Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Обновяване на стария войн
Модератор: nkolev66
Re: Обновяване на стария войн
Тенкю брадъре, той вече си е научен олд вориър
.
Те сега ми хрумна да му "татуирам" един надпис OLD WARRIOR

Те сега ми хрумна да му "татуирам" един надпис OLD WARRIOR

Честито Претор!
Рано ти е за камина.
Постреляй още 50-60 год. и тогава ще ги закачиш.

Рано ти е за камина.

Никоя риба не е по - важна от живота !
OLD OLD колко да е OLD има нема година година и нещо
ма че е боец боец сие от всекаде оче веднъж честито да ти е и да черпиш

Златни ти уста Ватусе! Ми аз ще съм първият столетник харпунджияvatus56 написа:Честито Претор!
Рано ти е за камина.

Ще се черпимaustralia написа:OLD OLD колко да е OLD има нема година година и нещо![]()
![]()
![]()

На стария
му спретнах като за начало едни праймлайн 16 мм (такива имах под ръка)на коефиц. 3,6 и стрела Патос 6х130. Ако се наложи след мокра проба ще удебеля
ластика. За сега ефекта е, че докато си разтягах пробно новия сет (без стрела разбира се), си припомних как боли натъртен корем
. Другия път ме подсетете за джапанката
.

Батка за този харпун съм тествал всички сетове и най добре стреля със 17.5 ластик и 6мм.стрела това са мойте виждания. 

Ще, ще
. Само първо да говзема. Какъв си пробвал праймлайн, дънлоп или нещо друго?
Малка неприятност. Оказа се, че стрелата, която взех е само с една дупка за вързване и тя е в самия и край. Да обаче отвора на спусъка е твърде тесен и стрела с въже или монофил е изключено да се вкара. Което пък налага пробиването на втори отвор на стрелата извън спусъка. Та сега по същество: Някой от Бургаската дружинка има ли идея къде да я свърша тази работа, защото сам не искам да се пробвам по ред причини?

Малка неприятност. Оказа се, че стрелата, която взех е само с една дупка за вързване и тя е в самия и край. Да обаче отвора на спусъка е твърде тесен и стрела с въже или монофил е изключено да се вкара. Което пък налага пробиването на втори отвор на стрелата извън спусъка. Та сега по същество: Някой от Бургаската дружинка има ли идея къде да я свърша тази работа, защото сам не искам да се пробвам по ред причини?

Защо не я замениш в някой от магазините в Бургас смятам,че няма да откажат.Нали ти обясних че ти трябва стрела с две дупки.А ако неможеш да си свършиш работата аз имам 6мм дето я видя можем да ги сменим ако те устройва разбирасе.
Е как да видя на снимката в нета, че е само с една дупка
. Чак когато ми пристигна я видях. А стрелата ми харесва. Пък и вече излъсках засечките. Предпочитам да не се занимавам с магазини, а да направя още една дупка.

Намери някъде където работят с бор машина и работата става за минута.А за ластиците аз от 3г.ползвам само праймлайн и съм много доволен.
Отиди при Барото под моста на автогара запад или в Меден рудник ,няма начин да не ти свършат работа.
- Jack Daniels
- разбира нещата
Юри, ако намериш къде да ти я дупнат, обади ми се. По препоръка на приятел пролетта ходих при един уж майстор - Даскала- голям негов авер, до бизнес център север, бившето аптечно. Човека каза ще стане, ела утре. Отивам аз утре, майстора го няма, чирака ми я дава - всичко точно . Септември счупих върха на една стрела/ там където е контрата/ викам си ще я дупна по-надолу и ще направя по-къса стрела. Бегом при даскала. Той като ме видя и вика - да не си се мярнал вече тука с тия стрели, предния път 2 свредла счупих, незнам си каква киселина слагал на дупката да омекнела стоманата, изобщо нямало да се занимава ама нали негов авер ме пращал та затова обещал. Та така, търси се дупкаджия на пружинна стомана 

Последно промяна от Jack Daniels на Съб Яну 15, 2011 11:03 am, променено общо 2 пъти.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе вие
прати ми я да ти дупна една дупчица, за две мин. работа е! Трябва ти Винтоверт, иноксова бургия(сведло) 3мм и малко масло или w40. С една пиличка се изравнява да стане плоска повръхноста където ще е дупчицата, удряш центърче и почваш на бавни обороти. Дупчиш топиш в маслото, дупчиш, топиш в маслото, ако си купил правилната бургия става точно за две мин! Мнение от личен опит с доста стрели и без строшени свредла. Аз също мислех, че е трудно и чупех свредлата докото не ми казаха това което съм написал!

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
С обикновенна бургия става ама се слага някаква киселина която и забравих найменованието
Иначе аз си дупча с кобалтови бургий и досега не съм имал никакви проблеми с изключение на това че съм потрошил няколко докато си купих стойка за бормашина .Вече нямам строшени бургий
причината да се трошат е че са от много твърда сплав и най малкото мърдане ги троши .а има и бургий от видия който са дест пъти по твърди и от кобалтовите с такава бургия можеш да пробиеш дори лагер ,но за тях ти трябва задължително настолна бормашина с охлаждане (те са още по трошливи)затова по добре си купете кобалтови малко са по скъпи от обикновенните но вършат работа и спестяват много нерви
Юри дано съм ти бил полезен действай и да споделиш

Иначе аз си дупча с кобалтови бургий и досега не съм имал никакви проблеми с изключение на това че съм потрошил няколко докато си купих стойка за бормашина .Вече нямам строшени бургий

Юри дано съм ти бил полезен действай и да споделиш