полчих следния отговор от акваспорт:
за в момента пръчката не е налична, нито при нас, нито при официалния вносител. Евентуално, ако има останала някъде по магазинската мрежа.
мисля да пусна нова тема направо ;S
за в момента пръчката не е налична, нито при нас, нито при официалния вносител. Евентуално, ако има останала някъде по магазинската мрежа.
мисля да пусна нова тема направо ;S