моля,моля !!!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

моля,моля !!!

Мнение от spook »

колеги не ядете рибка редовно!
вече 15 дена никой не е написал нова рецепта! :cry: :cry: :cry:
пуснете някоя интересна !!!! - и вкусна разбира се :lol: :lol: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колега, чакай най-напрд да я хванем, пък после ще я готвим :lol: :lol: :lol: Шегички....Ето една рецепта, която предполагам доста от вас знаят, но която според мен е доста добра и затова си струва да я споделя тук.
Та значи става въпрос за пържена риба. Взима се рибката, овалва се в царевично брашънце (или смес от бяло и царевично) и се пържи по най-естествен и тривиален начин. По време на пърженето в някакво удобно съдче се счукват няколко скилидки чесън и към него се прибавя нарязан не много надребно магданоз (аз обичам повечко), сол и оцет (избягвам да давам пропорции, щот всеки си има вкус и после ще ме псува, ако не уцеля баш неговия :lol: ). Като сте готови с пърженето сваляте тигана от огъня и докато олиото е още горещо (не топло) заливате с част от него микса от магданоз и чесън, така че продуктите леко да се спържат. Остава само с така полученото сосче да залеете изпържената рибка и да я оставите за 5-10 мин. да поеме. Получава се нещо невероятно вкусно, далеч надминаващо очакванията ви за пържена риба. Обожавам да прилагам тази рецепта върху каракуда (по възможност по-тлъстичка и от чист водоем), щука, платика и костур...
Оттук нататък избора си е само ваш, но аз ви съветвам да наблегнете на сериозни количества лека изстудена бирица.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Stefko написа:Колега, чакай най-напрд да я хванем, пък после ще я готвим :lol: :lol: :lol: Шегички....Ето една рецепта, която предполагам доста от вас знаят, но която според мен е доста добра и затова си струва да я споделя тук.
Та значи става въпрос за пържена риба. Взима се рибката, овалва се в царевично брашънце (или смес от бяло и царевично) и се пържи по най-естествен и тривиален начин. По време на пърженето в някакво удобно съдче се счукват няколко скилидки чесън и към него се прибавя нарязан не много надребно магданоз (аз обичам повечко), сол и оцет (избягвам да давам пропорции, щот всеки си има вкус и после ще ме псува, ако не уцеля баш неговия :lol: ). Като сте готови с пърженето сваляте тигана от огъня и докато олиото е още горещо (не топло) заливате с част от него микса от магданоз и чесън, така че продуктите леко да се спържат. Остава само с така полученото сосче да залеете изпържената рибка и да я оставите за 5-10 мин. да поеме. Получава се нещо невероятно вкусно, далеч надминаващо очакванията ви за пържена риба. Обожавам да прилагам тази рецепта върху каракуда (по възможност по-тлъстичка и от чист водоем), щука, платика и костур...
Оттук нататък избора си е само ваш, но аз ви съветвам да наблегнете на сериозни количества лека изстудена бирица.
Ще ти идваме на гости май :D ....Потекаха ми лигите :D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ще ти идваме на гости май ....Потекаха ми лигите
Ха-ха-ха!!! Нямам нищо против, само отпуската да е по-големжка, ама нейсе...
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Stefko написа:
Ще ти идваме на гости май ....Потекаха ми лигите
Ха-ха-ха!!! Нямам нищо против, само отпуската да е по-големжка, ама нейсе...
Внимавай че съм видински зет :D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Внимавай че съм видински зет
Ами че още по-добре, можеш да минеш с номера, че искаш да видиш тъщата :lol: :lol: :lol: Само дето трябва време за да иде човек там (затова споменах отпуската), щото и аз съм малко далечко...А за внимаване, какво да внимавам?! Ако ще се плашим с ядене и с пиене... :lol: :wink: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”