Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

моля,моля !!!
Модератор: sapuna
- spook
- ще става разбирач
моля,моля !!!
колеги не ядете рибка редовно!
вече 15 дена никой не е написал нова рецепта!
пуснете някоя интересна !!!! - и вкусна разбира се

вече 15 дена никой не е написал нова рецепта!

пуснете някоя интересна !!!! - и вкусна разбира се

Колега, чакай най-напрд да я хванем, пък после ще я готвим
Шегички....Ето една рецепта, която предполагам доста от вас знаят, но която според мен е доста добра и затова си струва да я споделя тук.
Та значи става въпрос за пържена риба. Взима се рибката, овалва се в царевично брашънце (или смес от бяло и царевично) и се пържи по най-естествен и тривиален начин. По време на пърженето в някакво удобно съдче се счукват няколко скилидки чесън и към него се прибавя нарязан не много надребно магданоз (аз обичам повечко), сол и оцет (избягвам да давам пропорции, щот всеки си има вкус и после ще ме псува, ако не уцеля баш неговия
). Като сте готови с пърженето сваляте тигана от огъня и докато олиото е още горещо (не топло) заливате с част от него микса от магданоз и чесън, така че продуктите леко да се спържат. Остава само с така полученото сосче да залеете изпържената рибка и да я оставите за 5-10 мин. да поеме. Получава се нещо невероятно вкусно, далеч надминаващо очакванията ви за пържена риба. Обожавам да прилагам тази рецепта върху каракуда (по възможност по-тлъстичка и от чист водоем), щука, платика и костур...
Оттук нататък избора си е само ваш, но аз ви съветвам да наблегнете на сериозни количества лека изстудена бирица.

Та значи става въпрос за пържена риба. Взима се рибката, овалва се в царевично брашънце (или смес от бяло и царевично) и се пържи по най-естествен и тривиален начин. По време на пърженето в някакво удобно съдче се счукват няколко скилидки чесън и към него се прибавя нарязан не много надребно магданоз (аз обичам повечко), сол и оцет (избягвам да давам пропорции, щот всеки си има вкус и после ще ме псува, ако не уцеля баш неговия

Оттук нататък избора си е само ваш, но аз ви съветвам да наблегнете на сериозни количества лека изстудена бирица.
-
- ще става разбирач
Ще ти идваме на гости майStefko написа:Колега, чакай най-напрд да я хванем, пък после ще я готвим![]()
![]()
Шегички....Ето една рецепта, която предполагам доста от вас знаят, но която според мен е доста добра и затова си струва да я споделя тук.
Та значи става въпрос за пържена риба. Взима се рибката, овалва се в царевично брашънце (или смес от бяло и царевично) и се пържи по най-естествен и тривиален начин. По време на пърженето в някакво удобно съдче се счукват няколко скилидки чесън и към него се прибавя нарязан не много надребно магданоз (аз обичам повечко), сол и оцет (избягвам да давам пропорции, щот всеки си има вкус и после ще ме псува, ако не уцеля баш неговия). Като сте готови с пърженето сваляте тигана от огъня и докато олиото е още горещо (не топло) заливате с част от него микса от магданоз и чесън, така че продуктите леко да се спържат. Остава само с така полученото сосче да залеете изпържената рибка и да я оставите за 5-10 мин. да поеме. Получава се нещо невероятно вкусно, далеч надминаващо очакванията ви за пържена риба. Обожавам да прилагам тази рецепта върху каракуда (по възможност по-тлъстичка и от чист водоем), щука, платика и костур...