Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

На вниманието на ИАРА-Кърджали.
Модератор: bobopeli
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
На вниманието на ИАРА-Кърджали.
В събота вечерта реших да си направя разходка до язовир Мъглене, както си обикалях с колата видях 2ма дет се оглеждат кат гърмяни зайци, завъртях няколко кръгчета и се върнах пак да ги видя. С лодката и с 2 чувала ... освен мрежи друго не може да е ... едва ли е нещо друго... Буса им беше бял, не видях марката, с регистрация К 0397 АР.
Гадините постоянно мрежат тоя язовир и за това няма риба там ... Пък през пролетта, когато е забранено е... пълен ужас... всяка вечер опъват мрежи от единия до другия край ... може да се зачестят проверките там ...
Ако ли не ... аз ще почна да им ги събирам
Гадините постоянно мрежат тоя язовир и за това няма риба там ... Пък през пролетта, когато е забранено е... пълен ужас... всяка вечер опъват мрежи от единия до другия край ... може да се зачестят проверките там ...

Ако ли не ... аз ще почна да им ги събирам

It's all about the game and how you play it !!!
Re: На вниманието на ИАРА-Кърджали.
Еми събирай ги, кво чакаш. Ако ти е трудно сам имаш телефон. Звънкаш на познати /може и нериболовци/ и така.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
какво ще събираш колега ??? гъби ?? обикновенно когато ги видиш или си тръгват или сега отиват но вече са те видяли. ако си сам а те да кажем 3-ма как ще им ги събереш. много знаете по темите а като ви се случи на вас мълчите. В Кърджалийско има много бракониери. почти всички водоеми се пощят постоянно. ИАРА не може изобщо да се справи. а не съм и сигурем колко се опитват( аз съм подал до сега 2 сигнала в ИАРА, и на 2-та казаха че ще реагират веднага а и на 2-та никой не дойде)
112 там е истината работи безотказно 

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
пазете се от бабитски изпълнения-масово ходят въоръжени,особено когато числено ви превъзхождат-да не стане беля...имат много стабилен гръб и в полицията и в иара...оправия няма...а всички реваха,че трябва да се махне дпс-протежето-но от лични наблюдения по негово време беше по-стегнато положението...но можеи да е субективно усещането...
аз лично не искам някой да ме пребие заради риба -не знаете какви изроди има между бракониерите ,дето на 5 ракии могат и да те заколят....няма смисъл да пишете колко съм страхлив-набийте някой бракониер да видим..обаждам се и това е-не е моя работа да се бия с бракониери...
аз лично не искам някой да ме пребие заради риба -не знаете какви изроди има между бракониерите ,дето на 5 ракии могат и да те заколят....няма смисъл да пишете колко съм страхлив-набийте някой бракониер да видим..обаждам се и това е-не е моя работа да се бия с бракониери...
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дави разкажа случка:
Язовир пясъчник преди 3-4 години,мой познат отива да гони костур от лодка в района около могилите,почва да тества нови силикони когато закача нещо(на макарата има навит конец о,14) почва да дърпа нагоре само с макра,на повърхността се появява мрежа доста пълна с риба.Откача си туистера и завързва мрежата за лодката и пак я пуска долу през това време неговия приятел звънка на ИАРА,те им казват ако имате възможност изчакайте да дойдем ако ли не почвайте да вадите мрежата.Докъто чакат решава неговия познат да намери края който се оказва доста далече и започва да пребира мрежата в лодката и да върви към него с много бавна и тромава лодка натежала от риба в това време ИАРА идват и се включват да помагат,мрежата е толкова дълга че я събират около 40-50 мин 3 лодки,на всеки 10-15м. има по едно сомче около 3-4 кг.Излизат на брега и започват да пишат портокол ИАРА тогава моя познат отива и взима по 1 трофей за него и негоявия познат(сомчета задушени от липса на движение на пръв поглед около 3-4 килца по 1 на него и на познатия му) тогава иараджиите им се скарват ама отговора е толкова се бъхтахме трябва от цялата работа да изкчрим и ние нещо.Това едно на ръка,когато тръгват всички каталясали от мястото на края на стената до ресторанта ги очаквали 2 лади ниви от тях изкачат грубо 8 човека с пистолети и ловни пушки и започват да ги заплашват рибата и мрежата или смърт.Естествено предпочели да върнат рибата и мрежите и да се оттървът.
Та къкво исках да кажа няма значение къкво и кога си извадил важното е да има някой по-сериозен да ти пази гърба иначе с тея бракониери няма оправия,може и да не се прибереш у вас ако извадиш на някой малумник мрежата.
Язовир пясъчник преди 3-4 години,мой познат отива да гони костур от лодка в района около могилите,почва да тества нови силикони когато закача нещо(на макарата има навит конец о,14) почва да дърпа нагоре само с макра,на повърхността се появява мрежа доста пълна с риба.Откача си туистера и завързва мрежата за лодката и пак я пуска долу през това време неговия приятел звънка на ИАРА,те им казват ако имате възможност изчакайте да дойдем ако ли не почвайте да вадите мрежата.Докъто чакат решава неговия познат да намери края който се оказва доста далече и започва да пребира мрежата в лодката и да върви към него с много бавна и тромава лодка натежала от риба в това време ИАРА идват и се включват да помагат,мрежата е толкова дълга че я събират около 40-50 мин 3 лодки,на всеки 10-15м. има по едно сомче около 3-4 кг.Излизат на брега и започват да пишат портокол ИАРА тогава моя познат отива и взима по 1 трофей за него и негоявия познат(сомчета задушени от липса на движение на пръв поглед около 3-4 килца по 1 на него и на познатия му) тогава иараджиите им се скарват ама отговора е толкова се бъхтахме трябва от цялата работа да изкчрим и ние нещо.Това едно на ръка,когато тръгват всички каталясали от мястото на края на стената до ресторанта ги очаквали 2 лади ниви от тях изкачат грубо 8 човека с пистолети и ловни пушки и започват да ги заплашват рибата и мрежата или смърт.Естествено предпочели да върнат рибата и мрежите и да се оттървът.
Та къкво исках да кажа няма значение къкво и кога си извадил важното е да има някой по-сериозен да ти пази гърба иначе с тея бракониери няма оправия,може и да не се прибереш у вас ако извадиш на някой малумник мрежата.

Без риболов няма любов !
Събират се лесно скъпи колеги. И лесно се палят. Лошото е че, ако някой те е видял после няма как да ходиш за риба на същото място. Винаги ще те измислят. Но премиренчеството към престъпленията от страна на обществото довежда до масова деградация на това общество. Всеки има познати и полицаи и охранители, че и местната ловна дружинка може да помогне. Щото ловците са доста по-организирани и почти се справиха с бракониерството в сектора си. Част от парите събирани за билет се връщат обратно към дружинките и се използват за хранилки, подобряване на дивечовъдни стопанства и т.н.
Де да можеха и риболовците да се организират. Тогава и риби ще има доволно и бракониерите
. Да ама никой не иска да си създава проблеми и чака нещо да се случи от самосебе си. Ими ще се случи. Като се обезриби тотално те разбойниците сами ще изчезнат.
пп. Явно съм без акъл де се нервя при нередности, но мисля да продължавам да си вадя мрежи. Щото ми пречат. и на риболова, и на сърцето. Важно е и сърцето да е доволно.
Пък ако някой не му занимава то поне да не обезсърчава другите. Предстаяте ли си борец, който излиза на тепиха с мисълта че противника е по-силен. Ми по-добре да не излиза.
Де да можеха и риболовците да се организират. Тогава и риби ще има доволно и бракониерите

пп. Явно съм без акъл де се нервя при нередности, но мисля да продължавам да си вадя мрежи. Щото ми пречат. и на риболова, и на сърцето. Важно е и сърцето да е доволно.
Пък ако някой не му занимава то поне да не обезсърчава другите. Предстаяте ли си борец, който излиза на тепиха с мисълта че противника е по-силен. Ми по-добре да не излиза.
- dimo4ko
- научил се да хвърля
Здравей колега, аз също съм да се реагира и да им се покаже на бракониерите "силата на закона" . Новия шеф на ИАРА Кърджали е много свясно момче и щом бракониерите започнаха да се оплакват от него - значи се работи качествено.dodo16 написа:
Друго много важно според мен е да се обаждате на 112 - задължени са в този случай да действат!
Обаче това, което съм ти цитирал - е представи си , че ти вадиш мрежите на бракониерите , а те се обаждат на ИАРА и те идват - в такъв случай, като дойдат мислиш ли,че ще се съгласят с теб, че я изкарваш за да не ти пречи

Истината е някъде там ...
- Don4o_62
- учете се от него
Спецялно за Кърджали и региона звънете на тел.0889226347-Мирослав.Шеф е на охраната и лично ми е казал да го дам на всички.Идват по най бързия начин.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- ribarq
- сериозен играч
За тези дето не виждат добре за яз.Кърджали (охрана)тел:0889226347- Мирослав !Don4o_62 написа:Спецялно за Кърджали и региона звънете на тел.0889226347-Мирослав.Шеф е на охраната и лично ми е казал да го дам на всички.Идват по най бързия начин.
- krokibg
- учете се от него
Стига пишете глупости бе,биле опасни
Те ако са опесни и сърцати,няма да ходят въоръжени и по 3-4-5 човека.Стига сте ги издигали в очите на слепите,да ги правите страшилища.Вадите,като дойдат бийте се или просто нито правете нещо,нито пишете глупости та да стряскате децата,дейба и шибаните бракониери,
Страхливи са като мишки,не познават хората и понеже са местни,изобщо не знаят че ще има после гонене до дупка.Дейба и селските мекерета измислени,вместо да се оплаквате,отидете и вие четири-пет човека и да ги видите колко са бабаити

Страхливи са като мишки,не познават хората и понеже са местни,изобщо не знаят че ще има после гонене до дупка.Дейба и селските мекерета измислени,вместо да се оплаквате,отидете и вие четири-пет човека и да ги видите колко са бабаити

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- maranzika
- сериозен играч
Ама хич не съм съгласен тука.Примери колкото щеш.Снимки трябват ли ти?nedevi30 написа:какво ще събираш колега ??? гъби ?? обикновенно когато ги видиш или си тръгват или сега отиват но вече са те видяли. ако си сам а те да кажем 3-ма как ще им ги събереш. много знаете по темите а като ви се случи на вас мълчите.
Значи на Йовковци бракониерите са ОХРАНАТА.Причакваме ги да си опънат мрежите и след това им ги прибираме.Къв е проблема?На кого точно ще звъннат и ще се оплачат че не мога да се сетя?Ония умират от яд.Даже последният път(преди 10-тина дена) си прибраха идиотите нарязаната мрежа на брега.Още не мога да проумея за какво им е.Сигурно за олово.

-
- ще става разбирач

Христо - наслука на всички
- maranzika
- сериозен играч
besttop написа:Времената се смениха.

Но народа е свикнал да го брулят отгоре и сплашват с разни измислени "анимационни " герой.Точно затова и сме на това дериже.

Ей имало и сърцати Българи. Браво.
Марацика, ами знаеш ли колко лесно става оловото на "Чибурашки". Как тъй ша ги оставиш да си го преберат.

Марацика, ами знаеш ли колко лесно става оловото на "Чибурашки". Как тъй ша ги оставиш да си го преберат.