Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

леден старт...скобарска сага!
леден старт...скобарска сага!
откриването за мен започна на 4 януари.прогнозите бяха за температури под минус -10.денят беше леден но пък на изглед беше фантастичен..особено на брега на реката..тъй като обикновенно преспивам в гр.роман и излетите ми са в района,най-често не по-далече от с.реселец..тъй като температурите гарантираха яко присъствие на така наречената "балама",както я наричат в района(ледена каша която може да откаже и на-напористите)по малкият искър го оставих за следващия ден.прогнозите бяха за температури около 0,така че очаквах доста по-силен риболов-така и стана!..но пък поради ниските температури днес почти целия искър и рибата в него бяха само за мен! както очаквах риболова беше много труден..с много откачания и то предимно на едрите риби..взимаше направо с ръбчето на устата! но пък трудният риболов ми даде възможност за експерименти..рибте-трудни-предпазливи..няколко пъти сменях куката от N14 минах на бяла тройка N14 с червено мънисто..с комбинация от шарен червей..с мънисто,без мънисто..хахах..така или иначе откачанията продължиха но с бая старание,премръзнал, успях да завърша риболова сравнително доволен с оглед на условията но пък яко нафрашкан с фантастични гледки и енергия...и двете като че не от Земята!! и с мисли за утрешният по-топъл риболов се отправих към печката и други екстри!
на другия ден лових изцяло на малката бяла тройка с вариации от мъниста и шарен червей.с тази техника се ловят преоритетно елитни риби..като в зависимост от модифкацията много силно се представят елтните кленове паралелно с яките скобари...очаквам да ми пратят и снимките от "малкото" откриване на малкият искър с не толкова малките риби...тогава ще наблегна по-подробно върху този така екстравагантен риболов..има и специфика при храненето,така че направо с репортажа...
успех!!
на другия ден лових изцяло на малката бяла тройка с вариации от мъниста и шарен червей.с тази техника се ловят преоритетно елитни риби..като в зависимост от модифкацията много силно се представят елтните кленове паралелно с яките скобари...очаквам да ми пратят и снимките от "малкото" откриване на малкият искър с не толкова малките риби...тогава ще наблегна по-подробно върху този така екстравагантен риболов..има и специфика при храненето,така че направо с репортажа...
успех!!
- Прикачени файлове
-
- Maluk Iskur 5-7,01,10 034 copy.jpg (149.38 KiB) Преглеждано 2159 пъти
-
- Maluk Iskur 5-7,01,10 032 copy.jpg (140.74 KiB) Преглеждано 2159 пъти
-
- Maluk Iskur 5-7,01,10 010 copy.jpg (209.47 KiB) Преглеждано 2159 пъти
фен клуб-скобар
- StoychevV
- разбира нещата
Re: леден старт...скобарска сага!
Екстра риби.Браво 

- Прикачени файлове
-
- Maluk Iskur 5-7,01,10 015 copy.jpg (178.48 KiB) Преглеждано 2149 пъти
-
- Maluk Iskur 5-7,01,10 044 copy.jpg (146.21 KiB) Преглеждано 2149 пъти
фен клуб-скобар
Angel_d4 написа:браво браво и дано и следващите пъти да е
xxaxaxax!!

фен клуб-скобар
Страхотно откриване с красиви риби 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Невероятно
чакам подробности около тактиката и захранването.И повече около тройките,оти от скромен опит за скобарите,знам че с тройки само се търмъчи.Има ли и друга техника с тройките 

Последно промяна от Nikola Polizovski на Съб Яну 15, 2011 1:10 am, променено общо 1 път.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Чуден риболов. 

Супер излет с много слука.Ако имаш възможност дай подробности около монтажа,ако има и снимки направо ще е супер.Поздрави.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, добро представяне!

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- научил се да хвърля
браво колега много добре си ги напипал и си ги надурпал.прекрасен излет с много хубави риби,поздрави и наслука
-
- кандидат преподавател
Добре си се представил !
Колеги , риболова с МАЛКА тройка , не е бракониерски. Доказано е че скобара , зимата предпочита тройката пред доста други стърви. Не е редно да се нахвърляте върху колегата , най- малко защото е откровен , и е казал истината. А и на снимките , не се вижда наранена или окървавена риба
!
Колеги , риболова с МАЛКА тройка , не е бракониерски. Доказано е че скобара , зимата предпочита тройката пред доста други стърви. Не е редно да се нахвърляте върху колегата , най- малко защото е откровен , и е казал истината. А и на снимките , не се вижда наранена или окървавена риба

Върл Shimano фен!
това,което прави впечатление на пръв поглед е че светнатите хора с опит избягват да говорят глупости...
първо.аз си имам морал и ако имах съмнение в това което правя най-малкото нямаше да го публикувам...
като всичко хубаво в живота като секса и музиката,например и риболова с такива примамки винаги се намира кой да го изкриви до край!!..защтото този риболов настина е наука, не всеки го разбира и наистина е авангарда в зимният риболов въобще!!
да сте виждали бракониeр да им задържа..или пък да храни!?!само ще кажа че при мен за разлика от другите нямаше задържне(когато им пипаше въобще)а имаше удар.а риболова завърших с единична кука..просто защото в най-студеното си мени предпочитанията често...иначе разбирам гнева ви..защото го споделям!!!
първо.аз си имам морал и ако имах съмнение в това което правя най-малкото нямаше да го публикувам...
като всичко хубаво в живота като секса и музиката,например и риболова с такива примамки винаги се намира кой да го изкриви до край!!..защтото този риболов настина е наука, не всеки го разбира и наистина е авангарда в зимният риболов въобще!!
да сте виждали бракониeр да им задържа..или пък да храни!?!само ще кажа че при мен за разлика от другите нямаше задържне(когато им пипаше въобще)а имаше удар.а риболова завърших с единична кука..просто защото в най-студеното си мени предпочитанията често...иначе разбирам гнева ви..защото го споделям!!!
- Прикачени файлове
-
- тази риба е хваната на малка тройка...мааай се вижда единият червей...
лек ден! - Maluk Iskur 5-7,01,10 015 copy.jpg (178.48 KiB) Преглеждано 697 пъти
фен клуб-скобар
въпреки всичко другият път ще разкажа повеча за зажранката кото е 50 про. в този риболов ...за тези които искат да научат нещо..а за другите-да не долавям завист!?!..e със сигурност няма да ви светкам за сега..след тея приказки....
- Прикачени файлове
-
- ето още един бракониерски скобар за ценителите!
- P1150811 copy.jpg (248.67 KiB) Преглеждано 694 пъти
фен клуб-скобар