Дървен харпун 110

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Дървен харпун 110

Мнение от adventurebg »

Отново в джаза, започвам 110-ка с три ластика, 7.5 или 8 мм. стрела. Материала отново тик от твърдия :wink: Ще е трудно и дълго изработване, но съм сигурен, че ще сатане точно както трябва. Ще се опитам да постигна максимално вдигане на дръжката като си поиграя доста и със височината на спусъковата касета. Ще опитам и да е плаваем със стрелата, но не много :wink: Ще е доста труден и продължителен проект, но мисля, че ще се получи един добър масивен, но сравнително подвижен харпун с надявам се не много голям откат :D Заготовката е вече готова, тяло и дръжка!
Прикачени файлове
Тялото, вече доста залепено!
Тялото, вече доста залепено!
Image019.jpg (107.93 KiB) Преглеждано 2329 пъти
Дръжката, голям е а?
Дръжката, голям е а?
Image021.jpg (24.09 KiB) Преглеждано 2329 пъти
Image009.jpg
Image009.jpg (95.39 KiB) Преглеждано 2329 пъти
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дървен харпун 110

Мнение от Pretor »

Успех, и периодично пускай по някоя снимка от процеса.
Изображение
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Нищо неразбирам от харпуни, но ми е интересно и следя тези теми :)
Изображениеима ли комат кучета много
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

YordanDanev написа:Нищо неразбирам от харпуни, но ми е интересно и следя тези теми :)
Върти се покрай нас и няма да разбереш как ще хванеш шарпуна :D :lol:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

A така батка време беше да го почнеш,че дълга работа те чака.Тия дни и аз започвам новия.А и друго купих дремелче с много консумативи ако ти трябва, и ще ти трябва звънкай да ти го дам.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

terzo написа:A така батка време беше да го почнеш,че дълга работа те чака.Тия дни и аз започвам новия.А и друго купих дремелче с много консумативи ако ти трябва, и ще ти трябва звънкай да ти го дам.
Ще опитам да поправя моя, но ако се наложи ще го взема. Сега умувам над спусъка, искам да го направя максимално тесен отзад, за да вдигна дръжката максимално до нивото на ластиците, а и самия спусък да идва удобно на показалеца. Знам, че ще стане, но първо на хартия, а после с железата :)
Предложения за дизайна са добре дошли, е аз съм го измислил вече, но може някой да роди нещо по- интересно. Аз се двоумя за главата, а по- точно дали да е с отделни отвори за всеки ластик, един цял за двата и отвор за добавяне на третия, или с метална скоба най- отпред, която да придържа ластиците към тялото(Подобно на Абелланските глави), но третият вариант не ми се нрави особено.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

По спусъците може много да се направи още и едно от тях е част от самия спусък да влезе в петата на харпуна 20-30мм като от това печелим работен ход на ластиците при една и съща обща дължина на тялото!Касетата в задния краи може да се намали май до към 9-10мм ,като вкопаваме едва 5мм от тая височина, така не бягаме много от оста на стрелата!Може също и бъбрека да се удължи към 100мм за да спечелим още малко зарядна дължина, но същевременно с това трябва и 2рия елемент(самия спусък)да се изнесе назад за да не ни късее показалеца и да идва на първата му фаланга!Ще ви кача скица ако не ме домързи де...
За главата на мен Абеланската много ми харесва защото предполага профил по нисък от 20мм но едно не ми допада закрепването с винтове ,което за да се усъществи ластиците се отдалечават от успоредността със стрелата!Сигурен съм ,че ще вложиш хубави идеи,това личи от харпуните ти,но дано съм ти дал добри насоки са размисъл Успех!
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

JIRO, благодарности за съветите, със сигурност ще помисля над тях. За главата на Абеллан, на мен също ми харесва, но не съм сигурен, че метала не наранява ластиците след N- брой изтрели. Не, че съм чел някъде, че има проблем, но ми се струва логично. Това е единственото което ме притеснява с главата на Абеллан.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Ето и скицата на спусковия механизъм и положението му спрямо дръжката на харпуна.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Много точно си ме разбрал какво имам предвид :smt023
Над тези две места ще се потрудя: да дръпна спусъка назад и да намаля отзад широчината на касетката. Това, което си показал на схемата се постига доста трудно, това е една от причините да правя колкото се може по- тесен профила на спусъците особено отзад, а може и друг спусък да се мисли :smt017
Прикачени файлове
11.jpg
11.jpg (51.29 KiB) Преглеждано 2136 пъти
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Ето ти още малко материал за размисъл ,с уговорката че не съм го тествал но тук няма почти ограничения в реверсивноста и лайнрелийза ти дава + дължина корда тъй като е в задния край на касетата...Колкото до постигането на монтажа на предния вариянт ,ако си систематизираш внимателно последователноста (стъпка по стъпка) на отделните интервенции с правилните инстроменти то съм убеден че ще се справиш..
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Ето ти още малко материал за размисъл ,с уговорката че не съм го тествал но тук няма почти ограничения в реверсивноста и лайнрелийза ти дава + дължина корда тъй като е в задния край на касетата...Колкото до постигането на монтажа на предния вариянт ,ако си систематизираш внимателно последователноста (стъпка по стъпка) на отделните интервенции с правилните инстроменти то съм убеден че ще се справиш..
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Защо не си го пробвал, хитро е, само не знам дали пружинката ще връща елемента обратно в заредено положение и дали хода за лаин релийза ще е достатъчен да държи поне две дължини. Патентовай
Прикачени файлове
123.jpg
123.jpg (44.78 KiB) Преглеждано 2122 пъти
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Не бързайте с патентите :wink:
Това е добре забравена система, която чат-пат, сегис-тогис, се появява по руските форуми.
В България я беше осъществил Павката Камбуров. Не работеше много добре според сегашните ни критерии.
Да не снимам спусъка на моя Вектор, който е реверсен има-няма с 20 и кусур сантиметра, ще обясня с две изречения:
Същата, ей тая, дълга шпилка пак скосена в задния край, но скосението е от долу. Пак захваната за спусъка по същия начин.А отзад, в самия край, е направено водене през детайлче с отвор, в което се "скрива" когато натиснеш спусъковия лост.
Втория елемент си е онзи същия, от традиционния реверсен спусък, дето всички го ползваме вече със всичките му там талимати по него.
Това от моите 2ст. :D
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Жиро сигурен ли си че зареждането няма да е проблем в тоя спусък -първия реверсивен дето показа ?
Не съм никак вещ по въпроса със железата -не е тайна това, но съм опитвал и опипвал туй онуй и ясно си спомням как категорично отхвърлихме идеята на реверсивен със силно удължен заден елемент.Зареждаше изключително трудно , просто трябваше да увиснеш на стрелата. А под вода щеше да е невъзможно.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”