Filstar Universal carp - ревю

Модератор: sapuna

Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Filstar Universal carp - ревю

Мнение от svilen_sa6kov »

Здравейте, колеги.
Реших да пусна тази тема защото се сдобих с два броя от тези шаранджийски пръчки Filstar Universal carp и понеже много колеги питат за евтини шаранджииски пръчки, реших да направя тази тема като ревю на въпросните сопи, за да ориентирам колегите, които като мен търсят прилична и евтина шаранджииска пръчка.
И така пръчките Filstar Universal carp се предлагат в два варианта
-на две части с дължина 3.6 метра и акция 3lb и
-на три части отново с дължина 3.6 метра и акция 3lb.
Ето ги моите:
Изображение
Както всички виждате моите са на три части/транспорта им за мен е по удобен/, дълги 3.6 метра и акция 3lb.Пръчката се отличава с добро качество на изработката. Водачите са добре заляти, без оливания със смола и други подобни грозотии, характерни за доста от китайските сопи.Като цяло пръчката е черна и матирана, което и придава финес.Има добре лакирана най - долна част, която визуално имитира карбон с оплетка.Ето това имам предвид:
Изображение
Долната ръкохватка е направена много ефектно със неплъзгащо гумирано покритие с кръстосани тъмни ленти/като на Формакс Епика/ - ето:
Изображение
Водачите са качествини и SIC, с голям диаметър и 50 мм първи водач. Това съм се опитал да ви покажа с долните снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Макародържача е от евтиния тип, със стоманени халки, боядисани в черен цвят, и като цяло е доста добър, захваща макарата здраво и надежно.
Изображение
Пръчката спиред производителя е произведена от карбон - композитен материял, а според мен първите две части са си фибростъкло, а само върха е композит, но това е само мое мнение и не зная до колко е верно.
Тежестта на сопата е 430-440 грама.
Строят на сопичката е много добър, стегната е и не провисва. Върха ми се струва обаче мек и реално ми изглежда пръчката около 2.75 либри а не колкото е указано, но това ще увеличи удоволствието от ваденето на риба, което за мен е най-важното и най- търсеното нещо в една сопа.

Това, което може да се каже като цяло за тази пръчка е, че това е перфектния избор за хора, които искат добре изглеждаща и качествено изработена шаранджиска пръчка на ниска цена. Мисля, че тая сопа ще е достоиния заместник на доказалия се верен боец EASY CARP, защото го превъзхожда от една страна с красивата си визия, а от друга с наличието на по- качествени Сикови водачи/ на ИЗИТО са керамични/. Аз съм доволен от покупката си и с чиста съвест я препоръчвам на колегите търсещи Некарбонова добра сопа на ниска цина - пропуснах да кажа, че цената на Filstar Universal carp варира от 28 до 30 лева.
ПП.Толкова добра/че даже малко по.добра/ сопа в евтиния клас досега съм виждал само една - Jaxon Harmony Carp/имах такива и още ме е яд,че ги продадох - те са в колега от форума и може той да ви дръпне едно ревю за тях/, но те се внесоха еднократно от Видракс и изчезнаха, дори не ги видях по магазините.
За колеги от Варна - на Л.С ще ви кажа къде я има сопичката в нашия град, за да не правим явна реклама на магазина.
И да уточня- не съм търговец на риболовни стоки и не правя реклама, а описвам качествата на един добър продукт, който съм открил на пазара и искам да помогна на всички колеги в лутането - каква шаранска сопа от ниския клас да си вземат.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
radobg1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Filstar Universal carp - ревю

Мнение от radobg1 »

Здравейте колеги аз съм човека във който са въпросните Jaxon Harmony carp и обещавам при първа възможност да напиша и аз едно ревю за тях.Колегата Свилен със сигурност не е търговец на риболовни стоки ,имал съм късмета и мога да кажа честа на два пъти да си купувам от него принадлежностни които не ползва и двата пъти ми ги носи до Добрич и нямаше никакъв проблем така да се каже с две думи се разбирахме .Голем пич.Поздрави
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мерси за хубавите думи, братле и за чашките/ супер са/.
Драсни и те едно коментарче за твоите сопи, защото си струва - просто са много добри / дано да си намерил време да ги пробваш, че и с шаро да си ги сефтосал/.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Така ме завладяха тези думи, че веднага ми се прииска да си купя такава пръчка :lol: :lol:
Със сигурност полезно инфо за колегите :smt023
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
Carptdv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Carptdv »

Това ревю на тези пръчки доста ме зарадва,с добрите думи които се казаха ,тъи като съм решил да си копувам Filstar univirsal carp 3 броя,тези които са на 2 части.Мисля че транспорта няма да ме затрудни,надявам се да са с същото добро качество като тези на 3 части.Също и Univirsal match съм решил да взимам в близките дни.Ако някои има опит с тези пръчки,може да сподели за тях.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

tihookeanec написа:........Също и Univirsal match съм решил да взимам в близките дни.Ако някои има опит с тези пръчки,може да сподели за тях.
Universal match не става колега - тежък е и строя му е доста стренен- няма да ти достави никакво удоволстве да ловиш с него. Ето ти една невероятна пръчка мачова, която си струва всяко левче/ имам я и съм супер доволен/
http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... ts_id=2621 :smt023
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Прав е Свилчо. Повъртях ги пръчките из ръцете си и за мен за 30лв тея сопи са феноменални. Не само че ще вършат идеална работа, ами и са много красиви. За този ценови клас са най-доброто което съм виждал. Севтоса ги още на първия риболов с шаран къде двете кила и се представиха на ниво.
Джаксъна също беше добър, но тези са по-красиви и по-стилни.
Аз също съм фен на евтините шаранджийки, понеже не обичам да робувам на пръчки, а и разликата с карбоновите пръчки по 120лв парчето е в 50-100гр по-голямо тегло. Моите са Crown Teres Carp и трябва да отбележа, че са две класи по-долу от този филстар.

п.п. Брат ми наистина не е търговец, просто бързо му омръзват пръчките и обича да ги сменя често. :wink:
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Тъй си е Коле, много са арни пръчлетата, па и късметлииски.
ПП.Що викаш че не съм търговец - ми нъл търговец работя нищо че продавам профили за дограма/ а как искам един собствен риболовен магазин - ама то мечта само - пари нема/ :wink:
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Никой ли колега няма да сподели своите впечатления от тая пръчка, или аз съм единствения с такива във фоорума :lol:
georgi_bs_81
новобранец
новобранец

Мнение от georgi_bs_81 »

Обмислям да си взема точно такава в най-скоро време, тази от 3 части. Ще споделя когато това се случи.
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Присъединявам се към мненията на участниците в темата. И аз ползвам подобни сопи не са карпови, а айрън стик но като съотношение цена - качество за мен са много добри. И аз както някой каза по-горе не робувам на марки и цени/може би щот не мога да си го позволя :wink: /, а и съм на мнение че когато рибата реши да кълве и една сопа отрязана от гората ще свърши работа, а че сопичките си струват - спор няма. А НА ЗДРАВЕ :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Pavel.Pavlov
новобранец
новобранец

Мнение от Pavel.Pavlov »

Някои има ли идея къде да намеря въпросните пръчки на 3 части в София :S Или онлине в краен случай ( в сайта на FILSTAR са само в компект с макара ) Ще съм безкрайно благодарен :?: :?:
Аватар
Black sea_fb
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Black sea_fb »

Pavel.Pavlov написа:Някои има ли идея къде да намеря въпросните пръчки на 3 части в София :S Или онлине в краен случай ( в сайта на FILSTAR са само в компект с макара ) Ще съм безкрайно благодарен :?: :?:
Е то тук виж http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... &mode=view
Pavel.Pavlov
новобранец
новобранец

Мнение от Pavel.Pavlov »

Black sea_fb написа:
Pavel.Pavlov написа:Някои има ли идея къде да намеря въпросните пръчки на 3 части в София :S Или онлине в краен случай ( в сайта на FILSTAR са само в компект с макара ) Ще съм безкрайно благодарен :?: :?:
Е то тук виж http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... &mode=view
Още се надявам да намеря Universal Carp... в противен случай взимам easy-to :rolleyes:
Pavel.Pavlov
новобранец
новобранец

Мнение от Pavel.Pavlov »

Тъй като проверих може би всички олине магазини и не намерих, а и полчих следния отговор от акваспорт:

за в момента пръчката не е налична, нито при нас, нито при официалния вносител. Евентуално, ако има останала някъде по магазинската мрежа.

мисля да пусна нова тема направо ;S
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”