Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Коя директна 7-ца
Модератор: sapuna
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Коя директна 7-ца
Абсолютно си прав, аз и не мисля да държа телескопа цял ден в ръка, но понякога когато тръгнат маздругите и скобарите се налага по интензивен риболов и държане и по час. Все пак едно е да държиш 250-280гр. и съвсем друго 350-400гр.Николай Ангелов написа: Какъвто и модел на тази дължина да си вземеш, колкото и да е лек, то няма да ти е удобно да го ползваш държейки го в продължително ш ръка. Няма да е минал и час, и ще започнеш да се чудиш как да го хванеш, на корема ли да го подпреш, на бедрото ли, с две ръце ли...

Който го може, си го може!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Днес си заприходих една Finessa Pole-700, надявам се да съм направил правилният избор. Очаквам с нетърпение да я тествам с рибки на Дунава, но и това ще стане скоро. Благодаря на всички колеги които изказаха мнение относно дилемата ми "коя директна 7-ца".
. Дано 2011г. е успешна за всички колеги на които риболова е в кръвта и дано всички институции от които зависи да си обновят закона за риболов по Европейските стандарти и ограничат до минимум бракониерството
. Успех на всички 

Честита да ти е и много риби, аз имам същата по струма немам проблем с скобарите,огъва се яко финесата ма ги вади
а за интензивен риболов също не е проблем,като тегло е супер,баланса можеше и по добре да е ама като цяло е идеялна

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честито колега,отличен избор.
Желая ти много успешни излети и незабравими емоции с новата придобивка.
Желая ти много успешни излети и незабравими емоции с новата придобивка.

- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря, чакам малко да се позатопли и да се активизират рибките по Дунава и ще я пробвам.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Избрал си универсалния боец, колега! За този ценови клас (а и не само) Финесата е перфектно попадение, пожелавам ти всеки път да изпробваш издържливостта й в реални условия и никога да не те предава!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не си сбъркал! Финеса е въдицата. Имам 6 метра - шарани до кило ги вади без ластик. Ако ще ловиш по-едри риби махни върха и сложи ластик на второ коляно 

- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
mita4eto написа:Избрал си универсалния боец, колега! За този ценови клас (а и не само) Финесата е перфектно попадение, пожелавам ти всеки път да изпробваш издържливостта й в реални условия и никога да не те предава!
Благодаря, когато и направя сефтето/дано да е с някоя по-йедра рибка/ ще усетя как се държи в боя.
kozeboy написа:Не си сбъркал! Финеса е въдицата. Имам 6 метра - шарани до кило ги вади без ластик. Ако ще ловиш по-едри риби махни върха и сложи ластик на второ коляно
Ами то на Дунава както писах по -нагоре винаги може да има изненади, но засега ще карам на жилото, но мисля ако намеря кух връх да подготвя един ластик. До сега никога не съм ползвал ластик и ще трябва до попрочета малко и за този монтаж.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
stich написа:С ластик въдицата няма да е тази,вЕрвай ми!
И аз така си мисля, друго си е да усетиш напора на рибата директно на телескопа. Според мен всичко зависи от здравината на линията и най вече от действията и майсторлъка на самият риболовец. Преди две години пред мен колега извади на телескоп шаран на Дунава около 3-те кила, но си беше майстор.
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Честито колега.И аз имах подобна дилема преди година,само дето на мен 7цата ми идваше къса.Взех си Финеса 8м.И след няколко риболова установих ,че баланса и е ужасен и риболова от удоволствие се превърна в мъка.Но май на 7м нещата са по-добре.(от към баланс)
Иначе добре се държи въдицата ,палики до килограм не създават проблеми,имам няколко шаранета под кило ,и даже едно сомче и то под кило с нея.А относно ластика наистина не е същата с него.
Иначе добре се държи въдицата ,палики до килограм не създават проблеми,имам няколко шаранета под кило ,и даже едно сомче и то под кило с нея.А относно ластика наистина не е същата с него.