Коя директна 7-ца

Модератор: sapuna

Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Коя директна 7-ца

Мнение от Stivi »

Здравейте колеги и наслука през Новата 2011г. Реших да се оборудвам за новият сезон със 7 метров директен телескоп, че 6-цата по-някога идва късичка. Уточнявам, че риболувам основно на Дунав /а там винаги има изненади/, а понякога ходя и на яз. Бели Лом. Паричният диапазон е м/у 100 и 200лв и съм се спрял на Finessa Pole-700 http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6905 или Vega SeraphicPole-700http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1999. Доста се рових във форума, он не открих почти никакви лични впечатления от колеги риболуващи с такива телескопи. Има, но все мнения от второ или трето лице, а и за двете се изказват все добри суперлативи та съм пред дилема.Та молбата ми е, ако някой колега е риболувал или ползва такива моля да си каже мнението. И накрая да попитам, ако някой е ползвал на АКЕ Mancho Pole-700, за някакво мнение,че не откривам никъде информация за тях в BG сайтовете.Благодаря предварително.
Който го може, си го може!
koki

Re: Коя директна 7-ца

Мнение от koki »

Stivi написа: И накрая да попитам, ако някой е ползвал на АКЕ Mancho Pole-700, за някакво мнение,че не откривам никъде информация за тях в BG сайтовете.Благодаря предварително.
Привет колега :D

Имам "Манчо" на 6 м. това е една много корава въдица с допълнителна уплетка. Една идея ще е по-тежка от другите две но пък ще е по-здрава :idea: Което сигурно си е от значение за голяма река. Каква е цената на "Манчо"?
Успех в избора! :D
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

колега за язовир и особено за дунав не е ли по-добре да е по-дълга пръчката
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Преди година или две финесата беше една от най-дискутираните пръчки. За нея лошо надали ще прочетеш. Доказала се като много здрава и надеждна въдица. И за да не кажеш, че прехвърлям инфо през човек - имам предният модел на финесата, но на 8 метра вече повече от 4 г и до сега проблеми не съм имал. Върха е с жило и вади риби между кило и две без особени грижи. За другия директен незнам нищо, но се надявам да се включи някой, който го е ползвал, за да можеш да сравниш мненията.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

поразгледаи каталозите на тика,мисля че това е най удачния вариант откъм цена качество,грамаж
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Имам "Манчо" на 6 м. това е една много корава въдица с допълнителна уплетка. Една идея ще е по-тежка от другите две но пък ще е по-здрава Което сигурно си е от значение за голяма река. Каква е цената на "Манчо"?
Успех в избора!
Колега, аз също имам 6-ца от стария модел от доста време и наистина е желязна, много съм доволен от нея. В магазина на един познат има 7-ца от новият модел и е на цената на Вегата 128лв.,а и теглото и беше около 280гр., поне така пишеше на нея. Но ми казаха, че по-новите модели на Манчо не отговаряли на качеството на старите, но това е само слух, а може и да е вярно.
Последно промяна от Stivi на Пон Яну 10, 2011 10:29 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
juliano_84
фен клуб-скобар

Мнение от juliano_84 »

Колега аз ще дам още един глас за Фокуса макар да съм малко пристрастен :D
Мисля че няма да съжеляваш ако вземеш Финесата - пръчката е коментирана доста и ако се разтърсиш из форума ще намериш информация.
Аз от 2 години съм с такава на 8м и нямам забележки :)
Пожелавам каквото и да вземеш - много риби с него ;)
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

поразгледаи каталозите на тика,мисля че това е най удачния вариант откъм цена качество,грамаж
Не са лоши Тиките, но досега от мненията които съм чел за тях,е че са малко по-крехки, а както писах на Дунава винаги може да има изненада :lol:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Един глас за Вегата, много приятна пръчка. Малко е по-мека но много чувствителна и удоволствието е голямо.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Преценявай,знаеш си и Дунава какви изненади са възможни.Тиките изобщо не са толкова крехки,колкото ги изкарват разни мурдари,които искат риболовният прът да е равен по якост на бухалката.Нали не работиш само със сила,трябва си и малко чалъм,мурафет,уйдурма /извинявай,станаха много турцизмите,ама на българина най-добре му се прояснява в кратуната,като се използват чужди думи/.Имам Тика Адвънчър 7 м с връх "жило" ,с която ловя на язовирите "Въча","Доспат","Кърджали","Мъглене" вече 4 години и изненадите не са били по-големи от кило-кило и 300-400.Вегата също е много добра пръчка - имам 5 м "Серафик",който без тунинг с оригиналния си връх тип "жило",вади скобар от около кило в течението на реката с около 10 минути изморяване -пръчката е перфектен амортизатор на напъните на рибата.Нямам още 7 м "Вега Серафик",но съм я планувал като двойно осигуряване на 7 метра :)
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от cvetan_zashev »

Stivi написа:
Не са лоши Тиките, но досега от мненията които съм чел за тях,е че са малко по-крехки, а както писах на Дунава винаги може да има изненада :lol:
Здравей колега,

На Дунав винаги има изненади :D ,то и на Панчарево има изненади :lol: .
Тиката за мен е най добрата кръстоска между цена и качество.За около 200 кинта си взимаш перфекният директен tica winner :smt023 :smt023 :smt023
Тази гега има перфектен строй и кефа да ловиш с нея е невероятен.
Също така смятам че на теб ти трябва колкото може по дълга пръчка :idea:,например 8 метра.
Успех в избора и много риби на новата придобивка.
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

cvetan_zashev написа: Също така смятам че на теб ти трябва колкото може по дълга пръчка :idea:,например 8 метра.
Успех в избора и много риби на новата придобивка.
+ 1 глас
Above us only sky
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

cvetan_zashev написа:Също така смятам че на теб ти трябва колкото може по дълга пръчка :idea:,например 8 метра.
Вярно е, че по дългият телескоп е по добър вариант, но мисля, че 7-ца ще ми е достатъчен, още повече, че понякога се получава по-интензивен риболов и мисля, че по късият и по лек телескоп върши по добра работа в случая.
bate gojko
новобранец
новобранец

Мнение от bate gojko »

Вегите са много добри за цената си - разпъни ги всичките модели и си харесай - Видракс ги внасят и ги има в магазина им.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

bate gojko написа:Вегите са много добри за цената си - разпъни ги всичките модели и си харесай - Видракс ги внасят и ги има в магазина им.

Проверявах във всички магазини в града, но в момента никъде не ги предлагат, даже и при вносителя на Видракс за града. Затова исках мнение от притежатели на такъв телескоп. Финесата и Тиката ги гледах и наистина са перфектни за цената си.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”