Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Коя директна 7-ца
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Коя директна 7-ца
Finesa-та с двете ръце
Относно Тика Winner е последното нещо с която ще ловя на Дунава. Ако случайно ама много случайно закача някоя плуваща клечка на дистанция на която не мога да хвана влакното без значение къде, отиде 1 час в молитви докато излезе. Голям кеф
Малко по здрава трябва да е, за до позволява бърз риболов на средни риби. Като тръгнат маздругите и скобарите на късо по 500-600 грама с Winner вместо 20 риби за вечерното кълване ще извадиш 5, няма как да ги насилиш просто. Иначе е много хубава въдица, но не е за средни или едри риби и бърз риболов
Относно Тика Winner е последното нещо с която ще ловя на Дунава. Ако случайно ама много случайно закача някоя плуваща клечка на дистанция на която не мога да хвана влакното без значение къде, отиде 1 час в молитви докато излезе. Голям кеф

Малко по здрава трябва да е, за до позволява бърз риболов на средни риби. Като тръгнат маздругите и скобарите на късо по 500-600 грама с Winner вместо 20 риби за вечерното кълване ще извадиш 5, няма как да ги насилиш просто. Иначе е много хубава въдица, но не е за средни или едри риби и бърз риболов

Здравей колега.Няколко поста над моя двама колеги много точно са се изказали отностно тиките.Затова само ще допьлня и аз,че не се крехки а просто искат внимателно използване.Аз има 2 тики.Едната е 7ца.Tica - Adventure TC3 а другата е 8ца.Tica - Exclusive TC4.Не се заблуждавай,че са слаби тояги аз сьщо мислех като теб но сега сьм на друго мнение.Ти сам ще си прецениш но да знаеш,че тежката на рьката лека на джоба и обратното.
Ето ти и 2 снимки на доказалата се в боя 7ца.

п.п Но що се отнася до дунава знам ли,
Finesa-та,спор няма по яка тояга е от тиките и самата оплетка на карбона е подсилен за сметка на тиките.Сьщевременно и затова самият телескоп е по тежьк.Което води до изморяване след интензивен бьрз риболов.За тиките мога да ти кажа,че при счупване на някое коляно веднага може да си купиш друго и да го смениш,тоест имат и така да го нареча сервиз.Разполагат с много резервни части.Една от най масовите прьчки.От тук на там ти сам си преценяваш.

п.п Но що се отнася до дунава знам ли,

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Спести някой лев и се обурудвай с http://nasluka.org/catalog/index.php?ma ... cts_id=421!
Година и половина държа 6-ца и 7-ца.Здрави и много стегнати!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря за предложението, телескопа наистина си заслужава, като цена и качество още повече, че получавам информация от колега който го ползва и си доволен от него. Проблемът е само, че ми се струва малко тежичък за Дунав, а нали знаеш, че там в повечето случаи трябва въдицата да е в ръката макар и да е по-слабо на някой места течението. А при нас в Русенският регион трудно се намират по тихи местенца, особенно ако е и пълноводна реката. Но все пак благодаряsapuna написа:Спести някой лев и се обурудвай с http://nasluka.org/catalog/index.php?ma ... cts_id=421!
Който го може, си го може!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря на всички колеги, които откликнаха на въпроса ми. Мисля, че вече се ориентирах м/у Финесата и Вегата, но ще има още ден два за размисъл. Тиката наистина и тя заслужава уважение, но ми се струва, че е по удачна за риболов в затворени водоеми, а както писах в първият си пост риболувам основно на Дунав и целта е телескопа да ми служи вярно там. Според мен щом издържи теста на голямата река ще е добър и за язовирски риболов. Благодаря ви още веднъж
. Моля модераторите, ако сметнат, че темата е изчерпана да я заключат, но ще се радвам ако остане отворена за нови мнения и за ползване от други колеги като мен с дилема /кой телескоп да бъде/, за да не се пълни форума с дублирани теми. Пожелавам на всички най-вече здраве, приятни емоции покрай водоемите и пълни живарници през2011г. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Добре си се ориентирал колега.Само да драсна за тиките.Били крехки,били меки...еми ловя точно със седмица и само на Дунав.Скобари,Мъздруги и Морунажи до килограм и по-дребни мренки до 8-900 гр, никакъв проблем.Пръта няма да ти счупят.Ако има изненада от по голямо парче ще ти скъса повода,което ще се случи и с 5 пъти по-стегнат и здрав (и по-тежък) прът.Стига да си спокоен,да имаш нужното търпение и да преценяваш добре силата на замаха си кефа ще е на макс.Не е необходимо пръта ти да вади рибите шляпащи като джапанка по повърхността на водата.Успех!
Последно промяна от stich на Вто Яну 11, 2011 5:44 pm, променено общо 1 път.

- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега,мисля че финезата е твоята въдица.Преди 2 дена държах точно такава в един магазин.Аз лично имам финеза карсон 7м,но вече ги няма в БГ.Любима ми е и много риба извадих за 2 г с нея.Рекорда ми е таз година 1,8кг с 0.14 повод шаран.Но все пак зависи как я ползваш....
kasmet
- Paublo_Eskobar
- Модератор
И това не е лош варянт.Разпъвал съм го в магазин,като строй издравина е почти аналог на Финесата.Продава се с плътен карбонов връх,при финесата е кух,ако не се лъжа.
http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=53
Имаш хубави варянти за избор,успех.
Имаш хубави варянти за избор,успех.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Мислех и за този вариант колега, но доколкото знам е нов модел на Фокус и неможах да открия никакви мнения за него, дано някой колега да го има и напише нещо и за този модел.Даже прочетох някъде, че най-долната сеция/ръкохватката/е била с някакво гумирано покритие против хлъзгане. За Финесата пише в магазина на Фишинг Мания, че е плътен, но утре ще проверя в мгазина до нас.Paublo_Eskobar написа:И това не е лош варянт.Разпъвал съм го в магазин,като строй издравина е почти аналог на Финесата.Продава се с плътен карбонов връх,при финесата е кух,ако не се лъжа.
Имаш много варянти за избор,успех.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Не е нов модела,има си го от бая време,иначе наистина дръжката е с такова покритие да не се хлъзга.И съм объркал,Финесата и тя си е с плътен връх. 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Здравейте и от мен!
Предлагам ти да погледнеш някое ТУБЕРТИНИ!!!
Аз лично съм доволен страшно от марката
Било то МАЧ или ДИРЕКТЕН страхотно удоволствие и качество.
Аз пазарувам от ВИДРАКС .Имат добра стока.Успех
Предлагам ти да погледнеш някое ТУБЕРТИНИ!!!
Аз лично съм доволен страшно от марката
Било то МАЧ или ДИРЕКТЕН страхотно удоволствие и качество.
Аз пазарувам от ВИДРАКС .Имат добра стока.Успех
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
cvetan_zashev написа:За всеки неговата тояга е най хубава,както ти казаха колегите разпъвай ги една по една и избирай.Като не ти харесва, форума има битаче,продавашя и купуваш друга
![]()
![]()
![]()
Вярно е на всеки собствената му въдица е най хубава, все пак всеки си купува нова въдица с мерак, но само с разпъване и гледане нестава. Нали затова са форумите да се обмени опит ,за да не си хвърля човек парите за нещо което после няма да му върши работа.

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вярно е на всеки собствената му въдица е най хубава, все пак всеки си купува нова въдица с мерак, но само с разпъване и гледане нестава. Нали затова са форумите да се обмени опит ,за да не си хвърля човек парите за нещо което после няма да му върши работа.
Тук си много прав,но едно е за мен тази въдица и друго е за теб.Исках да кажа че дори и да го разбереш късно че не е твоята гега,има вариант.
Успех с избора
Тук си много прав,но едно е за мен тази въдица и друго е за теб.Исках да кажа че дори и да го разбереш късно че не е твоята гега,има вариант.

Успех с избора

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Stivi, няма да ти препоръчам определен телескоп без водачи, но ще си позволя да ти споделя нещо друго. Останах с впечатлени, че до сега не си ползвал 7-ца. Какъвто и модел на тази дължина да си вземеш, колкото и да е лек, то няма да ти е удобно да го ползваш държейки го в продължително ш ръка. Няма да е минал и час, и ще започнеш да се чудиш как да го хванеш, на корема ли да го подпреш, на бедрото ли, с две ръце ли... Не че е невъзможно, ама целта на риболовния ти излет е удоволствието. Опита ми е с директна 7-ца, която е по-лека и по-балансирана от горе цитираните модели на Tica. Ако си седнал, там нещата са други, то е ясно.